Mariusz207

Rejestracja rolniczej przyczepy z Francji

Polecane posty

Mariusz207    1

Witam wie ktoś jak wygląda rejestracja przyczepy rolniczej skorupowej 10t z Francji z tego co wiem koleją pracuję tam 15lat i oni nie rejestrują przyczep mają tak jakby jeden numer rejestracyjny przypisany do gospodarstwa na maszyny rolnicze typu ciągniki przyczepy czy to 1czy 5przyczep to ta sama tablica a u nas w urzędzie wymagają dowodu czy to można jakieś zaświadczenie wypisać że przyczepa nie rejestrowana we Francji umowę i można rejestrować ktoś poradzi 

andrzej78    364
Napisano (edytowany)

We Francji ciągniki rolnicze i przyczepy są rejestrowane , mają tablice i dowody . Może są jakieś wyjątki w stosunku do przyczep - tego nie wiem  ,ale skoro wydział wymaga to zapewne są zorientowani. Ciagników i przyczep nie rejestruje się w Holandii, w Niemczech nie rejestruje się przyczep rolniczych do 25km/h. Czyli przemyśl to i owo. ......., 😏

Edytowano przez andrzej78

Z rejestracją też zależy od wydziału komunikacji w jednym zarejestrujesz w w innym nie bo każdy urzędnik inaczej respektuje przepisy    

Wiadomość z agroFakt.pl

wojtal24    1305
Mariusz207 napisał:

Witam wie ktoś jak wygląda rejestracja przyczepy rolniczej skorupowej 10t z Francji z tego co wiem koleją pracuję tam 15lat i oni nie rejestrują przyczep mają tak jakby jeden numer rejestracyjny przypisany do gospodarstwa na maszyny rolnicze typu ciągniki przyczepy czy to 1czy 5przyczep to ta sama tablica a u nas w urzędzie wymagają dowodu czy to można jakieś zaświadczenie wypisać że przyczepa nie rejestrowana we Francji umowę i można rejestrować ktoś poradzi 

wypisz zaświadczenie

ZETOR TEAM

andrzej78    364

Dlaczego przyczepa z Francji? W kraju jest wiele przyczep w podobnej sytuacji - bez dowodu.

DawiSo    2
Dnia 2.02.2023 o 21:06, andrzej78 napisał:

We Francji ciągniki rolnicze i przyczepy są rejestrowane , mają tablice i dowody . Może są jakieś wyjątki w stosunku do przyczep - tego nie wiem  ,ale skoro wydział wymaga to zapewne są zorientowani. Ciagników i przyczep nie rejestruje się w Holandii, w Niemczech nie rejestruje się przyczep rolniczych do 25km/h. Czyli przemyśl to i owo. ......., 😏

Czyli jeżeli mamy taką przyczepę z Holandii która nie była zarejestrowana, to w jaki sposób możemy ją zarejestrować w Polsce? Wystarczy umowa z gościem z Holandii?

katopo    31

Taki temat najlepiej załatwiać przez firmy oferujące usługę rejestracji. Często takie firmy mają "znajome" osoby w wydziale komunikacji które parzą na nich łaskawiej niż na zwykłego kowalskiego.

wojtal24    1305
andrzej78 napisał:

Dlaczego przyczepa z Francji? W kraju jest wiele przyczep w podobnej sytuacji - bez dowodu.

ten mój post wyżej to był sarkazm jak może sobie sam wypisać zaświadczenie? co najwyżej oświadczenie może złożyć. WK skadaj raporty do ambasad i ktos tam weryfikuje po jakimś czasie wychodzą różne kwiatki w mojej okolicy bliskiej jeden miał traktor z Holandii a drugi przyczepe z Danii czy Francji niby, i pojechały na lawecie policyjnej do prawdziwych wlascieli.

katopo napisał:

Taki temat najlepiej załatwiać przez firmy oferujące usługę rejestracji. Często takie firmy mają "znajome" osoby w wydziale komunikacji które parzą na nich łaskawiej niż na zwykłego kowalskiego.

a pytałeś w takiej czy jak nie ma papierów to czy się podejmą tego?

ZETOR TEAM

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez PrzemoO
      Przymierzam się do zakupu przystawki do kukurydzy 6 rzędowej. Ma pracować z Claasem Dominatorem 98 Maxi. Jaki system cięcia polecacie śmigłowy czy rotorowy? Jaką markę polecacie? Przystawka ma być w przedziale cenowym do ok 50-60 tyś.
    • Przez Byyyku102
      Witam wszystkich czy ktoś z was kupował może coś ze strony flotile.pl ?. Chodzi mi głównie czy nie są to jacyś oszuści bo ceny na tych przetargach są dosyć niskie.
    • Przez ŻakowskiSławomir
      Witam,temat odżywek dolistnych, dość ważna sprawa w uprawie roślin. Od dłuższego czasu stosuje środki Adob
      Np Adob Mikro Rzepak,Adob Profit,Adob Mikro kukurydza z takimi dodatkami jak Adob Bor, Asbor,.  Zastanawiam się jak te odżywki mają się do produktów chociażby firmy Dr Green- cenowo delikatnie lepiej wypada Adob,  W przypadku Dr Green to dany pakiet np kukurydzy czy rzepak + molibden[według polecenia jednego użytkownika forum] Co uważacie? Jest sens próbować Dr Green czy zostać przy Adob? Macie sprawdzone kombinację lub jakąś opinie o którejś z firm? Zapraszam do komentowania, pozdrawiam  
    • Przez Xfranek
      Mam problem z kombajnem, gdy kosiłem zboże w pewnym momencie nie dało się stręcić kierownicą, dopiero gdy z całej siły pociągnęłem kierownicą zaczęła działać. Teraz jest tak cały czas. Co może być zepsute? Może pompa wspomagania czy orbitrol. 
    • Przez Nuzig300
      🔥🔥Od pewnego czasu palę trocinami w kotle z podajnikiem na ekogroszek.(około dwa lata) U was daje to radę?🔥🔥
      Oto link do filmu w którym pali się trocinami w kotle na ekogroszek i donica która zapobiega zawieszaniu się trocin bez mechanicznej ingerencji .
      Popiół też jest super po takim paleniu.

Zobaczcie też inne filmy
      https://youtu.be/V3CnPm8Q2bs
      https://youtu.be/HbKigXeFjOg
      https://youtube.com/@bestvideo7491

idget span

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj