candy1914

Rauch mds 732m select

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
candy1914    4
Witam. Od nie dawna posiadam rozsiewacz mds 732m. Czy są tu posiadacze takiego rozsiewacza? Chciałem dopytać jakie ustawienia pod dany nawóz... Jeszcze nim nie siałem i dlatego pytam. Otwierany hydraulicznie i ręcznie. I pytanie co do talerzy jakie mam i na jaką odległość wysiewają. jak uda mi się wrzucić fotkę to pokaże.

Na moim profilu w zakładce zdjęcia wrzuciłem. Bo nie wiem jak tutaj je wrzucić

kada2k    11

Pobierz sobie aplikację KUHN SpreadSet tam będziesz miał ustawienia pod dany nawóz, tarcze max M1X czyli 18-24m, na mniejszą szerokość musisz wymienić łopatkę X na tą zwykłą która się wysuwa.

candy1914    4
kada2k napisał:

Pobierz sobie aplikację KUHN SpreadSet tam będziesz miał ustawienia pod dany nawóz, tarcze max M1X czyli 18-24m, na mniejszą szerokość musisz wymienić łopatkę X na tą zwykłą która się wysuwa.

A dojrzysz po zdjęciach na jaką szerokość siewu jest ustawione? Jestem na razie zielony w tych ustawieniach...

Wiadomość z agroFakt.pl

kada2k    11
2 godziny temu, candy1914 napisał:

A dojrzysz po zdjęciach na jaką szerokość siewu jest ustawione? Jestem na razie zielony w tych ustawieniach...

Pod każdy nawóz ustawiasz łopatki inaczej, nawet na tą samą szerokość, w aplikacji po wybraniu nawozu masz podanie w jakiej pozycji mają być ustawione dla danej szerokości.

candy1914    4
kada2k napisał:

2 godziny temu, candy1914 napisał:

Pod każdy nawóz ustawiasz łopatki inaczej, nawet na tą samą szerokość, w aplikacji po wybraniu nawozu masz podanie w jakiej pozycji mają być ustawione dla danej szerokości.

Tą czarną plastikową nakrętke co jest nad talerzem w którą stronę odkręcać? Tam jest lewy gwint czy normalnie bo za cholery nie chce się ruszyć ani w lewo ani w prawo....

kada2k    11

Szczerze to nie pamiętam, spróbuj jakimś śrubokrętem/drutem albo jak masz to powinien być taki klucz w kształcie L, jak nie pójdzie to pewnie nakrętka do cięcia i nowa bo nikt o to nie zadbał i rdza zrobiła swoje. Dlatego przy ja przy kupnie sprawdzałem nakrętki czy się odkręcają. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez gabione
      Witam.
      problem dotyczy nie zamykającej sie jednej strony rozsiewacza. Siłownik wymieniony, sprężyna nowa i dalej nie zamyka. W czasie pracy muszę wyskakiwać z ciągnika i dopychać "drągiem" siłownik aby zamknęło. Dzwoniłem kiedyś do tej firmy to powiedzieli aby dodać jakieś podkładki, ale to pomogło tylko na chwilę. Czy ktoś z was miał podobny problem i może go rozwiązał? 
    • Przez PiotrekMTZ
      Co sądzicie o tych rozsiewaczach?
      Bo planuje Kupić MDS 700l :lol:
    • Przez Jakub2
      Witam, siałem saletrzak rozsiewaczem Langren rs 500  zgodnie z tabelą A0/B3, za traktorem zboże jest ciemne i na końcu a po środku zboże jest jaśniejsze. Jak go ustawić żeby nie powstawały takie pasy? Zależy mi na ustawieniach na 12 metrów bo na  taką szerokość robię ścieżki.
    • Przez Marcin124
      Witam. Potrzebuję schemat podłączenia sterownika axera c1 do siłowników elektrycznych lub kogoś kto ma taki zestaw i mógłby to sprawdzić. 

• Przez wapniak
      Witam
      Moglby mi ktos pomoc zrozumiec jak najdokladniej ustawic dawke w tym rozsiewaczu, myśle posiac nim gryke, jest aplikacja w ktorej dobiera nam dawke ale to zbyt ogolne, znalazlem taki filmik instruktazowy ale nie do konca go rozumiem, 
      Z tego co zrozumialem musimy przejechac jakis odcinek zmierzyc czas i pozniej przez ten czas zwazyc ile sie wysypie ziarna ale to jest w jednostkach imperialnych, chcialem to przerobic na nasze, 
      Jaki fragment musze przejechac, i jak z szerokoscią, jak ustawic w tym rozsiewaczu szerokosc siewu czy zostaje tylko metoda prób i błędow w sensie rozsypać troche i zmierzyć,  z tego co zauważylem jak zwieksze obroty to sypie mocniej, musze trzymać stalą predkosc? Jesli jest ktos obeznany prosze o pomoc, gryki chce posiac ok 90 kg na ha

https://youtu.be/jotrrpiAFAc
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj