farmer_89

jaka prasa zachodnia?

Polecane posty

farmer_89    20

Witam jaka kupic nowa prase , zachodnia w przedziale ok 100 120 tys zl 

Risto    54

Kolego farmer_89 tak na spokojnie całymi zdaniami szczegółowo napisz o co chodzi Ci konkretnie i czy ceny są netto czy brutto?.

Wiadomość z agroFakt.pl

farmer_89    20

przy hodowli wiec wszysto beluje trawa sloma, ciagnik 90 km rocznie 500- 600 bel

Napisano (edytowany)

Maschio  czerwona 

lub john deere robiona przez maschio 

Edytowano przez krzysiek6620

farmer_89    20

myslalem wlasnie o maschio entry

a to nie jest to samo co metal fach?

Risto    54

Czyli zostaje prasa łańcuchowa skoro traktor 90km. W tym budżecie lub nieco większym może bo nie jestem na czasie, jest Case RB344 lub New Holland BR6090 na pełnej opcji i chyba wyszedł teraz ich nowy typ ulepszony New Holland Roll Bar 125. Ładnie zagęszczają balot od rdzenia po krawędź jak na łańcuchowe o średnicy 140cm po wypadnięciu z komory, w miarę wydajne i zebrać na dzień 11ha siana czy słomy to bez potu na czole, śmie twierdzić, że fajniej niż np. walcowa Claas Rollant 250-255 RC, która rdzeń robi jak po polskiej a zewnątrz można gwoździe wbijać. We włoskie bym nie szedł, bo potem może być problem z częściami na już i nie wiem czy mają rotor z nożami i czy przypadkiem nie mają komory 120x120? a to przeżytek dziś.

farmer_89    20

maschio entry kosztuje ok 85 brutto cena dobra  dlaczego  ma odpowiednik w metal fach? wyglada tak samo!

robert1226    927

Ale to tylko z wyglądu podobna reszta to się metal fach nawet nie umywa 

Risto    54

maschio entry to przeżytek szkoda kasy na nową. Mogę się mylić ale ten model niema rotora/noży i komory 120x125 więc to jest to samo co nasze Sipmy czy Metal Fachy podstawowe z balotami fi 125-130cm z tym, że ciut lepszy komfort pracy i tyle zalet. 

kuna9977    12

Nowej w tech pieniądzach będzie ciężko. Ja w grudniu kupiłem case rb 344. Jak znajdziesz rocznik 2022 to jeszcze kupisz za ok 110 tyś 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Balzak
      piszcie jaka folie uwazacie za najlepszą i dlaczego a i jeszcze ceny tych foli mozecie podać
    • Przez CBMarek
      Chciałbym sie poradzić koledzy mam nie dużo sianokiszonki do robienia. Kolejna sprawa sianokiszonke bede skarmiał tam max do jesieni .
      no i teraz pytanie nie chce ponoisic niepotrzebnych kosztów zwiazanych z folią itd i pytam czy na tak krutki okres moge zaryzykować i owinąć folią przezroczystą typu strech?? Czy może zapakować ją w worki. Kiszonka na bieżącą do jesieni napewno bedzie zkarmiona
    • Gość
      Przez Gość
      Witam, zastanawiam się nad kupnem prasy laverda vb12.18. Ma ktoś taką prasę i mógł powiedzieć czy jest to dobra prasa i gdzie można dostać do niej części? 
    • Przez MFargo
      Witam chciałbym się dowiedzieć czy mogę dostać jakieś dofinansowanie na prasę np Massey Ferguson 4160v
      Jeśli nie mam działalności gospodarczej.

• Przez farmer_89
      Witam jaka polecacie sprawdzona prase rolujaca w przedziale 30- 50 tys zl do sianokiszonki i slomy do ciagnika mocy 90 km?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj