Fotowoltaika w gospodarsywir
-
Podobna zawartość
-
Przez Alpacino
Być może ktoś z was planuje budowę w najbliższym czasie lub jest w trakcie i liczył jaki jest koszt murowanej czy stalowej co wychodzi korzystniej wady i zalety jednego i drugiego rozwiązania oczywiście budynek do przechowywania zboża
-
Przez Bartek933
Część, dojrzałem do decyzji o rozpoczęciu budowy obory wraz z magazynem. Obora do 40djp i magazyn przyległy 12x21m, konstrukcje dachów stalowe. Mam możliwość uzyskania dofinansowania z agencji jeżeli oddam budynek do końca przyszłego roku.
mam kilka pytań do osób które przeszły ''budowlankę'' z agencją.
czy powierzyć budowę od a do z jednej firmę? czy można jakoś sensownie to podzielić mając do dyspozycji pewnego murarza z działalnością, a dach i inne powierzać innym wykonawcom?
może polecicie jakieś firmy budowlane z okolic Ostrów Wlkp-Kalisz
-
Przez bialydabi
Witam posiadam siedlisko ( działka budowlano-rolna ) z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego. Jakie pismo należy złożyć aby przekształcić na budowlaną ? Nie jestem rolnikiem. Działka ogrodzona wraz z budynkami.
-
Przez Papkin
Chciałbym (prawdopodobnie dopiero w przyszłym roku) pobudować mały magazyn na zboże. Wymiary budynku mniej więcej 6x14, niestety ilość miejsca mnie ogranicza.
Może jest ktoś kto ostatnio coś budował? Jak to wygląda od strony prawnej, wystarczy zgłosić przed budową w gminie? Jak jest z odległością od sąsiedniej działki? Z tego co wyczytałem to 3m jeśli nie będę miał okien,czy jest możliwość żeby to obejść np. za zgodą sąsiada?
Z jakimi wydatkami się liczyć na materiał?
-
Przez madzia33321
Sprzedam tuby kartonowe, szalunkowe w rozmiarze średnica wewnętrzna 170-500mm, możliwy transport cała Polska. Tuby mogą być nawet pocięte na wymiar.
DYSPONUJEMY WŁASNYM TRANSPORTEM
tel. 695770040
-
Rekomendowane odpowiedzi
fotowoltaika plus magazyn energii
Czytaj dalej »