Problem z pompowaniem - beczkowóz MarcoPOlo
Przez
lysonzi1, w Beczkowozy
-
Podobna zawartość
-
Przez andrzeju207
Witam szanowne grono! Mam taki problem, pacjent beczkowóz Pomot Chojna 4000l rok produkcji około 1999/2000, pompa łopatkowa MEC2000/M Mianowicie ciśnienie ssania jest w porządku beczkę napełnia na dość szybko (podciśnienie 0.4 -0.5 bar) Problem jest z tłoczeniem na polu. Dokładnie to muszę nabić beczkę tak do 2bar potem jak puszczam zasuwę to dosłownie kilka metrów i ciśnienie zanika do 0 przez co beczka nie rozlewa daleko. Kompresor robiłem na wiosnę tj łopatki, łożyska uszczelnienia itp. W czym może być problem? Może ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc z góry dzięki
-
Przez Bartekk19
Witam, posiadam beczkę meprozeta 9000l i zmieniłem rozlewacz na rozlewacz precyzyjny granita , problem jest taki że gnojówka leje mi na światła podczas rozlewania , robiłem juz osłonę z blachy i nic to nie daje czy miał ktoś taki problem lub wie jak z tym zaradzić , czy kupować króćca przedłużenie wylewki??? Proszę o pilną pomoc
-
Przez wicek
Przecieka siłownik zasuwy , próbowałem odkręcić tą górną cylindryczną część od tej sześciokątnej i nie dałem rady a nie chciałem czasem uszkodzić . Rozbierał ktoś z was to , znalazłem wyglądem podobnej budowy jak w linku, proszę o pomoc. Z
-
Przez szymczak
Witam.
Kupiłem używaną beczkę annaburger 10000l na tandemie, przygotowuję ją do piaskowania i malowania. Okazało się, że dwa koła są wypełnione prawdopodobnie elastomerem. Efekt jest taki, że mimo takiego samego rozmiaru opon te na powietrzu są wyższe, niż te z elastomerem. Pytanie na którą oś (przednią czy tylną) założyć wyższe koła?
-
Przez luki987654321
Witam mam pytanie odnośnie beczkowozu hts 10 tys litrów czemu sporo wolniej ciągnie gnojowice bocznym zaworem (10-15min) a tyłem to 6-7 min i beczka pełna? czym to może być spowodowane?
-