Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Skończcie z tym politykowaniem, bo na każdy socjal i tak płacą obywatele. Ludzie zawsze będą płakać, a odwrócą się i o hektar ziemi będą się licytować. Przez 3 sezony można było nieźle zarobić na rzepaku teraz będzie najtrudniejszych rok bo nawozy zrobiły koszta, dlatego ograniczyłem zabiegi koszta mi wyszły dobre 5tys przy plonie 3.5 t jakiś grosz zostanie na przeżycie, gdyby nie to że rósł na mokrych działkach było by lepiej. Ale to co zainwestowałem jak cena była po 3,5tys i 2,4tys to moje. Tak sprzedawałem w latach ubiegłych i na prawdę udawało się zrobić inwestycje większe niż zakładane na dany rok.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, marek1977 napisał:

Raczej z całego rolnictwa , które Unii jest tylko zbędnym ciężarem.

teraz najlepiej to sie chyba opłaci tylko oddać w dzierżawę. nie wiem jak u was ale mimo słabych cen to w lubelskim nie jeden by dał 2000zł za ha.

Opublikowano

@marek1977 Ty chyba jestes gdzieś z moich stron. Byle konińskie. Myślałem ze 2000/ha 5-6 klasy to absurd przy dobrych cenach na produkty rolne, a poszło w tym tygodniu 14 ha w 6 kawałkach po 2700/ha 5 klasa i 6 przy kukurydzy po 450 netto…..🤣🤣🤣🤣 właściciel zebrał w tym roku 3.5 tony

• Haha 2
Opublikowano
18 godzin temu, przemek28_28 napisał:

@marek1977 Ty chyba jestes gdzieś z moich stron. Byle konińskie. Myślałem ze 2000/ha 5-6 klasy to absurd przy dobrych cenach na produkty rolne, a poszło w tym tygodniu 14 ha w 6 kawałkach po 2700/ha 5 klasa i 6 przy kukurydzy po 450 netto…..🤣🤣🤣🤣 właściciel zebrał w tym roku 3.5 tony

Jeżeli nadmiar organicznych pole blisko  i głód paszy dla bydła to jako tako.  Bo inaczej to tylko chyba za przeliczeniowy

Opublikowano

Dlatego tak ciężko kupić ziemię, kiedyś się dawało 200kg szenicy i było ok. Teraz 3000zł  za ha to po co sprzedawać?  oddać 30 ha po 3 tyś i mam lux pensję za nic nie robienie. Sprzedaje się tylko raz.

• Like 2
Opublikowano
Dnia 29.10.2023 o 22:04, skywalker89 napisał:

Ta a za kilka lat gość zrezygnuje, pole wyjałowione i ani samemu wracać do uprawy ani kto dalej ci da te 3k na dłuższą mete

I co 3 tys w rok to wiesz ile najebiesz gnoju? Tyle lat co wyjałowił to odbudujesz i jeszcze zostanie 😅 po 3 tys to ja daje wszystko swoje niech robi 🙂

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v