Kara z UFG za brak OC ciągnika.
Przez
TomaszStach, w Pozostałe
-
Podobna zawartość
-
Przez MarekDFagrofarm410
Witam. Mam problem, kupiłem pole 4 ha, idzie przez nie 7 słupów telefonicznych i 3 elektryczne. Mój problem dotyczy słupów telefonicznych bo robić w polu ciężko, linie wiszą na 3 metrach, zgłaszałem żeby podnieśli linie to 20 cm tylko w górę zrobili bo słupy się łamią. Może miał ktoś podobny problem i to rozwiązał ? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Przez mareoo
Wygląda na to, że po ponad roku chodzenia po bankach i ciągłym dowiadywaniu się w sprawie kredytu preferyncyjnegona zakup ziemi mogę to sobie już wybić z głowy. Banki najczęsciej wykorzystały już pulę podstępnych środków, kolejka oczekujących jest zbyt długa, albo nie spełniam ich oczekiwań np. w BGZ (8 ESU). W związku z pozyższym myślę o kredycie komercyjnym na zakup ziemi. Czy ktoś z was brał taki kredyt, a jeżeli tak, to na jaki procent i w jakim banku. Często jest tak, że aby dostać kredyt w danym banku trzeba skorzystać jeszcze z dodatkowych produktów jak ubezpecznie, czy karta kredytowa itp. Jakie są wasze doświadczenia jakie banki polecacie i jak widziecie opcje spłacania kredytu z dopłat np. łąki z programach rolno-środowiskowych? Zapraszam do dyskusji
-
Przez karol
Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
-
Przez AGRObombula
hej zakładam ten temat bo chce wiedzieć czy płacicie spółkę wodną i czy ta realizuje te zadania jakie doniej należą, albo melioracją rowów zajmujecie sie sami, a spółka tylko kase zwas sciąga?
-
Przez maroko
Mam pytanie do osób którym spaliła się prasa bądź kombajn w żniwa.
Kolega ma kłopot z uzyskaniem odszkodowania od firmy ubezpieczającej.
Może ktoś podzielić się jak u niego wyglądało to od zgłoszenia spalenia maszyny?
Będę wdzięczny.
-