Kartoflorz

Skrzynia ładunkowa do przyczepy Autosan D55

Polecane posty

Kartoflorz    0

Witam, zwracam się z zapytaniem do was jakiej firmy polecacie skrzynię ładunkową do przyczepy Autosan D55??? Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem wymiany ponieważ zależy mi na dolnym otwieraniu, a aktualnie mam oryginalną i przeróbka wychodzi mało opłacalnie (dużo roboty a efekty mierne). W okolicach Bydgoszcy jest kilka firm i czy ich produkty są warte uwagi, godne polecenia ??? Na co zwracać uwagę ??? Sugestie uwagi mile widziane.

michal8011    23

Cała skrzynie ładunkową chcesz wymienić razem z ramą i blachą czy tylko same burty bez pomostu?

andrzej78    365

Jeżeli oczywiście zachodzi potrzeba , proponuję poszerzyć skrzynię ladunkową ze standardowego wymiaru wewnątrz 2,27 x 4,50  na wymiar paletowy 2,42 x 4,50. Wówczas otrzymujemy zapas w szerokości na montaż opon " balonowych " od naczepy.Znajomy tak zrobił i wyszła bardzo fajna i stabilna przyczepa.

Wiadomość z agroFakt.pl

Kartoflorz    0
25 minut temu, michal8011 napisał:

Cała skrzynie ładunkową chcesz wymienić razem z ramą i blachą czy tylko same burty bez pomostu?

Raczej całą no bo rzeźbić w tym co jest to trochę bez sensu, bo zależy mi bardzo na tylnym wywrocie i dolnym otwieraniu, a dostosować oryginały do dolnego otwierania to sporo roboty 

20 minut temu, andrzej78 napisał:

Jeżeli oczywiście zachodzi potrzeba , proponuję poszerzyć skrzynię ladunkową ze standardowego wymiaru wewnątrz 2,27 x 4,50  na wymiar paletowy 2,42 x 4,50. Wówczas otrzymujemy zapas w szerokości na montaż opon " balonowych " od naczepy.Znajomy tak zrobił i wyszła bardzo fajna i stabilna przyczepa.

Za poszerzeniem to nie jestem bo to jakoś kaczkowato będzie wyglądać a poza tym mam  wąskie wjazdy to nie, a jeśli chodzi o koła to 315 wystarcza do tego powozu (z doświadczenia wiem że szersze w terenie stawiają opór) , z resztą nie ma co szaleć z wymiarem bo raz że względy prawne (nie wiadomo komu odbije na przeglądach za jakiś czas), a dwa że to podwozie aż takie ekstra wytrzymałe raczej nie jest 

michal8011    23

Jeśli masz wszystko zdrowe, prosta rama, burty i podłoga to ja na twoim miejscu bym z tego co masz coś wyrzeźbił.

Kartoflorz    0
1 godzinę temu, krzysiek6620 napisał:

Na stronie zychara masz gotowe https://zychar.pl/sklep/zabudowa-do-przyczepy-autosan-d-55-d-50 

Sąsiad kupił całą zabudowę od zychara do hl 8011 i dał 45 tys zł tylko ze wtedy stal była najdroższa a jemu chodzi żeby mieć odliczenie vat   

W moich stronach nikt tego nie ma, a warto było by to obejrzeć, pewnie trzeba będzie się wybrać okolice Koronowa i zrobić rozeznanie w temacie 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Arturo1610
      Witam. Mógłby mi ktoś zrobić zdjęcie tabliczki znamionowej w przyczepie d 732/3. moja gdzieś zaginęła i chce zamówić nowa ale nie wiem jaka powinna być i co tam jest dokładnie wybite.
    • Przez Pabliww
      Cześć, stoję przed wyborem przyczepy na ten sezon. Myślę nad przyczepami z ładownością 13t+. O nowych to nawet nie myślę bo trzeba sobie liczyć 2x więcej jak za odbudowaną. Myślałem nad firmą z Koluszek i z Szręńska. Może kogoś jeszcze polecicie? 
    • Przez lasok
      Skasować post proszę
    • Przez Hinco
      Czy teraz można zarejestrować jednoosiówke SAM do traktora? Bo kiedyś ojciec zrobił do samochodu i problemu nie było, a jakby sie dało traktorową rejestrnąć byłoby miło..
    • Przez PawelS
      Witam potrzebuję opinii na temat firmy Perfect-Agro Koluszki, gdyż prawdopodobnie będę u nich zamawiał przyczepę, są one całkowicie odnowione i wyglądają jak nowe a cena to jest 1/2 w porównaniu do Nowej np Pronarki. Czy ktoś z użytkowników kupił od niech przyczepę i czy jest zadowolony jak z trwałością i wykonaniem >? Za każdą informację będę wdzięczny 
      http://www.remonty-przyczep.com/ 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj