slavo666

Anna z644 remoncik

Polecane posty

slavo666    0
Napisano (edytowany)

Witam

Zakupiłem Anne z644 do małego remonciku. Tragedi nie ma ale parę rzeczy trzeba zrobić. Zastanawiam się jak obrócić taśmę górki palcowej. Przeciąć i spiąć spinką czy próbować wyjąć dolny wałek? Muszę wymienić też zębatki napedu taśmy przebierczej. Robił to już ktoś?

Edytowano przez slavo666

wujekk110    35

Musisz zdemontować całą górkę palcową i rozmontować ją, wtedy obrócisz taśmę.

slavo666    0

Tzn tasmy nie chce rozmontowywać bo to nie ma sensu. Chcę obrócić cały przenosnik bo wiadomo górka palcowa najbardziej wyciera się tam gdzie zasypują się ziemniaki. Czyli ponad 1,3 przenosnika jest już lysa a druga strona jak nowa. Nie wiem tylko zabardzo jak wyjąć dolną oś. Czy trzeba ją wybijać z łożysk? Zastanawiam się czy nie lepiej ją przeciąć obrócić cały przenosnik i zpiac spinkami chociaż te spinki to coś koło 50zl wyjadą 😵💫

Wiadomość z agroFakt.pl

TomaszStach    187
Napisano (edytowany)

Nie znam się na Annie, ale w Neptunie taśma od liści fabryczna była cała. Do wymiany cały dzień ojciec wyciągał przenośnik żeby go rozkręcić i włożyć nową taśmę. W końcu się udało, jedziemy do agromy po nową taśmę a tam taśmy na są na spinki. Żebyś wiedział ile wtedy nauczyłem się brzydkich słów 😅. W każdym razie spinki świetnie sobie radzą, chociaż wiadomo, że na nitach już będzie osłabione. Jak można takie spinki kupić i założyć, to ja bym ciął pas 

Edytowano przez TomaszStach
Literówka

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Thorod
      Kupię kombajn do ziemniaków marki Grimme SE 75-30/40. Tylko zadbane egzemplarze, najlepiej na szczotkach, auto prowadzenie i oś itp. Jeśli ktoś posiada zapraszam do kontaktu na pw.
    • Przez włodek
      Witajcie,
      Moje perypetie z uszczelnianiem przekładni i naprawą sprzegła wysypu zakończyły się na konieczności wymiany wału głównego. Okazało się że jacyś magicy ten wał już spawali. Jest on krótszy. W dodatku ma potworne bicie na końcu co spowoduje że cała moja robota pójdzie nie powiem komu gdzie bo przecież bijący wał za moment znowu rozwali mi łożyska i uszczelniacze. Wał zakupiłem z Rolumsa. Teraz kwestia jego rozpięcia w miejscu które oznaczyłem na zdjęciu. Czy ktoś już ten temat przerabiał? Konieczne jest rozbieranie całego tego sprzęgła czy można jakoś tego uniknąć? 

• Przez Kamil97
      Jakie znacie sadzarki i jaki Waszym zdaniem są najlepsze, i łatwo o nie do części i, które się najczęściej nie psują??
    • Przez MajcheRR
      Witam Sprzedam automatyczną sadzarke do ziemniaków vicon koningsplanter Sadzarką można sadzić ziemniaki podkiełkowane Rozstaw 2x75 z możliwością regulacji Wydajność to 1ha/2h Małe zapotrzebowanie mocy, ciągnik typu ursus c360 poradzi sobie bez problemu
    • Przez malycz
      Dzień dobry, czy ktoś posiada skan instrukcji do czeskiej sadzarki do ziemniaków Sa2-074? i mógłby udostępnić, pozdrawiam.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj