Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dawaj,nadmiar przyjmę i dziś🙂

moje byki ciężko na to pracowały 🤭

z tonę saletry i z 3 mocznika dokupić i na mój ogródek działkowy wystarczy. 

Opublikowano
8 minut temu, sadownik12 napisał:

W takim razie, kup u lokalnego biznesmena, który też pewnie agrochem wspiera 🤣. Jak macie jakieś linki do ofert, gdzie jest możliwość zamówienia mniejszej ilości nawozu to podsyłajcie. Dobra, teraz oblukałem sklep agrochemu. Dostawa do 1000kg paleta 280zł.

a przy 7-10 T jak wtedy transport ?

Mam produkty w koszyku, ale nie ma określonego kosztu, dopiero po zamówieniu są określane ?

Opublikowano
2 minuty temu, Boles napisał:

Mam produkty w koszyku, ale nie ma określonego kosztu, dopiero po zamówieniu są określane ?

Jakbym brał 10t, to wolałbym się z kimś na tira zgadać. Jak wybierzesz towar do tony to pokazuje możliwość dostawy paletowej ADR do 1000kg- 280zł. Powyżej tony pokazuje - "Transportu dla produktów o łącznej wadze powyżej 1000kg" i już opcji paletowej nie ma. Pewnie jakbyś zamówił to by się ktoś skontakował co i jak,

Opublikowano

Wszystko się odwróciło o 180 stopni , w tamtym roku ci co sprzedali w żniwa zboże , a nawóz kupili na wiosnę umoczyli po całości , w tym roku wielu tych którzy w tamtym roku tak zrobiło , to w tym chcieli nie dać się wyruchać i po żniwach kupili nawóz , a zboże do magazynu , i po raz kolejny zostali wydymani . Ja w tamtym roku trafiłem dobrze , nawóz tani -zboże drogo , w tym można powiedzieć że wypośrodkowałem  pszenica 1350brutto - rsm 26 2900 brutto , teraz pewnie z 400-500zł by kupił taniej.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Boles napisał:

Przejdź do płatności, musisz mieć założone konto

• Like 1
Opublikowano

rano dzwoniłem do ampol merola ile za saletrę. mówili że jeszcze cennik stary i coś koło 3.5k. po południu już sami zadzwonili że jest nowy cennik i jak chce to za 2900 przywożą mi suto. szybko im poszło dostosowanie do sytuacji.

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, sadownik12 napisał:

Jakbym brał 10t, to wolałbym się z kimś na tira zgadać. Jak wybierzesz towar do tony to pokazuje możliwość dostawy paletowej ADR do 1000kg- 280zł. Powyżej tony pokazuje - "Transportu dla produktów o łącznej wadze powyżej 1000kg" i już opcji paletowej nie ma. Pewnie jakbyś zamówił to by się ktoś skontakował co i jak,

Pewnie w tym przypadku byłoby najlepiej zrobić transport łączony. Niestety większość znajomych już po zakupach

Opublikowano
3 minuty temu, Boles napisał:

Pewnie w tym przypadku byłoby najlepiej zrobić transport łączony. Niestety większość znajomych już po zakupach

Zadzwoń, dowiedz się. A nóż ktoś z okolicy też z podobnym pytaniem zadzwoni i uda się tira wam dograć :). Aczkolwiek, ja osobiście jeszcze poczekam. Przed 1 marca siać i tak nie będę. Więc niech się dzieje co chce i zamówię w ostatnich dniach lutego. 

Opublikowano
43 minuty temu, sadownik12 napisał:

W takim razie, kup u lokalnego biznesmena, który też pewnie agrochem wspiera 🤣. Jak macie jakieś linki do ofert, gdzie jest możliwość zamówienia mniejszej ilości nawozu to podsyłajcie. Dobra, teraz oblukałem sklep agrochemu. Dostawa do 1000kg paleta 280zł.

No i fajnie. Jest alternatywa w przypadku gdyby lokalne składy nie poszły po rozum do głowy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Myślicie, że jest szansa na mocznik po 2000-2200 ?

Tego to nie wiem, ale import do poziomu 2500 netto zejdzie. 

Dziś dostałem już wstępne oferty na import za 2700 z groszami, a to pierwszy dzień po trzęsieniu. 

Krajowy w mojej okolicy już w granicach 2850 można kupić, dlatego myślę że import do poziomu 2500 zejdzie. Ja poczekam z 2 tyg moze 3 tyg i bede zamawiał. I wam też radzę się jeszcze wstrzymać, tak samo z pszenicą, nie panikujcie bo tylko na tej panice firmy zarabiają. 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, tommy66692 napisał:

Poczytaj cennik agrochemu a nie się doputujesz, oczywiście że netto tam każda cena jest podana netto 

Mi przez sklep pokazuje z vat. Ale cennik faktycznie jest bez vat.

Agrochem1.png

Opublikowano
4 minuty temu, biznesmen95 napisał:

Dzwonili z agencji jakiś tydzień temu i pytali czy mam jeszcze jakieś zboże czy już sprzedałem. Pani nie wiedziała po co te dane, tylko kazali im z góry wydzwaniać i pytać. Zaglądają do wniosku i patrzą co było zasiane i pytają czy któreś z tych roślin jest jeszcze na magazynie.

Opublikowano
18 godzin temu, Peron napisał:

No to MYK !!!

Środowa noc to wódy czas... 

16 godzin temu, Peron napisał:

Kto hoduje świnie, ten się dokładką nie przejmuje. 

Człowiek tucząc świnie przez ostatnie lata zdążył się przyzwyczaić do dokładania☺

Póki co w lokalnych składach obniżek nie widać, muszą się oswoić z nową rzeczywistością

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v