-
Podobna zawartość
-
Przez Przemas321111
Witam
Mam okazję kupić stare budynki. Chciałbym je przystosować do hodowli kontraktowej świni.
Zabudowania to:
2 budynki po hodowli krów . Budynki ze stropami , posadzkami o wielkości około 600 M2
Stodoła z posadzka bez stropu o wielkości 560m2
Chciałbym się was doradzić jak przerobić takie budynki. Czy zrobić je na rusztach czy na głębokiej ściółce. Jakie mogą być przykładowe koszty takich przeróbek i przystosowania budynków do takiej hodowli.
Za wszystkie odpowiedzi i pomoc z góry dziękuję :)
-
Przez Gąsiorek777
Witam,
Orientuje się ktoś może jaki może być koszt +/- wylania fundamentów "basenu" pod chlewnię na rusztach, może ktoś ostatnio budował chociaż zdaję sobie sprawę że teraz cięzki czas na takie inwestycje.
Wymiary 40mx20m głębokość 0,8m/1m
-
Przez Kubos43
Planuje modernizacje budynku, 4 pomieszczenia o łącznym wymiarze 16x8 metra podzielone po równo co daje 4x8 chce zaadaptować do chodowli świń.
Początkowo planowałem zrobić to w systemie głębokiej ściółki jednak teraz bardziej schylam się ku rusztom betonowym, murki i posadzki i tak muszę wykonać a mam możliwość pójścia w górę bo do stropu ponad 3 metry.
chciałbym zrobić wanny pod każdym pomieszczeniem osobno i tak żeby wystarczyło na cały tucz od 20 kilogramów.
czy wystarczą wanny z posadzką i ściankami murowanymi z bloczka?
Jak to wszystko uszczelnić żeby gnojowica nie rozprzestrzeniała się poza wannę?
czy 1 metr głębokości wystarczy?
-
Przez Rolnikk19
Część. Mam pytanie czy ma ktoś okna typowo inwentarskie (zdj)?Chodzi mi głównie opinię o ich jakości i wytrzymałości(pękanie,powinien koloru). Pozdrawiam
-
Przez Macias2901
Witam mam pytanie czy ktoś wie ile jaki jest koszt budowy chlewni na 100loch w cyklu otwartym
-