MatiTM

Działanie WOM ciężka seria ursus.

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
MatiTM    6

Witam. Jak to jest z tym wom-em powinien się wyłączyć od razu po wyłączeniu czy nie ma na to siły i bez obciążenia np w rozsiewaczu wyłączać będzie się przez chwile. 

samtech84    93

Dość szybko i łagodnie powinien startować i również wyłączanie powinno dość krótko trwać.

Podstawa to czysty układ i odpowiedni olej, w tym przypadku Hipol 6 albo pochodne, ewentualnie UTTO 10w30 

Vroobel    11

Jak jest wszystko w porządku to w ciągu chyba 8s powinien się załączać pod obciążeniem a hamować powinien w ciągu chyba 3s,

na pusto nie powinien się kręcić nawet na hipolu i zimnym oleju.

Wiadomość z agroFakt.pl

MatiTM    6

Załącza się dobrze nie mam problemów. Ciśnienie na przewodach 12 bar ale to zatrzymywanie chwile trwa. Jak będzie chwila czasu to zmienię tłoczki hamulca może coś to da. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez mateunia19
      Mam Ursusa C385 z 1976 r. Wszystkie opony są nowe, silnik bardzo dobry, pali na dotyk w zimę ma tylko trudności trochę z odpalaniem. wspomaganie bardzo dobrze działa fakt że jest serwo ale na razie nie narzekam bo na wiośnie zostało wymienione. Pompa od wspomagania także została niedawno wymieniona, podobnie pompka od podnośnika która jest w skrzyni pośredniej. mikropompka 1.5 lata temu była wymieniona i działa bez zażutu, przy okazji zostały wymieniona wszystkie pierścienie w koszyku na tylnim womie. nowa pompa wodna została założona w zimie. Pompki hamulcowe były wemienione 2 lata temu i wyrównywacz ale niestety hamulec jest tylko na lewe koło. Ciągnik ten niestety nie ma sprawnego żółwia i zająca tzw półbiegów, a podczas jazdy są trudności aby jechał prosto tylko lata po ulicy, wszystkie przeguby zostały wymione w tym roku.
      wygląd wizualny bardzo dobry podobno jak instalacja elektryczna która działa bardzo dobrze. Podnośnik działa idealnie.
      ile według was wart jest ten ciągnik na rynku??? proszę o opinie dziękuję z góry
    • Przez ursusikc330m
      Myślę nad sprzedażą swojego Ursusa i mam pytanie ile może być warty rok produkcji 1998 w oryginalnej farbie przebieg 6700 mtg skrzynia 3 biegowa żółw zając sprawny posiada wzmacniany podnośnik

• Przez YeLoN3
      Witam. zastanawiam się nad kupnem agregatu talerzowego z hydropakiem około 1,2ton i siewnika z pełnym zasypem też około 1.2ton. Moje pytanie czy ursus 1224 z dwoma siłownikami pomocniczymi da rade taki zestaw podnieść, czy dużo go trzeba będzie obciążyć z przodu, i jak ze sterowaniem ciągnika i żywotnością pompy, podnośnika wieszaków, ramion itp. Specjalnie nie podaje producentów maszyn aby uniknąć zbędnej dyskusji. z Góry dziękuję i pozdrawiam.
    • Przez Lukasz93
      Witam. Zamierzam kupić któryś z tych modeli. Mam juz Zetora 7245 z turem i Ursusa c360. Maszyny z jakimi pracował by 3 ciągnik to pług Agro-Masz PO3 zrywalny, prasa zwijająca Metal Fach Z562 z rotorem i nożami, wał uprawowy 5.2 m lub agregat uprawowo siewny 2,7m zębowy, talerzowka Bomet 3,2 m. Jest jeszcze kultywator grudziącki 2,7 m. Ziemie mam głownie IV, V klasa niewielkie wzniesienia. 15 ha gruntow ornych, 6 ha łąk. Mam już mętlik w głowie, bo wiekszosc mówi, że 1014 to spali to samo co 1224, bo 12 to bedzie lekko miała...

• Przez deusexmachina
      Witam
      Czy ktoś mógłby mi zmierzyć obwód zewnętrzny po protektorze opon w temacie?

pozdrawiam
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj