Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Sprzedałem teraz Bina 130 nasypanego go samej góry z  czubkiem i nic nie było. Wsypywałem  7-8,5 i tak samo spuszczałem.  Z dwa razy dmuchałem w  wrześniu i nic więcej. 

Opublikowano

Ależ wam łatwo mózgi przeprać i wgrać pesymizm.. więcej wiary, ja mysle że jak tak dalej bedzie to na spokojnie do wiosny w okolice 3k netto wróci, nie sluchac analityka z farmera, takie moje zdanie. Jakos nagle wszyscy sie o nas martwią i wręcz nagabują żeby eszustko sprzedawać bo bedzie tylko taniej. Pszenica mysle że też wróci cena. Na żniwa miało nas zasypać i być po 800zl, ale nie udało im się. Teraz udało się zbić do 1000-1100. Brawo dla spekulantów.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

To czemu sprzedałeś pszence jak wróci cena , w obecnych czasach nic nie jest pewne

Opublikowano

Jest takie przysłowie lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu....

Ja dziś podpisałem osadkowski 2470 netto zostało dwa auta czekam ten tydzień i sprzedaje po ile będzie bo coś mi się wydaje że to może być jak z pszenicą żarło żarło aż zdechło...

Opublikowano
23 godziny temu, panczo1922 napisał:

w jakiej cenie sprzedałeś?

2500 netto zabrali  z domu, kontrakt podpisany z  3 tygodnie temu jak był już po 2400. Pojechał do NIemiec. 

13 godzin temu, skywalker89 napisał:

Ależ wam łatwo mózgi przeprać i wgrać pesymizm.. więcej wiary, ja mysle że jak tak dalej bedzie to na spokojnie do wiosny w okolice 3k netto wróci, nie sluchac analityka z farmera, takie moje zdanie. Jakos nagle wszyscy sie o nas martwią i wręcz nagabują żeby eszustko sprzedawać bo bedzie tylko taniej. Pszenica mysle że też wróci cena. Na żniwa miało nas zasypać i być po 800zl, ale nie udało im się. Teraz udało się zbić do 1000-1100. Brawo dla spekulantów.

według mnie na powrót cen rzepaku do 3 tyś i pszenicy po 1400,  to już  tylko marzenia. Nie ma co się odnosić do tamtego roku, bo w tym roku jesteśmy zasypani rzepakiem i pszenicą. Tamten rok był wyjątkowy,

Rosja wstrzymała export  zbóż, i wybuchła wojna. Przez to  zwariował cały rynek. 

W tym roku zboża idą  przez granicę bez żadnych kontroli, sami " rolnicy " ściagają i zarabiają po 10 tyś na samochodzie, Woźniak tylko " paszówkę " z Ukrainy ściąga. a Rosja  wypycha mi czyści magazyny. 

Sam teraz sprzedawałem i jestem mocno w plecy. że posłuchałem ministra, Jeszcze jak by policzył nawóz, to masakra. U nas prawie każdy trzyma. nawet Ci co mają po 10 ha. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, tomek73 napisał:

2500 netto zabrali  z domu, kontrakt podpisany z  3 tygodnie temu jak był już po 2400. Pojechał do NIemiec. 

według mnie na powrót cen rzepaku do 3 tyś i pszenicy po 1400,  to już  tylko marzenia. Nie ma co się odnosić do tamtego roku, bo w tym roku jesteśmy zasypani rzepakiem i pszenicą. Tamten rok był wyjątkowy,

Rosja wstrzymała export  zbóż, i wybuchła wojna. Przez to  zwariował cały rynek. 

W tym roku zboża idą  przez granicę bez żadnych kontroli, sami " rolnicy " ściagają i zarabiają po 10 tyś na samochodzie, Woźniak tylko " paszówkę " z Ukrainy ściąga. a Rosja  wypycha mi czyści magazyny. 

Sam teraz sprzedawałem i jestem mocno w plecy. że posłuchałem ministra, Jeszcze jak by policzył nawóz, to masakra. U nas prawie każdy trzyma. nawet Ci co mają po 10 ha. 

Marzenia to by były 4-4,5k, i 1600 na pld/wsch. Każdy kto tak robi myśli tylko o pieniądzach, a że psuje tym rynek.. No cóż. Dopóki tvn nie zrobi reportażu o zasypanych po korek magazynach rzepaku czy pszenicy to nie uwierze w te brednie 😉

Edytowane przez skywalker89
  • Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, marek1977 napisał:

Woźniak tylko z Ukrainy powiadasz ,to po co kupuję naszą i jeszcze dzisiaj podnosi ceny.

Piszę o paszówce, zobacz jaka cena w stosunku do konsumpcji. po drugie przecież musi kupować  z lokalnego rynku , specjalnie to robi dlą takich jak Ty.  no i przerób dzienny jaki ma, nie nadąży wozić  z UK. 

Ja tylko wieże w państwową telewizje. W TVN to brednie mówią. Dlatego agęncja wydzwania po rolnikach i pyta sie czy sprzedaliśmy, ile jeszcze mamy w magazynach i  czy mamy problem z sprzedażą. 

U nas jest zagłębie kamienia, granitu,   na wschód wywożą kamień, a z powrotem zboża przywożą. Taka jest prawda o której nikt nie mówi. O Wożniku też nikt nie mówi. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

I ja muszę  opchnąć towar, ziemia się trafiła  do kupna więc sentymenty na bok, jeszcze nie dzwoniłem po okolicznych skupach ale może 2500 netto dadzą... może.

Pszenica paszowa 1100 brutto.

Edytowane przez Michał88
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Adrenalinaa napisał:

2550 ADM z dostawa do Szamotuł cena netto plus doplaty 

Ten ADM to wypłacalny jest? Jakie terminy płatności w nim?

Opublikowano
5 godzin temu, marek1977 napisał:

co najlepsze nasze stoi w porcie z ukry jedzie

5 godzin temu, marek1977 napisał:

Zawsze podaję ceny netto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v