michal009

Zgarniacze, grabki do siewnika Hassia DKL 250

Polecane posty

michal009    26

Cześć, 

W moim siewniku skończyły się grabki. Planowałem wymianę tych oryginalnych na coś typu "jaskółczy ogon", ale nie bardzo orientuję się jakie wybrać, aby nie było za dużo kombinowania z montażem.  Może ktoś ostatnio wymieniał i poleci jakieś... 

spacer.png

michal009    26

Jak się trafi działka z dużą ilością resztek lub zaperzona to strasznie ciągną. Wydaje mi się że te typu "jaskółczy ogon" tak nie grabią chwastów. 

Wiadomość z agroFakt.pl

Stodoła    48

No mam też lisie ogony przy swoim nordku z tym że każda para ma swoją sprężynę i płynnie pracuje

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez dariusz86
      Cześć,
      W związku z tym że nie ma jakiegoś zbiorczego tematu na temat siewników amazone a nie chcę się doczepiać komuś do wątku, postanowiłem założyć nowy. W sobotę jadę oglądać (i prawdopodobnie kupię) siewnik amazone D7 special. Siewnik sprzedaje drugi właściciel który ma go od kilkunastu lat, garażowany. Wygląda bardzo ładnie. Natomiast żeby nie kupować oczami, chciałbym się Was poradzić i zasięgnąć opinii na temat tego siewnika. Warto w to pójść? Udany model? Na co warto zwrócić uwagę prócz takich standardowych rzeczy jak luzy na siewkach? I jeszcze jedna rzecz. Ten siewnik nie ma grabek do zagarniania natomiast przy redlicach są takie jakby łapki. Czy one wystarczą do zagarniania czy raczej powinienem dokupić jeszcze grabki? 
    • Przez Celownik07
      jutro chce siac a widze ze w siewniku (poznaniak r'86) jedno z denek nastawnych nie "podnosi sie" po ruszaniu ta srodkowa dzwignią. Wszystkie inne ładnie równo pracują otwórz-zamknij a to jakby sie blokowalo, pomagam sobie srubokrętem zeby je podnieść  - co na szybko mozna zrobic aby je poprawic? narazie lekko psiknąłem WD40 i probowałem poodginać tą obudowe metalową. Srubami nie kręciłem(ani spręzyny).  Jakby w ogole  dno sie nie ruszało to bym wiedział ze to wina zaznaczonej sruby a tak to jakby cos je blokowalo

• Przez sebas97
      Witam, wie ktoś gdzie mógłbym kupić uszczelkę tarczy wysiewającej do siewnika Mascar Futura Maxi? Sprawdzałem i ciężko znaleźć w Polsce, a może ktoś kupował, albo wie gdzie można części kupić do Mascara. Numer katalogowy uszczelki: 10004117.

• Przez Piotrrr
      Mam problem z siewnikiem poznaniak. Nie wysiewa odpowiedniej ilości ziarna. W zeszłym roku zmnieniłem skrzynie na nową ale nie pomogło. Może ktoś miał podobny problem z tym siewnikiem. Rolki tez sprawdzałem nie mają luzów.
    • Przez Szczepek22
      Witam. Może ktoś się wie czy jest możliwość kupna nowych trybów do przekladni siewnika amazone d4 jeśli tak to gdzie? A może pasują od innych modeli potrzebuje zębatki z 21 zębami 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj