nunu85

steyr 6125 Profi Niskie ciśnienie w hydraulice

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
nunu85    364
cześć koledzy. Może któryś z was miał coś podobnego i pomoże. otóż jak się olej rozgrzeje to pompa daje max 150 bar. a to np za mało, żeby np obrócić pług czy podnieść ciężką maszynę na luzie. olej świeży, filtry czyste. przebieg za mały żeby już takie korowody się działy. co sprawdzić? może jakiś zawór przelewowy się rozregulował albo co? pompę wymienię w ostateczności bo mam wrażenie że to coś innego. tym bardziej że jak np podnoszę ciężką maszynę i pompa jęczy ale nie potrafi osiągnąć tych 100 procent wysokości, a w tej chwili ruszę, to raz na kilka razy coś zaskoczy i w ciągu dosłownie sekundy podniesie z powiedzmy 85 procent na 100. pompa pamiętam była zamawiana przy ustalaniu kompletacji traktora jakas najlepsza load sensing bodaj.

driver24    558

Nie wyskakują Ci jakieś błędy niskiego ciśnienia? W tych modelach  zdarza się wada fabryczna zaworu przy pompie. Bodajrze jest to zawór kompensacji ciśnienia o ile się nie mylę i to często on jest winien gdy są problemy z ciśnieniem. 

thomek    9

Mierzyłeś przepływ i ciśnienie?

Wiadomość z agroFakt.pl

nunu85    364
zamontowałem tylko manometr na wyjściu hydraulicznym i patrzyłem ile pokazuje. na cieplnym oleju 140-150 to max. na zimnym koło 180 czyli też mało. błędów nie ma żadnych.

thomek    9

Może źle ustawili fabrycznie zawór przy pompie ls ten od przepływu albo pękła sprężyna w nim

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez GreenFarmer
      Pacjent steyr 4120 profi cvt podczas jazdy czy to na manualu czy automacie przy duzej predkosci i malych obrotach silnika pojawia sie bład wraz ze kontrolka stop "hydro oil pressure warning". Po zatrzymaniu ciagnik zaciaga reczny po czym trzeba odczekac az zniknie. Wzrastaja obroty silnika i po okolo 2-3 minutach blad znika.
    • Przez Steyr4085
      Witam. Mam problem z Steyr 4085 Kompact 3.4 FTP rok 2018, 170mth..
      Pojawia mi się błąd 3141, i traci moc, wymienione filtry, regulator ciśnienia paliwa na pompie wysokiego cisnienia..
      Błąd pojawia się dopiero po 1ha pracy, po zgaszeniu i ponownemu odpaleniu pracuje dobrze przez ok 10min
      Serwis, obstawiał na ten regulator a jednak się mylił... Pomóżcie
    • Przez Alchemik
      Tu Steyr serii 8000, ale zawór występuje z modyfikacjami  w różnych starszych ciągnikach.
      Z tego co wyczytałem  jest możliwość regulacji wysokości podnoszenia podnośnika śrubami na wałku sprzężenia zwrotnego, ale czy ta regulacja dotyczy pracy podnośnika na każdej pozycji preselektora (  z trzema położeniami: praca siłowa 1, praca siłowa 2, praca pozycyjna) w kabinie, czy tylko przy pracy pozycyjnej?

Śruby regulacji sprzężenia zwrotnego z podnośnika:

• Przez Geeek
      Dzień dobry. Zwracam się do posiadaczy Steyr Profi 4125/4135 o napisanie opinii na temat tych ciągników. 
      W tytule tematu jest napisane różne modele ponieważ chce aby ten temat pomagał również ludziom zainteresowanym innymi modelami.
      Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    • Przez hopper5
      Witam. Problem z rewersem. Podczas manewrowania po podwórku zanikł rewers do przodu. Działa tylko do tyłu, ten przy kierownicy bo jeżeli wrzuce do tyłu przy kierownicy to mogę przerzucić jazde do przodu na multikontrolerze. Ale jeżeli zaniknie też do tyłu to wtedy juz wogle nie ruszę. Bezpieczniki sprawdzone cale. Czy może to być wina dźwigni?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj