Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, stonka15ak napisał:

Kosów 1895 netto .a biorą dopiero w środę.po zakończeniu matiw tak mi mówił dyrektor jak dzwoniłem .

dziś dzwoniłem 1855zł 

2 godziny temu, danielhaker napisał:

Dziś Kosów 1855

dzwonisz do nich czy idzie to gdzieś w necie sprawdzić ?

Opublikowano

Jakoś co do rzepaku jestem spokojny chyba tragedii nie będzie,natomiast bardziej boli mnie cena pszenicy bo tu nic ciekawego się nie wróży ☹️

Opublikowano

Jak pszenica tanieje to i rzepak nie koniecznie pójdzie w górę. 

Paszowa wczoraj była  780netto dziś już 750, i kolejki ciężarówek.

Kukurydzę w lubelskim skupy przewidują na 450zl mokra, tak mi powiedział właściciel skupu.

Opublikowano

Jedyna nadzieja to zmiana rządu. Ci z obecnej opozycji będą potrafili jakoś się z UE dogadać i nas mądrze zabezpieczyć. Bo ci obecni albo strzelają fochy na UE albo jak Wojciechowski są nieudacznikami i proszą psl o pomoc w rozmowach. Przypomnę jeszcze raz, że Wojciechowski dwukrotnie nie przeszedł kwalifikacji na komisarza. Został dopchnięty kolanem bo pis tylko jego chciał a inni komisarze byli już obsadzeni. To czego po tym nieudaczniku się spodziewać.

• Haha 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Kukurydzę w lubelskim skupy przewidują na 450zl mokra, tak mi powiedział właściciel skupu.

Te przewidywania w d niech sobie wsadzą, w zeszłym roku wipasz przewidywał 600zł/t kukurydzę bo tak mieli mieć oporowo ukraińskiej i kupowali po 900

Opublikowano
21 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Gdzie te kolejki. Bylem we wtorek w bedlnie i pusto . Pierwszy na bramie godz 13.

Opublikowano
59 minut temu, ZELKOW napisał:

Te przewidywania w d niech sobie wsadzą, w zeszłym roku wipasz przewidywał 600zł/t kukurydzę bo tak mieli mieć oporowo ukraińskiej i kupowali po 900

Ale tylko na poczatku skupu potem bylo nawet po 600 a chwilowo nawet byl skup wstrzymany.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Zigi94 napisał:

z politycznymi wysrywami zapraszam do tematu o cenach pszenicy. Niech chociaż część tematów zostanie nieskażona

Głosowało się na pis a teraz boli co. Niestety takie czasy, ze wszystkim rządzi polityka. A politycy zamiast stabilizować rynki rozhuśtują je albo z głupoty i nieróbstwa albo dla własnych korzyści. Jakimi był import zboża technicznego z UA. Panie wysrywie. I dziwnym trafem pisiorki ci ten wpis podlajkowały.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

nie głosowało się, nie trafiłeś. jestem do tego stopnia zdegustowany klasą polityczną, że szkoda mi czasu chodzić na wybory. a kto polajkował nie wiem, w aplikacji nie widać, podejrzewam, że mają podobne poglądy do mnie

Opublikowano
54 minuty temu, hubertuss napisał:

Głosowało się na pis a teraz boli co. Niestety takie czasy, ze wszystkim rządzi polityka. A politycy zamiast stabilizować rynki rozhuśtują je albo z głupoty i nieróbstwa albo dla własnych korzyści. Jakimi był import zboża technicznego z UA. Panie wysrywie. I dziwnym trafem pisiorki ci ten wpis podlajkowały.

Głosowaliśmy wczesniej na psl, po i tez bolało , może nawet bardziej

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Jurek87 napisał:

Euro mocno w gore poszlo to i rzepak coś drygnie choć pewnie nie wiele , czekam 

13 godzin temu, malorolny121 napisał:

Gdzie te kolejki. Bylem we wtorek w bedlnie i pusto . Pierwszy na bramie godz 13.

I nie było żadnej ciężarówki, to gak trafiłeś? Akurat koło  13 wyjeżdżaliśmy z bramy, potem koło 15⁰⁰, przy wysypie 4 ciężarówki i my na dwa składy, w środę koło 9⁰⁰ ciągnik i dwa auta, gość  na odbiorze mówił że praktycznie cały dzień coś podjeżdża.

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v