maciek916

katalog i instrukcja Claas 208

Polecane posty

maciek916    10

Szukam katalogu i instrukcji do claasa 208 z 1993r może ktoś posiada lub wie gdzie coś takiego pobrać

Wiadomość z agroFakt.pl

Jacek23    11

https://chomikuj.pl/jkortus/Instrukcje tu jest wszystko

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Kochoszczak
      Witam, muszę wymienić przedni wał wytrząsaczy, po założeniu nowych panewek jest spory luz. Pytanie, wał oryginalny, czy zamiennik? 
    • Przez Marecki2922
      Mam pytanie ilo rzędowy heder będzie optymalny do tego kombajnu, niektórzy twierdzą że 6 rzędów to będzie za ciężki 
    • Przez Bakos87
      Witam 
      Od pewnego czasu mam problem z czujnikami obrotów podzespołów kombajnu claas mega 208, gdyż po włączeniu mlocarni i hederu powinny się uruchomić <świecić> kontrolki zbyt niskich obrotów (bodajże 6 kontrolek) z tym że od kilku lat nie działa od szarpacza-rozdrabniacza słomy a reszta działała lecz od pewnego czasu przestały działać nawet jak jest kombajn na niskich obrotach.
      Bywa ze czasem podczas włączania hederu świecą poprawnie i gasna przy uzyskaniu obrotów ale to trafia się sporadycznie. 
      Był zmieniany czujnik przy podajniku pochyłym i się kilka razy zaświeciły kontrolki ale na 20 startów 5 razy się zaświeciło.
      Czy ktoś wie co może być przyczyną tego że nie chcą się one uruchamiać przy załączaniu hederu i wzroście obrotów ??
      Czy 800 ohm <lub om yyyy sorki za pomyłke z tym>  to odpowiedni opór na te czujniki obrotów????
    • Przez Kochoszczak
      Witam, w Medionie 310 po odpaleniu sam zaczął opuszczać mi heder. Sprawdziłem kable i przycisk w dzojstiku i wygląda wszytko w porządku. Zamieniłem kostki przy elektrozaworach z opuszczania na podnoszenie i zaczął sam podnosić. Coś jest z dojściem do kostki elektrozaworu, tak jakby cały czas było włączone opuszczanie hederu. Co to może być?
    • Przez jack4032
      Witam, mam problem z kombajnem claas Mega 208. Po włączeniu młocarni kombajn wpada wibracje - tył kombajnu wyraźnie rusza się na boki (prawo-leweo). Demontując poszczególne pasy ustaliłem, że powodem jest kosz sitowy lub podsiewacz (po odpięciu napędu kosza sitowego kombajn pracuje prawidłowo). Wymienione zostały już wszystkie silentblocki, oś napędu kosza sitowego oraz łożyska na osi napędu.
      Kombajn u mnie przepracował jeden sezon. Kupiony został już w takim stanie. Jeśli chodzi o sam kosz sitowy to nie posiada on żadnych pęknięć, nie jest nigdzie spawany. Trzpienie siedzą ciasno w tulejach.
      Miał już ktoś z was taki problem?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj