Bartek003

Problem z dojazdem do działki

Polecane posty

Bartek003    0
Napisano (edytowany)

Witam. Mam do rozwiązanie zagadnienie odnośnie dojazdu do działki.

Kowr ogłosił przetarg na działkę do której nie ma dojazdu do działki przylega gospodarstwo i dojazd do tego gospodarstwa drogą którą nie jest publiczna. I teraz jak jeśli właściciel drogi się nie zgodzi to nie mam dojazdu i zostaje z działką na której nic nie mogę zrobić a czynsz trzeba płacić. Czy to nie jest ustawione pod kogoś kto graniczy z tą działką. Dajcie znać jak wy to widzicie i czy mieliście już taką sytuacje i jak została rozwiązana 

Edytowano przez Bartek003

Pablos_1970    80

Trzeba    było  myśleć  przy kupnie   teraz  to   nic   nie  zrobisz   jak  sąsiad  przepuści  to   jego sprawa  jak się nie  zgodzi  to  kicha  ,    jak  nie  ma  prawnie  ustanowionej   drogi  .

Wiadomość z agroFakt.pl

Andrz_    430
2 godziny temu, Pablos_1970 napisał:

Trzeba    było  myśleć  przy kupnie   teraz  to   nic   nie  zrobisz   jak  sąsiad  przepuści  to   jego sprawa  jak się nie  zgodzi  to  kicha  ,    jak  nie  ma  prawnie  ustanowionej   drogi  .

Gratuluje umiejętności czytania ze zrozumieniem

• Haha 1

dlugin    250
Napisano (edytowany)
Dnia 13.03.2023 o 19:10, Bartek003 napisał:

Witam. Mam do rozwiązanie zagadnienie odnośnie dojazdu do działki.

Kowr ogłosił przetarg na działkę do której nie ma dojazdu do działki przylega gospodarstwo i dojazd do tego gospodarstwa drogą którą nie jest publiczna. I teraz jak jeśli właściciel drogi się nie zgodzi to nie mam dojazdu i zostaje z działką na której nic nie mogę zrobić a czynsz trzeba płacić. Czy to nie jest ustawione pod kogoś kto graniczy z tą działką. Dajcie znać jak wy to widzicie i czy mieliście już taką sytuacje i jak została rozwiązana 

Duża działka?Co jest dokładnie napisane w ogłoszeniu o przetargu z tą droga dojazdowa ? 

Edytowano przez dlugin

Bartek933    5277

Musi być droga, inaczej nie było by przetargu 

Kupie obciążniki przednie do zetora forterry 

Bartek003    0

Nie ma drogi nawet w ogłoszeniu jest napisane że nie nieruchomość nie ma dostępu do drogi publicznej. A działka ma 30 ha 3/4 klasa jest droga dojazdowa do czyjeś nieruchomości ale jak ten rolnik który ma tą drogę będzie startował to wiadomo że może później nie wpuścić chyba że nie będzie upierdliwy.a drogę konieczna wyznaczyć to może trwać kilka lat.

Przetarg jest na dzierżawę 10 lat. 

Moim zdaniem mogli by zrobić na rok i rozpocząć procedurę służebności drogi i dopiero robić przetarg na 10 lat 

Bartek933    5277

To pytaj w oddziale KOWR a nie nas

Kupie obciążniki przednie do zetora forterry 

Jurek321    124
1 godzinę temu, Bartek003 napisał:

Nie ma drogi nawet w ogłoszeniu jest napisane że nie nieruchomość nie ma dostępu do drogi publicznej. A działka ma 30 ha 3/4 klasa jest droga dojazdowa do czyjeś nieruchomości ale jak ten rolnik który ma tą drogę będzie startował to wiadomo że może później nie wpuścić chyba że nie będzie upierdliwy.a drogę konieczna wyznaczyć to może trwać kilka lat.

Przetarg jest na dzierżawę 10 lat. 

Moim zdaniem mogli by zrobić na rok i rozpocząć procedurę służebności drogi i dopiero robić przetarg na 10 lat 

Bo ten przetarg zrobili do sąsiadów tej działki, a nie dla wszystkich.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Chłoporobotnik
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/292281-pogoda-rolnicza-i-nie-tylko-2022/
    • Przez superfarmer02
      Rozmawiamy o ciekawych ofertach używanego sprzętu rolniczego na allegro, ale również bla, bla, bla, każdy wie o co chodzi 😉https://www.agrofoto.pl/forum/topic/292290-znalezione-na-allegro-i-nie-tylko-2022/
    • Przez paprykarz123456789
      Witam. Chciałem się zapytać doświadczonych jak poradzic sobie w przyszlosci sobie mimo paru chorób. Właśnie dostałem mlodego rolnika mam kilka chorób.
      Arytmia serca nieustanne problemy z układem pokarmowym oraz układem laryngologicznym. Chciałem się zapytać w jakim kierunku iść. Narazie kończę studia inne niż rolnicze.
    • Przez Ursuss12345
      Dzień dobry,
      sprzedam - zrywaną w sposób ręczny - aronię.
      Na plantacji nie były stosowane żadne nawozy itp.
      Aronia jest uprawiana w sposób ekologiczny, dlatego jest bardzo zdrowa To idealne rozwiązanie na rozmaite przetwory - jak choćby soki i dżemy
      Cena (do negocjacji) - odbiór w Skrzydlnej, Raciechowicach, Szczyrzycu, Dobczycach (i innych okolicznych wsiach).
      Ewentualnie odbiór też w Krakowie.
      Kontakt: 579-470-679 (gdybym nie odbierała, to proszę o sms-a)
      Pozdrawiam
    • Przez kuna9977
      Ile cenić za sprasowanie balota prasa case rb 344, 25 zł od sztuki dobra cena czy mało?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj