bartek879

John Deere 6910 niskie ciśnienie doładowania

Polecane posty

bartek879    0

Cześć,

mam John Deere 6910 z silnikiem 6068z pompą wtryskową Lucas (135KM) ale wydaje mi się, że nie osiąga pełnej mocy. Podczas pracy nawet przy dużym obciążeniu nie zakopci, prędzej się zadusi. Membrana korektora dawki na pompie jest sprawdzona i szczelna. Mierzyłem też ciśnienie doładowania, i przy 2000 obr. nie przekracza 0,2 bara. Według serwisówki powinno to być 0,7-0,9. Wydaje mi się, że przez zbyt niskie ciśnienie korektor na pompie nie zwiększa dawki i to będzie przyczyną niskiej mocy. Gdzie szukać przyczyny, skoro turbina nie ma zmiennej geometrii? Jakie macie ciśnienia w swoich silnikach?

jaco512    642

Nie kopci, więc może brakować paliwa, oddaj pompę do sprawdzenia albo sam podnieś dawkę jeśli masz wiedzę co przestawić.

Wiadomość z agroFakt.pl

Uziu92    7053

zobacz czy turbina nie przytarta albo nie uszkodzona.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Mariusz0492
      Witam nie dawni zakupiłem john deera 6150 r wszystko śmiga niestety podczas wciśnięcia blokady kół wyskakuje mi taki błąd a nie mam pojęcia gdzie znajduje się czujnik 

• Przez bartek879
      Cześć,
      w moim John Deere 6910 z pompą wtryskową LUCAS CAV DP200 brakuje trochę mocy i chciałbym podnieść dawkę paliwa. Która śruba służy do regulacji? Próbowałem wykręcić śrubę zaznaczoną na czerwono o pół obrotu, ale nie widzę różnicy. Ktoś z z Was regulował taką pompę? Będę wdzięczny za podpowiedzi.

• Przez maniek6414
      Witam.
      To mój pierwszy post bo nie mogę nic znaleźć w necie konkretnego. Mam poważny problem z JD 6910 2000 r. skrzynia  AutoQuad II, gdyż nagle przestał jeździć. Po wybraniu biegu i ustawieniu rewersu do jazdy w przód lub do jazdy w tył ciągnik nawet nie drgnie, brzęczek piszczy i miga "N" na rewersie jakby był załączony postój. Bezpieczniki sprawdzone, znajomy elektryk nie wie co to może być. Sytuacja powstała nagle po tygodniowym postoju ciągnika. Pomocy bo czas ruszać w pole a tu nie ma jak.
    • Przez AdamAdamiak
      Mam John Deere 6810 i pojawił się z dnia na dzień problem twardego pedału hamulca+ murga przy tym kontrolka od przedniego napędu. Pedał hamulca jest bardzo twardy że idzie go wcisnąć minimalnie tak jak w samochodzie osobowym gdy nie pracuje serwo. Jak już wcisnę ten hamulec to hamuje bardzo agresywnie. Od czego zacząć szukanie. Ktoś może przerabiał ten temat 🤔
    • Przez W1tcher
      Witam ktoś z forum posiada Jasia serii 10 w 4 cylindrach najlepiej z turem na sprzedaż?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj