Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja sprzedałem po 2070 a Wam 2350 mało. Trzymajcie i sprzedajcie po 1950 będzie wtedy dobrze 

Teraz, XTRO napisał(a):

Ja sprzedałem po 2070 a Wam 2350 mało. Trzymajcie i sprzedajcie po 1950 będzie wtedy dobrze 

Mi zostało kupić P i K ale to czekam aż dojedzie jeden nawóz 

Opublikowano
3 godziny temu, jan88 napisał(a):

myślę że będzie i to w niedalekiej przyszłości :) ten rok będzie wygrany dla tych co przetrzymają towar i za szybko nie pękną 

W tym sezonie też tak uważam 😉

Będą skoki jak ostatnio lata pokazują, a to wiadomo w jakim celu. 

Ja swoje plony już sprzedałem, ale chętnie obserwuję co się dzieje.  

Opublikowano
8 godzin temu, marek1977 napisał(a):

Widać nie którym żal że towaru już nie ma .

Mnie to az skreca sprzedalem zeby miejsce na kukurydze zrobic .... a na kukurydzy jak narazie marny biznes.

Opublikowano

Ja sprzedałem w żniwa na kontrakcie z wiosny za 1800 i żyje. Poza tym się nie przejmuje bo końcem lata magazyn w którym bym trzymał rzepak mi zalało to bym jeszcze gorzej wyszedł. Śruta rzepakowa nie drożeje to rzepak może iść na 3 tys i będzie dobrze.

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, skywalker89 napisał(a):

Albo odbije w drugą stronę i tym bardziej się zdziwią, jak tu jeden pisał - niczego nie można być pewnym w tym czasie. Z towarem to chyba zostali tylko ci co za taniego pola się dorobili 

raczej trzeba robić mniej wydatków wtedy nie ma potrzeby szybkiej sprzedaży płodów

Opublikowano

Niektórzy to myślą ze bedzie rosło rosło i ktoś ich poinformuję jak będzie spadać, 😅

16 minut temu, popo73 napisał(a):

Nikt nie pisze o 5tys. wystarczyło by 3tys.x 3 tony z ha i mamy 9tys.a tak wszyscy walą nawozy,opryski żeby osiągnąć 4-5ton.Bledne koło.

Przy nakładać na 3t to po 2tys tona zarabia się już swoje. 

Opublikowano
28 minut temu, class33 napisał(a):

Jak masz 100ha to zarobisz, ktos kto ma kilkanascie ha ratuje tylko wyższa cena.

Na jedno wychodzi, mam większe potrzeby i wydatki niż ty i tak koło się zamyka. 

Opublikowano
Godzinę temu, Tomek90 napisał(a):

Na jedno wychodzi, mam większe potrzeby i wydatki niż ty i tak koło się zamyka. 

Tylko że rachunek za tel każdy ma podobny i żołądek też...

Jak Ci z 1ha zostanie 1000pln to masz z 100ha 100tys a z kilkunastu ha masz tylko kilkanaście .....

Opublikowano
56 minut temu, kuzaj63 napisał(a):

Tylko że rachunek za tel każdy ma podobny i żołądek też...

Jak Ci z 1ha zostanie 1000pln to masz z 100ha 100tys a z kilkunastu ha masz tylko kilkanaście .....

Na etat jak kilkanaście ha trzeba, w domu niema co siedzieć. 

Opublikowano
W dniu 22.11.2024 o 16:15, Tomek90 napisał(a):

Na jedno wychodzi, mam większe potrzeby i wydatki niż ty i tak koło 

Ale to "masa robi kasa" 😎 

23 godziny temu, Tomek90 napisał(a):

Na etat jak kilkanaście ha trzeba, w domu niema co siedzieć. 

Też możesz iść, ale napewno by ci się nie chciało... Hektary nie mają nic do rzeczy. Koleś ładnych parę lat temu obrabiał ok. 150 ha. i robił na etacie, głównie na noc. Drugi kolo (nawet taka moja daaaleka rodzina) nałapał dzierżaw ponad 80 ha. i co roku od jesieni do wiosny siedzi w Holandii.. 

Opublikowano
W dniu 22.11.2024 o 14:55, Tomek90 napisał(a):

Niektórzy to myślą ze bedzie rosło rosło i ktoś ich poinformuję jak będzie spadać, 😅

Przy nakładać na 3t to po 2tys tona zarabia się już swoje. 

Tak rzepak już przy 2 tyś jest opłacalny zgadza się ja też tak uważam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v