antena gps- nawigator polowy
Przez
ŻakowskiSławomir, w GPS
-
Podobna zawartość
-
Przez mario98
Witam.
Posiadam nawigację trimble gfx 750 i antenę nav 900. Do tej pory obsługiwała między innymi rozsiewacz rauch ze zmianą sekcji. Razem z nawigacją kupiłem gniazdo isobus bo w moim JD go nie było. Kierownicy nie mam czyli maszynę prowadziłem ręcznie. Teraz jestem w trakcie zakupu John Deere 6R przygotowanego pod nawigację. Niestety nie ma anteny. Jeśli założę antenę oryginalną z JD przykładowo SF 6000, to rozumiem, że ciągnik sam będzie już realizował równoległe prowadzenie. A czy da radę założyć antenę nav 900? Czy potrzebne są jakieś przejściówki, zmiany oprogramowania, czy w ogóle nie jest to możliwe? Może jest ktoś kto wie coś na ten temat?
-
Przez grzybu1
Cześć, posiadam w opryskiwaczu lemkena z GPS teejet matrix 570 Gs wraz z modułem section driver Control i do tego komputer. Powinien zamykać sam sekcje jak się włączy w zadaniu zielony trójkąt. Na module przełącza ikonę auto mode, ale sekcje nie zamykają się po najechaniu na już opryskane. Czy ktoś ma podobny GPS i podpowie ?
-
Przez rolstudent
Cześć od jakiegoś czasu interesuje się programem AgopenGps. Czy są tu użytkownicy tego systemu.
Kolega @Jarczewski ma już chyba spore doświadczenie.
Zqmowilem https://www.autosteer.cc/produkt/arudusimple-f9p-annmb/
I trochę się tym pobawię w ramach hobby
-
Przez KrysAgro
Witam, stoję przed zakupem nawigacji GPS Starfire 3000, może mi ktoś coś więcej powiedzieć na ten temat, czy warto? Czy lepiej dołożyć i zakupić 6000? Jakie są różnice? Pozdrawiam
-
Przez Hubertpolny
witam, używa kto aplikacji 'nawigator polowy' plus jakąś antenę. Zastanawiam się nad kupnem anteny oraz tabletu żeby w miarę precyzyjnie wysiewac nawozy pod korzeń, pryskać przedwschodowo. jak to działa w praktyce. Jest sens się w to bawić?
-