gege

Ursus 330 biegi nie wchodzą

Polecane posty

Jurek321    122
3 godziny temu, maniekc360 napisał:

Przecież widać że w skrzyni jest piękny zielonkawy Hipol 6.

Właśnie te oleje ,,podróby " po jakimś czasie użytkowania ,,ważą" się, w górze ładny klarowny, czysty, w spodzie syf.

gege    1

Najnowsze wieści z frontu: syf spuszczony, skrzynia wymyta w miarę możliwości. Załączam zdjęcie.

Wodziki wreszcie zaczęły chodzić. Raz lżej raz ciężej, tak jakby w zależności od ustawienia reduktora.

Hipol by Orlen zamówiony :). 

20230325_162106.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Marcinppppp
      Witam.
      Czy ktoś wie jak ustawić sprzęgło z podwójną tarczą w Belarusie 1025..

• Przez krzys111
      Witam wszystkich. W ursusie 4514 zablokował mi się wsteczny bieg. Został wsteczny i nie można przełączyć na inny bieg. Może wie ktoś jak to odblokować? Dzieki. A tak na marginesie chyba trzeba się go pozbyć, przez ten traktor kilka lat będę krócej żył🙁
    • Przez plmkjj
      Mam problem ze skrzynią biegów , a właściwie z filtrem skrzyni biegów . Gdy jest zimniej , po odpaleniu  ładowarki  i rozpoczęciu jazdy wysadza filtr skrzyni biegów .  Muszę zostawiać ładowarkę zapaloną z 15-20 min i dopiero pomału mogę ruszyć żeby nie wysadziło filtra . czym to może być spowodowane . 
    • Przez 12Mati12
      witam tak jak w tytule stoję przed zakupem tarcz sprzęgłowych a w zasadzie wielu częsci dziś rozebrałem silnik właśnie skończyłem kompletować dwa koszyki bo oczywiście jeden sklep nie może mieć wszystkiego. I teraz moje pytanie czy ktoś spotkał się i ma jakieś doświadczenie z tarczami Andoria mot? Chciałem kupić chełmno ale ani w jednym sklepie ani w drugim nie ma 1 stopnia za to są Andoria mot i jakieś chinole typowe. A jak tak to wybrać zwykłą czy jakąś z odprężnikiem (nie mam pojęcia co to jest na pierwszy rzut oka zwykła jest cała lita tarcza i ma zanitowaną piastę oraz okładziny a ta z odprężnikiem ma piastę później jest zanitowana blacha do kturej jeszcze jest dodatkowo zanitowana taka flanasza na której bezpośrednio już są okładziny) tak na prosty chłopski rozum to im mniej połączeń tym mniejsze prawdopodobieństwo awarii ale nie wiem może ktoś już ma na ten temat opinie
    • Przez Szymon94
      Panowie czy ktoś próbował wymienić pedał sprzęgła bez rozpoławiania? W C-360 jest to trudne ale da się przez okienko rewizyjne od regulacji sprzęgła.
      W C-330M okienko jest większe niż w zwykłej C-330, widełki są skręcone na śrubę do której ktoś z małymi rękoma dotarł by raczej. Ktoś może sprawdzał kiedyś to?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj