Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tak wychodzi, z tego co tu ludzie pisali.

Wychodzi że to litewski nawóz , bb po 600kg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

To ile Ty kupowałeś ze oni do Ciebie dzwonią?

Nie dużo, jeden rok handlowaliśmy jak znajomy u nich pracował. Trochę chemi trochę nawozów, raz jedno auto w kilku zamawiliśmy . 

Chcesz numer to Ci podam🤭

43 minuty temu, Łukaszek napisał:

Pewnie jak co roku 1,5-2 ton saletry.

2 t nie opłaca się brać, za transport doliczają, minimum 4t na zamówienie to jeszcze ceny mieli w miarę z dowozem. Teraz to jak już to całe auto opłaca sie wtedy trochę jest taniej. Na tę 20ha dużo nie potrzebuję. Zapasów w tym sezonie nie robie, już rok temu kupiłem na jesieni po 3700. 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Nie dużo, jeden rok handlowaliśmy jak znajomy u nich pracował. Trochę chemi trochę nawozów, raz jedno auto w kilku zamawiliśmy . 

Chcesz numer to Ci podam🤭

2 t nie opłaca się brać, za transport doliczają, minimum 4t na zamówienie to jeszcze ceny mieli w miarę z dowozem. Teraz to jak już to całe auto opłaca sie wtedy trochę jest taniej. Na tę 20ha dużo nie potrzebuję. Zapasów w tym sezonie nie robie, już rok temu kupiłem na jesieni po 3700. 

Ja kupiłem saletre po 1730. Mam cały nawóz na wiosnę. Npk, korn kali, azot

• Like 1
Opublikowano

Kto bogatemu zabroni?  Aczkolwiek niektórzy co oszczędzali ze 2 sezony, to w tym roku coś rozsiewali pod zboże, aż się zdziwiłem. Nawet gościu co nie wie jak polifoska wygląda bo od kilkunastu lat nie dawał nic oprócz saletry i saletrzaku kupił NPK. To ja już nic nie rozumiem...

Opublikowano
10 godzin temu, boogie7 napisał:

Głupcze... jeszcze tej nocy mogą zażądać Twojej duszy 

To może dzisiaj już nie jedz obiadu czy kolacji , bo być może się okazać że tylko jedzenie się zmarnowało jak byś jutra nie doczekał. A tak na poważnie to trzeba mieć świadomość że można odejść w tej chwili , ale szykować się trzeba na długie lata życia .

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, maniekc360 napisał:

Kto bogatemu zabroni?  Aczkolwiek niektórzy co oszczędzali ze 2 sezony, to w tym roku coś rozsiewali pod zboże, aż się zdziwiłem. Nawet gościu co nie wie jak polifoska wygląda bo od kilkunastu lat nie dawał nic oprócz saletry i saletrzaku kupił NPK. To ja już nic nie rozumiem...

A ile ma ciągnąć bez NPK? Nie dawał jak się opłacało to teraz musi dawać jak się nie opłaca pewnie 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Rafi1979 napisał:

Ktoś wie ile kosztuje kizeryt ? 

U mnie 1540 brutto bb kizeryt, też coś poszedł do gory. Dziś zamówiłem kilka ton saletry pulan 34 bb 1850 brutto u małego sprzedawcy. Jakieś 2/3 azotu na przyszły rok mam. Wszędzie azot poszedł do góry i teraz saletra 1940-1970 brutto. Mocznika brak, npk drogie...

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.10.2023 o 08:16, panczo1922 napisał:

Kurna tacy starzy a tacy głupi:):)

Pierwszy raz tak się dzieje że straszą podwyżkami i brakiem towaru? A niby dlaczego miało by się to zadziać?!! Coś się zmieniło?!

Gaz jest, nie ma paniki na rynku mocznika, w wojnie na ukrainie bez zmian i dodatkowo zbliżająca się wielkimi krokami recesja...

Naprawdę nie ma ekonomicznego uzasadnienia wzrostu ceny!

I do tego rolnik sprzedaje QQ po 350zł

W tych Azotach sami nie wierzą w to że sprzedadzą zadowalającą ilość.

Gaz jest, ale już 40% droższy od lata, a niestety chłopy ostro się rzuciły na nawozy jesienią mimo, że te i tak były nie proporocjonalnie drogi do kosztów, no ale kupowali. W Opolskim składy puste, na Kędzierzynie nie ma produkcji i nie wiadomo kiedy ruszy wiec ceny wzrosły. Zastanawiam się czy to nie była ich celowa zagrywka, jeszcze latem płakali, nie mają co robić z nawozami bo nikt nie kupuje, a tu cyk postój i ludzie się rzucili.

Właściwie można powiedzieć, że obecne ceny jednak odpowiedają rolnikom...

Edytowane przez Dastan
Opublikowano

Dap 18-46 3370 

Map 10-46 3000 

Co brać 🤔

W porównaniu do tych 8 procent azotu do saletrzaku Map wychodzi jakieś 50zł drożej niż Dap. 

To dzwonię zamawiam i głowa spokojna będzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v