maciek383

Amazone ug 4500

Polecane posty

maciek383    0

Witam.  
Panowie potrzebuje informacji na temat pływaka w amazone ug 4500. Jak to działa ? 
kupilem opryskiwacze w beczce mam pływak ale na skali nie mam żadnego znacznika ile jest cieczy w zbiorniku.  
pomoże ktoś ? Jak to działa i co tam ma być ?

zdjecie dla uwagi 

4CC5C13C-E458-4BBF-B213-9C3740AE0CF1.png

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez 123Filip12310
      Witam. Posiadam opryskiwacz Rau D2 z komputerem QUANTOTRON TA. Nie mam pojęcia jak go obsługiwać. Nie wiem nawet jak i gdzie podłączyć zasilanie. 
      Jesli ktoś posiada instrukcje proszę ją wysłać na adres email filip433@interia.pl. 
      Z góry dziękuję 
    • Przez dreik
      Witam posiadam opryskiwacz rau d2 z komputerem QUANTOTRON TA opryskiwacz jest zawieszany chciałem się dowiedzieć gdzie powinien być zamontowany czujnik prędkości jak zamontowany i jak skalibrować komputer.
      ps. ktoś mi mówił ze powinien czytać prędkość z wała a nie z koła ciągnika stąd moje pytanie? 
    • Przez Vril
      Witam

Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
      Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
      Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
      240 ha rocznie.

Znalazłem takie oferty:

Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto

Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto

Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto

Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.

Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla

nikt nic nie poradzi ?
    • Przez daron64
      Witam
      Troche pisaniny będzie. Kupiłem kiedys hardiego od handlarza, sprawdzilem - wszystko gralo. W sezonie juz nie mialem nic do pryskania, wiec na zime porozbierałem koncowki, filtry - poczyscilem to wszystko. Pompa zimowala w domu, przesmarowalem ja. Po zimie jakos zachaczylem od wąż od przelewu i urwalem taki jakby grzybek. Kupilem nowy, rozkrecilem zawor, zalozylem, zlozylem. Wszystko poskladalem do kupy i tak sobie chwile stal. Po jakims czasie zapinam go zeby ustawic, a tam d*pa - cicnienie na manometrze skacze 0-1.5 - 0-1.5 - 0-1.5 itd, zawor caly az podskakuje. Na dysze idzie najpierw jakies cisnienie, bo woda leci, a potem w ogole przestaje.
      Jak dobrze rozkminiam, to tak jak na rys. 1 - woda przychodzi zasileniem - czarny. Jak otwieram zawor, to przeslona zamyka jeden z otworow w zaworze (niebieski) i  woda powinna isc na sekcje(niebieska strzalka). Jak zamykam zawor, to kulka   - rys. nr 2 -pomarancz-czy jakis taki kolor, tam na jednym zdjeciu dalem nie wiem czemu inny) zamyka przewod (3)i woda leci powrotem.
      Odkrecilem waz od przelewu, to po zamknieciu zaworu woda walila dosc mocno z niego. Rozebralem znowu zawor. Wyglada, ze wszystko jest ok. Zlozylem go i podpialem pod zlew. Jak zamykam zawor glowny i zaslepiam otwor na sekcje, to woda wali przelewem. Jak otwieram zawor, to woda nie idzie na sekcje, tylko wywala mi ja z powrotem zasileniem i przelewem. Rozebralem to jeszcze raz i wyglada tak jakby po dokreceniu zaworu od regulacji cisnienia trzpien popychal ta sprezyne z denkami oporowymi i ona stopniowo dosuwa sie i zalepiala otwor, a po popuszczeniu nie wracal na swoje miejsce i tak jakby blokowala jeden z kanalow. Taka wyszla  i diagnoza. Tylko nie wiem jak temu zaradzic.

Pytanie ekstra
      Zdjecie z sekcjami. Jak powinny byc ustawione te zaworki? Bo jak rozebralem, to kazdy jest ustawiony inaczej.

• Przez MariuszJanczak
      witam potrzebuje instrukcje obsługi do opryskiwacza tecnoma laser 2500
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj