Jak podłączyć podnośnik z siłownikiem jednostronnego działania
Przez
kordzio14, w Belarus, MTZ, Jumz
-
Podobna zawartość
-
Przez ilovemtz
Prosze aby w tym temacie wypowiadali sie posiadacze mtz[nie pronarów].
My mamy mtz-a z 1983r i ojciec nic złego na silnik nie moze powiedziec wał jeszcze nie byl robiony. Ciagnik zrobil okolo 15000mth nie wiem czy to duzo czy mało. Co prawda ceiknie ale one juz takie sa. Co do awaryjnosci to moge powiedziec ze wiekszosc czesc zaczynamy dopiero teraz wymieniac tj. po 24latach wczesnije nie było potzreby. Co do spalania to jest małe w orce okolo 14l/ha napewno mniej niz ursus czy zetor z tych rocznikow nie mowie o nowych forterrach. Jest mały problrm z czesciami bo nie mozna ich dostac musimy po nie jezdzc do oddalonego o 50km żmigrodu bo nigdzie w poblizu ich nie dostaniemy .Powiedzcie co na ich temat mowia wasi ojcowie czy wy sami. Sami wiecie ze nie taki rusek straszny jak go piszą.
-
Przez rbit
Czy tak ma być, że na rozgrzanym oleju na jałowych obrotach ciśnienie spada do ok. 1,2 bara a przy obrotach na biegach dochodzi max. tak do 3,5 bara? Jakoś od nowości nie zwracałem na to uwagi szczególnej, ale wydaje mi się, że na początku było więcej na minimalnych obrotach. Ciągnik ma dopiero zrobione 670 godzin a ma już 8 lat więc dużo nie robi a przebojów różnych z nim miałem od nowości. Nie wiem też czy to może głupie z mojej strony, ale jeśli przy tak małych przebiegach rocznie ostatnie dwa razy wymieniałem olej raz na 2 lata - nie wiem czy nie wrócić do rocznej wymiany? Na bagnecie patrzyłem to wcale nie jest jak smoła tylko brązowawy. Czy przy tym bąku/filtrze są jakieś śruby regulujące ciśnienie oleju - patrzyłem to są jakieś 3 na korpusie filtra u dołu, ale dostęp do nich jakiś dziwny jest. Czy w tym bąku może się coś zepsuć co ma wpływ na ciśnienie i jak to poznać? Gdzie tam dokładnie w 820 jest pompa wspomagania układu kierowniczego bo świeci mi się już od dłuższego czasu kontrolka - czy ja trzeba wymienić?
-
Przez grzybu19
Witam, Mam problem z hydrauliką- podnośnik działa normalnie ale wyjścia hydrauliczne nie działają. Po zapięciu rozsiewacza i podłączeniu siłownika od zamykania siłownik się nie zamyka a zamiast tego podnośnik idzie delikatnie do góry. Na pozostałych dwóch sekcjach jest tak samo. Czy ktoś miał podobny problem i wie co to może być ?
-
Przez bortys2001
I jak, kupował ktoś w zeszłym roku, rejestrował?
Edit na specjalne życzenie Belarus 820 lub jakikolwiek inny model
-
Przez Gicek59
Witam mam takie zapytanie co może być w moim MTZ 82 Narew że na zimnym odpali a na nagrzanym silniku już nie da rady a aku jest dobry. Ja osobiście podejrzewam że mogą to być pierścienie na tłokach i że były kiedyś przegrzane i jak się nagrzeją to puchną i wtedy już ciężko odpalić. Z góry dzięki za info.
-