Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Michall51 napisał:

rolmech miączyn? nie wiedziałem ze nawozy tam mają ;d

Mają i to dużo , spore magazyny mają a teraz bawią się jeszcze w sprzęt rolniczy. Rsm też chyba mają. Jeżeli chodzi o chemie to słabo mieli ale może coś się zmieniło . 

Jeżeli chodzi o Sobianka to proponuję dzwonić do miaczyna i Parczewa bo w miaczynie to bardzo ponosi ich nie raz fantazja nawet 400 zł różnicy na tonie 

Opublikowano
31 minut temu, Marek123456 napisał:
12 godzin temu, CASd napisał:

Saletrzak Węgier przy zakupie 24 t 1550 zł z transportem 

polski możesz taniej kupić

Może i tak, ale jak drobna granula zółta to moze pył w worku .Wole z zagranicy jak polskie

Opublikowano
GABBER85 napisał:

31 minut temu, Marek123456 napisał:
12 godzin temu, CASd napisał:

Saletrzak Węgier przy zakupie 24 t 1550 zł z transportem 

polski możesz taniej kupić

Może i tak, ale jak drobna granula zółta to moze pył w worku .Wole z zagranicy jak polskie

ja sądzę że polski nawoz jest bardzo dobrej jakości, choć tylko kilka razy mialem import to zawsze coś, a to worki lipne, a to sie pyli, a to zanieczyszczony

Opublikowano

Saletra 1980 brutto. Ciechanów. Teraz to balwany same będą bez wiedzy. KOwa TV nic nie powie konkretnego. Dziś usłyszałem że musimy być konkurencją dla świata,czyli musimy tanio produkować.. Czyli będzie się działo.  ,,Będzie wszystko po staremu,,,,''a prawo będziemy mieli takie jak je rozumi....,,

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Marcinrolnik2022 napisał:

Saletra 1980 brutto. Ciechanów. Teraz to balwany same będą bez wiedzy. KOwa TV nic nie powie konkretnego. Dziś usłyszałem że musimy być konkurencją dla świata,czyli musimy tanio produkować.. Czyli będzie się działo.  ,,Będzie wszystko po staremu,,,,''a prawo będziemy mieli takie jak je rozumi....,,

To jeszcze jest drogo? Jedynie co trzyma cenę to mleko. Widocznie też  jest za drogie.

Opublikowano
4 minuty temu, Marcinrolnik2022 napisał:

Na tym to polega żeby przedstawić tak informacje żeby mało kto zrozumiał. Mamy być konkurencyjni do Ukrainy czy Ameryki północnej czy południowej czy ogólnie całego świata. Tylko nie powiedzą już że jest to nie uczciwa konkurencja. Cały świat produkuje jak chce a tylko w Europie są zakazy i co najlepsze NAKAZY równiez. Urzędnik w Brukseli mówi co gdzie ma rosnąć i jak to nawozić. A wszystko egzekwują przepisami. No ale mamy być konkurencyjni 

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Na tym to polega żeby przedstawić tak informacje żeby mało kto zrozumiał. Mamy być konkurencyjni do Ukrainy czy Ameryki północnej czy południowej czy ogólnie całego świata. Tylko nie powiedzą już że jest to nie uczciwa konkurencja. Cały świat produkuje jak chce a tylko w Europie są zakazy i co najlepsze NAKAZY równiez. Urzędnik w Brukseli mówi co gdzie ma rosnąć i jak to nawozić. A wszystko egzekwują przepisami. No ale mamy być konkurencyjni 

W Rosji nie ma zakazów i nakazów a spytaj się tam chłopa na wsi jak mu się żyje i czy ma łazienkę w domu 

Opublikowano (edytowane)

Chemirol  Siennica Różana .

Saletra schodzi jak świeże bułeczki cena saletry BB 500 KG 1750 NETTO .

Krystyna Kuczyńska , Zamość saletra BB - 500 KG PONAD 2 TYŚ ZŁ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

1740 pulan cena netto , canvil 1385 netto,  ,1690, netto anvistar

7 minut temu, 19seba napisał:

Kupujecie nawozy czy jeszcze czekacie ? Będzie jeszcze coś taniej ? 

Będzie taniej już mocznik z importu po 1650 netto ktoś proponował na grupach FB 

Edytowane przez Alpacino
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

To jeszcze jest drogo? Jedynie co trzyma cenę to mleko. Widocznie też  jest za drogie.

wczoraj na top agrar pisali że w 2024 r mleko ma być 16 % tansze niż w 2023 

Opublikowano
2 minuty temu, Alpacino napisał:

1740 pulan cena netto , canvil 1385 netto,  ,1690, netto anvistar

Będzie taniej już mocznik z importu po 1650 netto ktoś proponował na grupach FB 

Bo ktoś tam pisał .

Ceny nie spadają na składach , będzie mróz do -15 będzie podstawa do podniesienia cen nawozów .

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Bo ktoś tam pisał .

Ceny nie spadają na składach , będzie mróz do -15 będzie podstawa do podniesienia cen nawozów .

Ty to widzę zawsze najmądrzejszy 🤣  niech ci będzie niech kupują bo jeszcze morze zamarznie to i import nie dotrze do portu  😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie najmądrzejszy , tylko pisze to co jest na składach i co kupują, rolnicy co dnia i w jakiej cenie  jak wyżej podałem .

Jeśli jest ruch na rynku to są podwyżki bo rolnicy akceptują ceny nawozów 🤣 prawo popytu i podaży 

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Cześć kupiona, teszte kupię jak będę miał zamiar siać. 

Najlepiej zabezpieczyć się na pierwszą dawkę i kupować jak potrzeba systematycznie. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, MatiHolland napisał:

Pisać czy netto czy brutto bałwany 

Sam jesteś bałwan 

Nawet jak podają netto to musisz zapłacić brutto 

W sklepie na półce podają cenę netto ?

Stacje paliw na cennikach netto podają ?

Nawet w supermarkecie netto podają brutto 

Co kogo obchodzi kto ma zwrot 

Ja dziś kupiłem flaszkę sąsiadowi za darmo 

Kosztowała 30zl  ale oddał mi 30 zł 

W cenach paliwa też trzeba pytać po ile paliwo po zwrocie VAT , akcyzy , z karta dużej rodziny i z kartą klubowicza 

Edytowane przez pawel885
  • Like 3
  • Haha 5
Opublikowano

Spokojnie. Kolega ma rację żeby podawać cenę netto czy brutto. Skąd ktoś ma wiedzieć że np ja jestem na vacie a nie na ryczałcie. Ktoś napisał że można kupić saletrzak za 1580 zł a ktoś później napisał że drogo bo idzie kupić za 1550 zł. Tylko jeśli ten pierwszy podał cenę brutto bo jest ryczaltowcem to vatowiec kupi ja za 1463.  Ten drugi co podał cenę 1550 mógł być vatowcem i podał cenę netto. Więc ryczaltowiec musiałby zapłacić 1675 zł . Więc ta pierwsza oferta jest lepsza o 100 zł na tonie. Dlatego ważne jest podawanie ceny brutto netto . Jak ktoś idzie do sklepu to wiadomo że cena jest z podatkiem. A tu na forum nikt nie wie kto jest płatnikiem VAT a kto nie. W skupach też pytają czy ktoś jest na VAT czy nie i wtedy podają cenę 

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v