Ciągnik czy kombajn?
Przez
Piszczu, w Jaki ciągnik wybrać ?
-
Podobna zawartość
-
Przez rolnikus21
Witam.
Wiem, że te ciągniki są troszkę inne gabarytowo i mocowo ale ich cena jest podobna z przewagą wyposażenia w JD.
I teraz mam dylemat, który z tych ciągników będzie miał mniejszą awaryjność, wygodniejszy w obsłudze i lepiej sprawdzał się w polu oraz w transporcie głównie z beczkowozem.
Prosiłbym was o opinie oraz wasze uwagi.
W Nh jest skrzynia 19/6 a w JD autoquad lub Command quad, która z tych skrzyskrzyń będzie lepsza w użytkowaniu
-
Przez john56l
mam pytanie ponieważ planuje zakup ciągnika i nie wiem który wybrać jd 3040 czy mf 699. chciałem prosić o radę w którym przypadku jest większy dostęp do części i który jest według was lepszy. z góry dziękuję :lol:
Ortografia
-
Przez Sola20
Witam planuje zakup ciągnika o mocy w przedziale 90-120 km
ciągnik będzie pracował przy orce, z agregatem siewnym i w transporcie (szybka skrzynia wymagana pola oddalone nawet o 20 kilometrów)
Interesuje mnie ciągnik typowo mechaniczny jak najmniej elektryki
Myślałem o ciągniku ursus 10014h - wyglądem możne nie powala ale jest cały mechaniczny i ekonomiczny
drugi ciągnik który mnie interesuje to Fendt 309C lub 309Ci - tez prawie cały mechaniczny i ekonomiczny ale odstrasza mnie sprzęgło turbomatik (ciężki dostęp części i bardzo drogie w naprawie)
Polecacie jakieś ciągniki z manualną skrzynią biegów z marki JD czy NH, nie chce wynalazków typu automat power shift itp. Nad zetorem na tą chwile nie myślę bo są paliwożerne
Cena jaką chce przeznaczyć na ciągnik to max 170 tyś
-
Przez misialmak24
Witam, ostatnio myślałem o jakimś mniejszym ciągniku, który miałby wykonywać lżejsze prace. Rozważałem ostatnio zakup władimirca, co sądzicie o tych ciągnikach? Czy byłby to dobry wybór?
-
Przez vistus
Witam. Planuje zakup ciągnika, oglądałem Case MX 150 i szczerze mówiąc ten model by mi najbardziej pasował, ale ciężko o dobrą sztukę, natomiast jak to jest z tym automatem w CVX ? Oglądałem ostatnio CVxa 150 i mam mieszane uczucia co do niego, niby fajny, ale trochę strach bo ma już 8,500 mth, a równie dobrze może mieć 18,500 kto wie ? Sam silnik pracuje bardzo ładnie, równo. Ma kilka niegroźnych wycieków, a poza tym wygląda nawet okej. Co myślicie o takiej maszynie ogólnie ? Jak z awaryjnością ?
-