AdamKr1

jaka kosiarka dyskowa?

Polecane posty

AdamKr1    0
Witam, stoję przed zakupem nowej kosiarki dyskowej o szerokości 2,4m. Zastanawiam się nad Samaszem Samba 240, a kosiarką firmy Kowalski. Różnica w cenie to ok. 6 tyś. zł. Czy różnica w jakości jest zauważalna? Warto dopłacić te 6 tyś. do Samasza?

Fendt308lsa    306

Napewno, w tym wypadku nie wziąłbym, wyrobu garażowego, warto dopłacić. Na twoim miejscu, szukałabym używki, jakieś Krone, jakość bez porównania.

AdamKr1    0

Niestety, tak jak napisałem- szukam nowej kosiarki. (chodzi o PROW)

Wiadomość z agroFakt.pl

jaco512    646

Popatrz ile lat Samasz robi kosiarki, ma serwis, dostępność części, z tego co wiem Kowalski niedawno wprowadził dyskowe do produkcji, lepiej dołożyć do Samasza, nawet kiedyś chcąc sprzedać kosiarkę, Samasz szybciej znajdzie klienta.

Fendt308lsa    306

To bierz samasza, a nie żaden wyrób garażowy, gdzie po sezonie będą problemy.

dyziek_1    28

Miałem Samasza KDT 220 przez 5 lat. Była okazja to zmieniłem na Vicona 280. Natomiast kolega  ma Samasza Sambę 240 jakieś 7-8 lat i dalej nią kosi. Całkiem dobry sprzęt.

krzeniek    10

Powiedzcie co wybrać samasz ktd 220 czy samba 240 która lepsza i dłużej posłuży,ceny porównywalne.

dyziek_1    28

W kdt masz listwę perfect cut, natomiast w sambie lite cut. Perfect cut wydaje się solidniejszy. Kwestia ile ha rocznie kosisz, w jakim stanie masz użytki zielone itp.

krzeniek    10

Dzięki za odpowiedź kupiłem KDT 220 nową ,była na placu w dobrej cenie z 2022 roku .

dyziek_1    28

krzeniek napisał:

Dzięki za odpowiedź kupiłem KDT 220 nową ,była na placu w dobrej cenie z 2022 roku .

czym będziesz ciągał tą samaszkę?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez zetor1111
      Witam potrzebuje cześci do kosiarki dyskowej kuhn ale nie moge nigdzie ich znaleźć :rolleyes: Znacie może jakieś sklepy internetowe lub normalne gdzie bym mógł je znaleźć ??
    • Przez Karo94
      Witam jaka kosiarkę wybrać 
      1- Kosiarka dyskowa czołowa Kuhn GMD 802F rok 2011
      2-Pottinger Alpha Motion 3.05. Rok 2010 
      Mile widziane plusy i minusy jednej i drugiej 
    • Przez UrsusPoland
      Witam wszystkich, jakie macie opinie na temat tej kosiarki? Ewentualnie jaką byście zaproponowali o szerokości 210
    • Przez KUBA989
      Witam, zakupiłem kosiarkę dyskową Samasz KDTC 3m na centralnym zawieszeniu i chcę wymienić oleje w przekładniach i w listwie. I tu mam pytanie: Jaki powinien być to olej. I ile wchodzi oleju do listwy?
    • Przez F312
      Witam.

Mam zamiar zakupić używaną kosiarkę dyskową 2.70 - 2.80 m.
      Chciałbym się dowiedzieć na jakie elementy warto zwrócić uwagę oraz jaką markę polecacie?

Z góry dziękuje.
      Pozdrawiam.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj