Przez
syrol
Witam,
Czy ktoś z was orientuje się do czego służy element układu hydraulicznego przy case 885 xl, który jest umieszczony pomiędzy lewym kołem a filtrem oleju hydraulicznego. Długość ok 20-30 cm. Dochodzą do niego przewody od wielozaworu na pompie i wychodzą do rozdzielacza i jeden wygląda na powrót, u mnie wąż gumowy prowizorycznie wpuszczony do korka wlewu z tyłu pomiędzy ramionami podnośnika.
Mam z nim chyba problem gdyż przy pracy olej pod dużym ciśnieniem wraca do zbiornika przez ten wąż aż się przelewa. Dodatkowo podnośnik podnosi tylko gdy koła są skręcone max na lewo czasem max na prawo lub czasem muszę kierownica lekko poruszać gdy koła są prosto aby znaleźć moment w którym podnośnik podniesie. Nie mam problemu z podnoszeniem ciężkiego sprzętu lub opuszczaniem, tylko muszę znaleźć ten punkt w którym podnośnik zacznie dźwigać.
Czy może ten element ma coś z tym wspólnego? Czy to jakiś zawór przelewowy czy bezpieczeństwa? Nie mogę znaleźć nic w instrukcji na jego temat ani nawet żadnego zdjęcia w necie które by przypominało to coś. Może to jakaś samoróbka?
Pomóżcie proszę.