Agregat talerzowy robi bruzdę z jednej strony
Przez
Maikerus, w Maszyny do uprawy ziemi
-
Podobna zawartość
-
Przez ZetorPower
Witam mam pytanie do posiadaczy takiego agregatu New Holland STC 300 RS czy tez kongslilde delta flex, chodzi o to jak on sie sprawdza w uprawie głębokiej bez skrzydełek na te 20-25cm bo agregaty te maja 9 łap a konkurencja przeważnie po 10. Jestem o krok od kupienia takiego NH, agregat wygląda masywnie z wałem ciężkim waży 2600kg tylko zastanawia mnie te 9 łap , bedzie pracował z traktorem 195km
-
Przez emilko
Chciałby założyć nowy temat starej poczciwej bronie. Obserwując pracę polowe w ostatnich tygodniach odniosłem wrażenie, że poczciwa brona, która służy nam od wieków przechodzi do lamusa. Czy nasze dzieci będą oglądały brony już tylko w muzeach? Agregaty uprawowe skutecznie je wygryzły ? Jakie są wasze odczucia?
-
Przez Darstar2
Witam
Planuję zakup jakiegoś agregatu do uprawy bezworkowej i zastanawiam się czy mój ciągnik Ares 640 jakieś 130Km da rade z trzybelkowym agregatem szerokości 3m takim jak na zdjęciu. Ziemie mam lekkie głównie 4b i pytanie do was czy takim zestawem da się jakąś przyzwoitą prędkość uzyskać przy uprawie na głębokość 20-25cm.
Z góry dzięki za podpowiedzi