Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

mnie mocznik nie interesuje , 6 ton na słome tylko potrzebuje , ale ten importowany , nie może leżeć tak dlugo bo się zbryli

Bzdury piszesz , kuzyn z tydzień temu rozsiewał po mięcie 9 miesięczny mocznik (amerykański)  i nie zbrylony wcale , jeszcze ze 4 big bagi ma , to pewnie zużyje dopiero na wiosnę , i też pewnie będzie dobry , skoro przez ten czas nic mu się nie dzieje , chyba że z jakiś innych kierunków , się zbryla? , 

Opublikowano

A ja kupiłem 19 września 2022, początek sierpnia  30 cm od dołu zbite na skałe, a zbbrylony cały góra obita rura to się pokruszyła , przechowywany w magazynie , niby był z Omanu , 

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

Kilka razy energicznie big bagiem o glebę i staje się sypki

Żebyś się nie zdziwił.

Nie wiem czy pamiętasz zdjęcia z ubiegłego roku....... mało urwica mnie nie wzięła. Mój był z Uzbekistanu

Opublikowano (edytowane)

Wienc bezpieczniej wszystko brać w workach niż w big bagach.A ceny nie są tanie wienc kto woli nie narobić się i kupić gówno czy trochę podźwigać a towar zawsze lepiej zabezpieczony .

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Tarnogranu nakupiłem w "pandemie" jesli ktos pamieta takie zjawisko, bo miał być krach i jedzenia miało nie być na świecie ze 3 lata temu, sieje 2 sezony ,teraz trzeci , niezbrylony ale to grubsza frakcja

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
39 minut temu, GABBER85 napisał:

Tarnogranu nakupiłem w "pandemie" jesli ktos pamieta takie zjawisko, bo miał być krach i jedzenia miało nie być na świecie ze 3 lata temu, sieje 2 sezony ,teraz trzeci , niezbrylony ale to grubsza frakcja

To Ci się fuksło. Zdarzają się takie partie, że po dwóch miesiącach workami można, zamiast płyt JOMB, podwórko utwardzać. 

• Haha 2
Opublikowano
22 godziny temu, Dastan napisał:

Czyli zboże może być i po 300zł to i tak należy kupować  normalne dawki NPK po 3,7tys ? Dla mnie taka dysproporcja ceonowa to znak od rynku, że nie ma potrzeby zwiększać nawożenia i tym samym produkcji bo rynek tego zwyczajnie nie potrzebuje. Jedynym ratunkiem na lepsze ceny jest mniejsza produkcja, a nie większa. Oczywiście nie mówie tu wyłącznie o polskich rolnikach. Ale niech się zasypują tym zbożem po uszy.

Ja zmniejszyłem o połowe zużycie NPK.

Ty to rozumiesz ja to rozumiem dlatego ciołem dawki. Ale nawet jak nas nie będzie stać to przyciągną z bandery. Odkąd żyje nie widziałem żeby tyle nawozu tam szlo. No ale zaraz kolabora powie że jestem ruska onuca a za chwilę będzie płacz bo cena w dół u nas a nawozy i reszta w gore. Z nawozami robią jak z weglem. Upancom dali nasz a nam ściągali drogi ze świata 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, KamilJXU105 napisał:

Witam. Kupował ktoś npk 8-20-30 z Uzbekistanu? Nie jest to jakaś lipa? Cena tego to 3080zl brutto a jest jeszcze ten sam skład z bialchemu po 3120 to pytanie co lepiej wziąść? 

Bialchem 100% polecam, u mnie w okolicy niestety niedostępny od dłuższego czasu.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
41 minut temu, Andpol napisał:

Wczoraj dojechał upadliński saletrzak po 1400zł brutto. Na workach brak jakichkolwiek napisów tylko kartka w naszym języku  skąd i nazwa fabryki i adres.

Może by warto było sprawdzić w nim zawartość azotu. Kupują ludzie nawozy niewiadomego pochodzenia, nie znając wartości nawozowej ale cieszą się za tanio. 

Opublikowano
38 minut temu, masa24 napisał:

Po co pchacie się w npk przy takich cenach ? Naprawdę myślicie ze jak nie dacie rok dwa czy trzy to świat się zawali i spadną zasobności ?

Zaraz od parchów zaczną Cię wyzywać. Zboże jest za drogie jeszcze i KOMUNA PiS DZIELI I RZĄDZI bawiąc się w rozdawnictwo moich i nie tylko ciężko zarobionych pieniążków robiąc złotówkę śmieciową .

Opublikowano
4 godziny temu, masa24 napisał:

Po co pchacie się w npk przy takich cenach ? Naprawdę myślicie ze jak nie dacie rok dwa czy trzy to świat się zawali i spadną zasobności ?

Rok można, nie więcej i to przy dobrej zasobności gleby .

Opublikowano
5 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Bialchem 100% polecam, u mnie w okolicy niestety niedostępny od dłuższego czasu.

Tam co spomlek na białce wykupił magazyny to mają npk z bialchemu  8-17.5-30 po niecałe 3tyś. 

Jakie macie oferty na saletrzak i saletrę w okolicach Radzyń Podlaski-Parczew- Biała Podlaska? 

Opublikowano
6 godzin temu, masa24 napisał:

Niektórzy już mocno ograniczyli NPK w zeszłym roku i mówione było to samo 

Opublikowano
2 godziny temu, marek1977 napisał:

Rok można, nie więcej i to przy dobrej zasobności gleby .

Przy dobrej zasobności rok tylko można nie dawać ?? Ciekawe rzeczy ciekawe

Dajcie npk 200 - 300 kg , do tego ze 3 zabiegi mikro , koniecznie aminokwasy , potas i fosfor na lisc flagowy i koniecznie mocny pakiet fungi unix protio t 1 potem elatus t 2 na koniec tebu metko a lepiej tebu protio

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v