-
Podobna zawartość
-
Przez jtkaczy
Witam,
pojawił się ostatnio u mnie problem z podnośnikiem w ciągniku Fiat f-130 wyposażonym w EHR - mianowicie ciągnik nie utrzymuje głębokości pracy maszyny, podnoszenie maszyny i opuszczanie działa prawidłowo natomiast jak ustawie jakąś głębokość to podnośnik cały czas podnosi i opuszcza maszynę. sterownik jak na zdjęciu zapaliły się diody przy nr 4 oraz 6 oraz alarm.
Czy ktoś wie gdzie lezy problem i/lub jest w stanie to naprawić województwo pomorskie.
-
Przez Wiesiek211999
Witam. Mam problem z Hürliman 5110 turbo traktor ciężko pali i strasznie dymi na biało-czarno. Traktor jest sprowadzony więc nie wiem co było robione w przeszłości. Sprawdzone ustawienie rozrządu, wtryskiwacze paliwa, regulacja zaworów, turbosprężarka i pompy wtryskowe. Chciałbym sprawdzić kąt wyprzedzenia zapłonu lecz nie mogę znaleźć na jaką wartość stopnia powinien być ustawiony. Czy posiada ktoś dane techniczne do tego silnika 1105/10T i gdzie mogę znaleźć znaki do ustawienia?
Dziękuje z góry i pozdrawiam
-
Przez roni9411
witam podczas wypalania DPF po około 30minutach zaświeciła się kontrolka filtr zapchany i ciągnik stracił moc i ciągle wypalał dpf(nie wypalił do końca) po 1.5 godz zgasiłem ciągnik i po ponownym odpaleniu wyskoczyl błąd usterka czujnika różnicy ciśnień i ciągnik odrazu wchodzi w tryb wypalania dpf. 2 tys mtg. Co mogło ulec awarii, ten czujnik czy filtr dpf się zapchał? Jeśli czujnik, to czy nowy trzeba jakoś adaptować do ciagnikach?
-
Przez roni9411
witam, mam taki problem mianowicie odkad tylko pamiętam mój mccornik 133km 6cyl Perkins na zimnym silniku jest bardzo słaby, jak odpalę podczepię jakąś maszynę i jadę na pole to Nieraz sam się z nią nie może uradzic pod lekką górkę, tzn muszę zredukować z 6 na 5 bieg po tym jak się rozgrzeje idzie jak burza. Jest to trochę irytujące, ciągnik 4.5 tys przebiegu. Co może być czy te typy tak mają?