-
Podobna zawartość
-
Przez misiu1123
Dzień dobry.
Sprawa, jak w temacie. Na osi pojawił się luz, brak smarowania i wiek zrobiły swoje. Czy aby wymienić tulejki, wystarczy odkręcić pokrywy slizgów, czy jak to się zwie, takie coś, jak pokrywy główne na wale i wyjechać całym napędem? Widziałem u siebie tulejki na czopie i właśnie w tej pokrywie. Nie widzę, żeby to jakoś skomplikowane było, ale warto się dopytać, może ktoś robił i udzieliłby wskazówek. Dzięki i pozdrawiam.
-
Przez lolsik
Jak w tytule po wymianie uszczelniaczy na tłoku podnośnika bo opadał i jak się okazało był w kilku kawałkach traktor normalnie podniósł i opuścił kilka razy po czym sam z siebie zaczął podnosić , nie reaguje na dźwignie i jedyny sposób na opuszczeni to poluzowanie przewodu żeby spuści ciśnienie , rozdzielacz był wyjęty i wymyty ale bez zmian. Jakieś pomysły lub jest ktoś z lubelskiego co ogarnia temat ??
-
Przez SobiePanek
Witam mam problem z moją Renią nagle przestały działać półbiegi , żółw, przedni napęd , blokady wszystko naraz przestało działać. Nawet przy hamowaniu nie załancza się przedni napęd. Myśle że to coś z elektryką ale nie wiem od czego zacząć dlatego potrzebuje dobrej porady
A dodam jeszcze że mryga pomarańczowa kontrolka od elektryki ta z akumulatorem i piorunem
Ciągnik całyczas jest na 4 półbiegu i przy wciskaniu guzika na nic nie reaguje tak samo jest z napędem rewers działa bez problemu.
-
Przez drozd96
Witam, mam problem z rozłączaniem przedniego napędu w nowym nabytku Renault Ares 815RZ Full Power Shift. Na komputerze wszystko działa jak należy, ikonka po naciśnięciu guzika pojawia się i znika, lecz napęd cały czas chodzi. Elektrozawór był sprawdzany i jest sprawny, lecz cały czas dopływa do niego prąd. Po odjeciu prądu napęd dalej działa. Proszę o poradę co robić, czy spuszczać olej i sprawdzać co się dzieje pod spodem? Czy może być problem tego typu że rozłącza się on automatycznie powyżej jakiejś prędkości? Ponieważ obok ikonki jest napis AUTO, lecz prędkościomierz nie działa i może dlatego może go nie rozłącza, gdyz nie ma informacji odnosnie prędkosci?
-
Przez Robertopse
Witam mam problem z aresem 710 nie rozłącza przedniego napędu sprawdziłem prąd na guziku jest a dalej dochodzący do kostki elektrozaworu nie ma woogle może ktoś coś doradzi
-