Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
skywalker89    917

Odemnie do kosowa jest ze 300km.. to musieliby dużą lepszą cene dawać żeby tam wozili.. jeszcze nigdy nie slyszalem żeby od nas dalej jechał niż na bodaczów (w sensie viterrowe magazyny, bo wiem że cefetra brała dla bodaczowa ale wozili na swoje magazyny do Pawłowa)

miwigos    3739
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Dlatego się sprzedaje w cenie która każdemu odpowiada indywidualniem

Niema takiego czegoś każdy by chciał sprzeda ćpo maksymalnej cenie jak będzie w danym  sezonie 

miwigos    3739

W tym sezonie to by wiekszość sprzedała za taka cene , dwa lata temu inaczej myslelismy

• Like 1

miwigos    3739

Jakby teraz nastąpiło to samo to myślisz że wszyscy by sprzedawali po 2200 , wiedząc , że prawie pewne że bedzie po 3000

Tomek90    2498

Żebym wiedział co będzie do przodu to bym w lottka zagrał albo cały majątek postawił na zakładach i żył jak Pan poza tym chorym krajem 😅

• Like 1

Tigon    1549
Napisano (edytowany)
15 godzin temu, v11 napisał:

rolnikowi zawsze mało -było po 4k i też było mało 

Zawsze w każdej grupie tacy się trafią, to że paru osobom zawsze mało nie znaczy że innym też, dla mnie cena 3k za rzepak jak saletra chodziła ponad 3koła to już było bardzo dużo, a jupiterom to nawet 5k było tak sobie. 2k przy obecnych kosztach juz daje zarobić i to nie mało przy polonie ponad 4t

Edytowano przez Tigon

rocknrollnik1    1298
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Żebym wiedział co będzie do przodu to bym w lottka zagrał albo cały majątek postawił na zakładach i żył jak Pan poza tym chorym krajem 😅

i tak żyjesz jak pan, jak połowa tego forum. Maszynki nowe, pola zadbane, plony wysokie - czego chcieć więcej?

Jurek87    363
9 godzin temu, Mateusz1q napisał:

to się nazywa chciwość 

Mylisz chciwosc z przedsiebiorczoscią , jak Cie ekonomia w rolnictwie nie obchodzi to dymaj za darmo.

Dnia 30.08.2024 o 13:57, skywalker89 napisał:

No właśnie dlatego to ogranicza trochę moje realne oczekiwania odnosnie rzepaku (2100-2300netto to bym chyba sprzedawał) bo nie chce mi się wierzyć że pszenica wróci na poziom 1000-1300 netto

Ja tak czy siak do konca wrzesnia wywiozę zeby miejsce na kukurydze zrobic , a w jaką cenę trafię to sie tu pochwale niedlugo.

• Like 1

Tomek90    2498

To raczej pewne ze we wrześniu jak puścisz to nie zarobisz względem żniw. Trochę bezsens dla mnie chyba ze sytuacja zmusiła do tego. 

Jurek87    363
22 godziny temu, Tomek90 napisał:

To raczej pewne ze we wrześniu jak puścisz to nie zarobisz względem żniw. Trochę bezsens dla mnie chyba ze sytuacja zmusiła do tego. 

Ja w zniwa nie mam czasu wozic bo uslugi robie.

skywalker89    917

Czy ja wiem czy się nie zarobi? W tamtym roku sprzedalem pod koniec września za trochę lepsze pieniadze niż był w żniwa u mnie jak kosiłem.. 

Ja nie wiem czemu ale nienawidzę stać w kolejkach w żniwa 

• Like 1

Jurek87    363

Komagra kosów boi się przekroczyć magiczne 2 tyś i wystawili dziś 1995zł :D

• Like 1

skywalker89    917

Co to takie spadki dzisiaj ?

Czyżby trzymali sztucznie cene do konca sierpnia a teraz bedzie jeb w dół ze wzgledu na soje jednak i popyt na rope?

slavik80    145
2 godziny temu, miwigos napisał:

Co tam pisze ?

Kanada wprowadzila cła na samochody elektryczne i stal z Chin

Kanadyjski rzepak( granola) bedzie sprzedawana ponizej kosztow odpowiedział Pekin

Jurek87    363
2 godziny temu, skywalker89 napisał:

Przecież to w skali swiatowej to są śmieszne ilości te 100tys ton.. 

Jak to w spekulacji z igły widły...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna.  Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
    • Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj