Deutz Agrotron 165.7 nie odpala
Przez
damian0100, w Deutz-Fahr, Lamborghini, Same
-
Podobna zawartość
-
Przez Gajon6
Problem polega na tym że kiedyś nie pokazywał prędkości więc kupiłem nowy czujnik i prędkościomierz zaczął działać. Pewnego razu znajomy miał podobny problem w swoim deutz fahr i chciał zobaczyć czy będzie działał u mnie ten czujnik ale jak wyjął zobaczył ze ten czujnik jest inny i włożył go zpowrotem i prędkościomierz od tamtej pory nie działa jak wyjmę i włożę wtyczkę na chwilę pokaże prędkość i schodzi na zero. Co może być przyczyną?
-
Przez lukas111989
Witam mam pytanie ciągnik DX 4.50 . Problem niskie ciśnienie oleju po rozgrzaniu silnika na zimnym 5.5 bara a po rozgrzaniu 1 bar ? Co może być przyczyną pompa oleju ?
-
Przez Daniel2020
Witam,
Mam pytanie do użytkowników Agrotronów mk1 czy to normalne w tym ciągniku, że wspomaganie na zimnym i na ciepłym powoduje spadek o ok 150-250 obrotów? Kierować można jednym palcem, wraz z rozgrzaniem działa jeszcze lżej, pompa również nie wyje, olej i filtry nowe. Regulator obrotów jest wyczyszczony, membrana bez dziur, dodatkowy objaw to spadające obroty przy włączeniu wstecznego (chwilowy spadek o 100 i wracają z powrotem na ok 800. Przy półbiegach wskazówka obrotów praktycznie nie drgnie również na "H". Kolejna sprawa to taka, że gdy traktor jest "zimny" po odpaleniu obroty wynoszą ok 600 lub mniej trzeba je podnieść ręcznie na 800 po 5 minutach silnik utrzymuje je już samodzielnie.
Zastanawiam się czy tak ma być czy winna jest hydraulika lub regulator obrotów? Generalnie traktor ma moc, jest żwawy, zbiera się od niskich obrotów, nie kopci, jedynie przy ruszaniu po puszczeniu sprzęgła lekko go przydusza dopóki nie doda się gazu. (rusza płynnie nie szarpie)
-
Przez Swiatelo
Ciągnik agrotron 4.90s z 97roku brak mocy. Podczas jazdy pod wzniesienie na pusto samym ciągnikiem silnik schodzi z obrotów do ok 1900obr/min i nie chce jechać. Brakuje mu mocy w wysokim zakresie obrotów. Pod obciążeniem zero dymu z wydechu po prostu obroty spadają. Wydaje mi się że brakuje mu paliwa. Miał ktoś podobny problem? Może ktoś pomoże.
Słyszałem od znajomego że w tych modelach pęka jakaś membrana po czym ciągnik traci na mocy gwałtownie. Wie ktoś gdzie ona się znajduje i jak ją sprawdzić?
-
Przez Grzenio
Wie ktoś może co oznacza błąd nr 85 w DF agrotronie z 2008 r.
Może ktoś już spotkał się z tym błędem?
Z góry dzieki za pomoc.
-