Rafalk1990

Agregat uprawowo-siewny dziekan

Polecane posty

andrzej78    409
Napisano (edytowany)

Posiadam agregat uprawowy Herkules - w zasadzie zbliżony konstrukcyjnie. Osobiście gdyby chodziło o agregat uprawowo-siewny ( na moje warunki)  to szukałabym czegoś z wałem Packera lub crosskil ,albo nawet rurowym , aby gleba była właściwie zagęszczona. W moim jest dwa wały  strunowe i czasem nie dają rady. Dodatkowo przedni wał na świeżej glebie potrafi " tonąć".- ale bardzo rzadko i nie jest to problemem . Mam też ogólne zastrzeżenie do zębów, wydaje mi się że proste byłyby lepsze ,a najlepiej zespół talerzowy ( ale to inny przedział cenowy i wagowy )  bo szczególnie w uprawie np na rzepak , wyciąga resztki pożniwne i się zapycha.Dlatego wiele zależy od rodzaju gleby , stanowiska itd.

Edytowano przez andrzej78

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez swr
      Po co się wykonuje tak głęboką orkę? 

• Przez staszek87
      Witam. Planuję zakup pottinger synkro do uprawy bezorkowej. Na placu stoi maszyna z wałem conoroll tandem. Proszę o opinię użytkowników. Ziemię mozaikowe IV-VI na dołkach piachy na górkach gliny. Czy rozbije trochę gliny i nie będzie się topił na piachach. Jak działa regulacja hydrauliczna głębokości w synkro czy idzie zgłębić w trakcie pracy? 
    • Przez Piotrass
      Jaki agregat ścierniskowy/ bezorkowy polecacie z tych 3 . Ceny są podobne może ktoś z was ma któryś z nich i może wyrazić opinię. 
    • Przez sameSILVER130
      Hej. Otóż mam zamiar kupić agregat podorywkowy do ciągnika 130km cena do 22tys. . Ostatnio oglądałem agregat podowywkowy MANDAM KUS 3.0S na sprężyny. Nie orientujecie się jaka jest cena takiego zestawiku?? Czy wiecie coś o wyposazeniu dodatkowym tzn talerze obrysowe, podwójny walec (rurowy+strunowy)- czy warto w nie inwestować?? Czy dobrze agregat się wam sprawuje?? Ja mam ziemie 3-4 klasa. czy jednak lepiej wziąść UNIĘ?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj