-
Podobna zawartość
-
Przez pasio
Witam!!
Jeśli to nie tajemnica, to chciałby się dowiedzieć jakie stosujecie nawozy przed sadzeniem ziemniaków? jakie dawki? Ja stosuję Fosforan oraz sól potasową.
-
Przez Brytan
Witam serdecznie!
Szukałem sporo na forum ale też nie wiele się dowiedziałem a myślę że może też komuś się może przydać moj temat.
Mianowicie chodzi mi o ziemniaka odmiany Colomba?
Chciałbym się dowiedzieć o nim jak najwięcej czego nie mogę znaleźć nigdzie a spytać kogoś kto miał już tą odmiane.
Głównie mi chodzi o to jaki ma plon,jak sobie radzi z chorobami oraz jaki daje plon ?
Przykładowo jeżeli posadzę 20 kwietnia czy koło 10 lipca bez przykrywania będzie gotowy ? Bo nie ukrywam że zależy mi na wczesnym ziemniaku ale też żeby coś "oddał " .Dodam że prawdopodobnie byłby sadzony krojony. Z góry dziękuję za informację
Ziemię klasy 2,3,4 gliniaste. Pozdrawiam
-
Przez helsinki
Chciałabym zakupić pulpę ziemniaczaną, gdzie mogę znaleźć takową? Najlepiej wielkopolskie okolice Kalisza/Konina
-
Przez Godzio
Witam miałem w tym roku ziemniaki w ogródku i pytanie czy mogę zasadzić ponownie na tym samym miejscu? nigdy nie miałem ziemniaków mam je na własne potrzeby mogę prosić o porady co bd nie tak jak zasadę w te same miejsce
-
Przez grzegorzw1971
Witam,co kilka lat kupuję trochę sadzeniaków z centrali,sądzę "bryzę" bo jest super,na wiosnę znowu muszę kupić i myślałem o "Bella rosa",czy Ktoś je uprawia? Jak w porównaniu do bryzy ?
-