-
Podobna zawartość
-
Przez SobiePanek
Witam mam problem z moją Renią nagle przestały działać półbiegi , żółw, przedni napęd , blokady wszystko naraz przestało działać. Nawet przy hamowaniu nie załancza się przedni napęd. Myśle że to coś z elektryką ale nie wiem od czego zacząć dlatego potrzebuje dobrej porady
A dodam jeszcze że mryga pomarańczowa kontrolka od elektryki ta z akumulatorem i piorunem
Ciągnik całyczas jest na 4 półbiegu i przy wciskaniu guzika na nic nie reaguje tak samo jest z napędem rewers działa bez problemu.
-
Przez krzysiek16m
W tym temacie, prosiłbym o zamieszczanie instrukcje obsługi, katalogów części do ciągników marki Renault.
-
Przez slawek_82
Witam mam problem, w Aresie 640 rz zaczął sam podnosić się tuz, opadanie działa bez zarzutu, jesli ustawie dzwignie na poz stop tuz zaczyna sie bardzo powoli podnosić i tak do 100% i dalej slychac ze olej krazy w pozycji transportowej tak jakby nie rozlaczylo. Wciskajac cewki opadanie bez zarzutu natomiast wciskając cewka elektrozawor podnoszenie bardzo powoli podnosi. Sterowanie z blotnika podobnie bezpieczniki dobre. Miał ktos podobnie i może doradzić co to może być i jaka przyczyna... ??
-
Przez Raptor
Witam, mam taki mały problem. Zastanawiam się nad kupnem ciągnika Renault 103.54. Po wstępnych oględzinach tego ciągnika zauważyłem usterke. Po naciśnięciu prawego pedału hamulca słychać syknięcie. Dodam jeszcze, że w tym samym momęcie wąż olejowy mocno się napręża i z filtra po prawej stronie silnika (zaznaczony na zdjęciu ) wydostaje się olej, co świadczy o wysokim ciśnieniu. Dzieje się to tylko po naciśnięciu prawego pedału. Podczas prób hamluców prawy hamulec jeden raz nie zadziałał.
Proszę o udzielenie odpowiedzi oraz o podanie przyczyny dlaczego może się tak dziać. Mile widziane będzie też oszacowanie kosztu naprawy.
Według mnie przyczyną tego może być jakiś zawór, który się nie otwiera i tym samym blokuje obieg. Zastanaiwia mnie te syknięcie. A co wy o tym myślicie?
-