Bogdan0077

Same Titan/Hurlimann H6190/Lamborghini Racing 190 Opinie + kilka pytań

Polecane posty

Bogdan0077    0
Napisano (edytowany)

Witam,
Na forum niewiele jest o tych ciągnikach, a jeśli już to są to dane sprzed wielu lat. Są to bliźniacze konstrukcje różniące się małymi rzeczami. Czy mógłby ktoś wyrazić opinię na temat tych maszyn? Mam na oku taką maszynę i nie wiem na co zwracać uwagę. Słyszałem o problematycznych skrzyniach, jednak nie wiem czego dokładnie w jej pracy się doszukiwać. Dodam, że oglądany przeze mnie egzemplarz dość głośno "wyje" zarówno na postoju jak i w trakcie jazdy. Oglądałem filmy na YT i inne mają podobnie. Czy to zły objaw, czy ten typ tak ma? Jak ze spalaniem tych ciągników? Na początku chodzić ma w pługu 4x40 obrotowy na 3-4 klasie. Jak sprawują sie one w pracy? 

Dodatkowo prosiłbym o instrukcję obsługi i serwisową do tych maszyn.
Katalog części online znajduje sie na tej stronie: http://trattore.com

Edytowano przez Bogdan0077

JD1052    165
Napisano (edytowany)

W życiu bym się w to nie pchał stare SDF to są takie specyficzne konstrukcje że bardzo mało mechaników się na nich zna a koszta napraw mogą być porazajace, tam jeszcze pewnie jest ta 9 biegowa skrzynia do której nie wszystko można dostać . Jak nie ma budżetu to lepiej poczekać i kupic coś nowszego jak koniecznie ma być coś z SDF to np df Agrotron 150 ale mk3 co najmniej do tego są chociaż części i konstrukcja znana...

Edytowano przez JD1052

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Mateusz02
      Witam. Agrotron 150 z 96r. pojawia się błąd A0 i przez ten błąd nie ma połówek. Zna ktoś co oznacza ten błąd. Dziękuję.
    • Przez Mateusz02
      Witam. Agrotron 150 z 96r. pojawia się błąd A0 i przez ten błąd nie ma połówek. Zna ktoś co oznacza ten błąd. Dziękuję.
    • Przez lukas111989
      Witam mam taką zagwozdke. Wymieniałem olej w skrzyni biegów Deutz DX 4.50 , po odkręceniu tego okrągłego dekielka z filtrem , do banki z olejem wypadło mi coś takiego jak na zdjęciu . Jak by jakąś tulejka dystans . Może wiesz od czego to może być ? Dodam że skrzynia chodzi prawidłowo żadnych zgrzytań , szarpań itp . 

• Przez jwarta
      Witam, gdzie kupujecie części do ciągnika Same explorer 65? Możecie coś polecić? Proszę o podpowiedzi.
    • Przez bazant992
      witam posiadam df 165.7 i mam taki problem ze wentylator w kabinie slabo dmucha na kazdym biegu nawet na włączonej klimie płynu chładzącego jed pełno wentylator na krótko działa dobrze a filtr pyłkowy od kabiny po lewej stronie od kierowcy jest wogóle niezanieczyszczony a ten po prawej jest cały brudny
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj