ŻakowskiSławomir

antena gps- nawigator polowy

Polecane posty

Witam , po raz 3 odnawiam temat :D

Jakie są alternatywne wersje anten do aplikacji nawigator polowy [ nie chodzi tu o dokładność 5 cm] obecnie ciężko znaleźć jakąkolwiek działającą antenę która dobrze bedzie współgrać z tą aplikacją.

Na ten moment znalazłem tylko garmin glo 2 które daje skalę błędu 60 cm, użytkowników posiadających te antenę zapraszam do dyskusji a osoby posiadające inne anteny o informację jaka to antena i jaką ma dokładność, dziękuje za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Mario5    37

perqins na yt jakąś antene montował, ale jak z dokładnością to nie wiem zobacz filmy

45 minut temu, Mario5 napisał:

perqins na yt jakąś antene montował, ale jak z dokładnością to nie wiem zobacz filmy

właśnie wyżej wspomniane garmin glo, dokładność u niego była 0,56m

mari885    18

Witam....również poszukuje czegoś co pokarze gdzie jeździć z opryskiwaczem,rozsiewaczem....narazie moje pomysły to germin glo -500,antena mitech 1500,hydra system -antena i apka 3500netto ,agripilot 6100 netto

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez mario98
      Witam. 
      Posiadam nawigację trimble gfx 750 i antenę nav 900. Do tej pory obsługiwała między innymi rozsiewacz rauch ze zmianą sekcji. Razem z nawigacją kupiłem gniazdo isobus bo w moim JD go nie było. Kierownicy nie mam czyli maszynę prowadziłem ręcznie. Teraz jestem w trakcie zakupu John Deere 6R przygotowanego pod nawigację. Niestety nie ma anteny. Jeśli założę antenę oryginalną z JD przykładowo SF 6000, to rozumiem, że ciągnik sam będzie już realizował równoległe prowadzenie. A czy da radę założyć antenę nav 900? Czy potrzebne są jakieś przejściówki, zmiany oprogramowania, czy w ogóle nie jest to możliwe? Może jest ktoś kto wie coś na ten temat?
    • Przez grzybu1
      Cześć, posiadam w opryskiwaczu lemkena z GPS teejet matrix 570 Gs wraz z modułem section driver Control i do tego komputer. Powinien zamykać sam sekcje jak się włączy w zadaniu zielony trójkąt. Na module przełącza ikonę auto mode, ale sekcje nie zamykają się po najechaniu na już opryskane. Czy ktoś ma podobny GPS i podpowie ? 
    • Przez rolstudent
      Cześć od jakiegoś czasu interesuje się programem AgopenGps. Czy są tu użytkownicy tego systemu. 
      Kolega @Jarczewski ma już chyba spore doświadczenie.
      Zqmowilem https://www.autosteer.cc/produkt/arudusimple-f9p-annmb/
      I trochę się tym pobawię w ramach hobby 
    • Przez KrysAgro
      Witam, stoję przed zakupem nawigacji GPS Starfire 3000, może mi ktoś coś więcej powiedzieć na ten temat, czy warto? Czy lepiej dołożyć i zakupić 6000? Jakie są różnice? Pozdrawiam 
    • Przez Hubertpolny
      witam, używa kto aplikacji 'nawigator polowy' plus jakąś antenę. Zastanawiam się nad kupnem anteny oraz tabletu żeby w miarę precyzyjnie wysiewac nawozy pod korzeń, pryskać przedwschodowo. jak to działa w praktyce. Jest sens się w to bawić?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj