Lubofoska pod zboża

Lubofoska pod zboża
1 763,18 zł

Polifoska 6

Polifoska 6
3 343,15 zł

Polifoska 8

Polifoska 8
3 491,33 zł

Pulan

Pulan
1 708,84 zł

Saletrosan 26

Saletrosan 26
1 471,98 zł

Saletrzak

1 475,65 zł

Salmag

Salmag
1 451,84 zł

ZAKsan

ZAKsan
1 676,40 zł

Polecane posty

krzys111    73
7 godzin temu, Soltys85 napisał:

Okolice Ostrołęki saletra 2470 brutto z anvilu

Ja kupowałem z okolic Baranowa saletrę po 2900

misio3p    1984
1 godzinę temu, majudym napisał:

Jest po 1800 netto RSM 32% wielkopolska powiat szamotulski.

Gdzie i od jakiej ilości? 

24.07.2008 - 24.07.2021 - 13 lat na AF

Wiadomość z agroFakt.pl

v11    624
2 godziny temu, arek96 napisał:

Pany przecie w się sami nakręcacie, gaz w normie, płody rolne w dół. Kto im kupi ten nawóz jak wy tu gadacie o podwyżkach, chyba tylko jacyś napaleńcy co za wszelką cenę muszą mieć ciemno zielone na polu. Nie siejemy sami paniki!!!!

Ktoś kto traktuje bamberstwo poważnie uprawia  sieje nawozi i NIEKIEDY zbiera hobbyści mogą lawirować 

yaroslaw    357
15 godzin temu, arek96 napisał:

Pany przecie w się sami nakręcacie, gaz w normie, płody rolne w dół. Kto im kupi ten nawóz jak wy tu gadacie o podwyżkach, chyba tylko jacyś napaleńcy co za wszelką cenę muszą mieć ciemno zielone na polu. Nie siejemy sami paniki!!!!

Każdy kto żyje tylko  z "ziemi"  wie  że  bez plonu niema zysku a  bez  nawozu  o plon  trudno , zwłaszcza tam  gdzie od  dawna  brak  hodowli i obornika 

• Like 2

gregor1284    11276
Dnia 16.04.2023 o 10:12, krzys111 napisał:

Skąd macie takie ceny nawozów, na kurpiach kupowałem saletrę po 2900 a lubofos 4-12-12 po 2650.🙁

Ten lubofos chyba po 1550 jest na kurpiach. Będę u sąsiada to zerknę czy to to ale też coś równie wartościowego 

22 godziny temu, Soltys85 napisał:

Okolice Ostrołęki saletra 2470 brutto z anvilu

Dylewo? 

14 godzin temu, krzys111 napisał:

Ja kupowałem z okolic Baranowa saletrę po 2900

W Baranowie chyba już po 2500. Od Jurka brałeś?

alandil    157

Okolice Suwałk, mały skład, ilości do kilku ton

Saletra litewska 2380

Saletra polska 2700

Saletrzak Litwa 1900

Mocznik import 2600 

Ceny brutto

zetorr6441    359

U was też sól z luveny jest biała ?

Zawsze miałem z krex i była czerwona a tu biała bądź lekko różowa 

pedro2    6080

U mnie import też różowa, też chciałem pytać czy to nie jakieś gówno, ale na FB już nie jeden pokazywał, że dziwna...

..

Leszy    3484

Musiałem trochę nawozów zamówić, i przewieźli mocznik po 2750 i korn-kali za 3250. Brutto. Drogo jak na dzisiaj? 

krzychu121    2703

Ze dwa tygodnie temu w chemirolu chcieli Korn kali za 2950 brutto przy 7 tonach. 

• Thanks 1

rocco0987    98

Ta sól pewnie ze złóż kanadyjskich, jeśli dobrze pamiętam potas z kanady jest biały a nie czerwony. Biore już pare lat ten sam wieloskładnik z yary i czasem jest biało czerwony a czasem sama biel- w zależności z kąd mają potas. Teraz import ze wschodu ograniczony to pewnie więcej jest tej białej z kanadytakże w polskich nawozach.

• Like 2

mysza103    1826
Dnia 16.04.2023 o 13:28, Agrest napisał:

To słabo. Myślałem że po 1800 chociaż się dostanie.

Kolega ze 2 tygodnie temu , albo i nawet więcej kupował właśnie po 1800 zł/netto. Oczywiście cały samochód

Dnia 16.04.2023 o 13:29, PRIMO napisał:

RSM-26 może by i był po tyle. 

A 26 był wówczas po 1600 netto 

Dnia 16.04.2023 o 14:00, hubertuss napisał:

Na razie to nawet nie ma terminu od kiedy do kiedy miały być kupione. Dać mogą hojnie bo wybory a chłop wkurzony jest.

Myślę że to bardziej propaganda , bo przecież w tamtym roku jak dawali , to 3 miesiące musieli czekać na decyzje z uni żeby mogli taki dadatek dać , bo niby bez zgody uni nie dało się tego w tamtym roku ogarnąć . Tak samo i ze zbożem , dopłaty od 15 grudnia co mają być też kupę czasu czekali żeby unia dała pozwolenie , a teraz buch , ni stąd ni z owąd wyskoczyli że do wszystkiego będą dopłacać , granicy wcześniej nie mogli zamknąć , a tu cyk i zamknęli , jednym słowem cuda się dzieją 

pedro2    6080
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Musiałem trochę nawozów zamówić, i przewieźli mocznik po 2750 i korn-kali za 3250. Brutto. Drogo jak na dzisiaj? 

U mnie kornkali to samo. Temu wziąłem 60 tke 2 stówki drożej.

• Thanks 1

..

Mądrala    171

Do nawozów ma 500 zł na ha Drukarnia pieniędzy chyba idzie na trzy zmiany

• Haha 1

Troker1979    422
Napisano (edytowany)

A to użytków zielonych pewnie 250. Druga sprawa wolę tańsze nawozy niż jałmużnę a i przez samą zapowiedź zaraz nawozy znowu wy***ią w górę by było za co ją zapłacić.

Edytowano przez Troker1979
  • Like 2

rocknrollnik1    1149

te nawozy to chyba drożeją jednak, albo od 1,5 miesiąca stoją w miejscu. Na początku marca kupowałem siarczan amonu -1800 netto, mocznik -2800 netto ,w połowie marca saletra  2460 netto.

Jurniczek    201
32 minuty temu, rocknrollnik1 napisał:

te nawozy to chyba drożeją jednak, albo od 1,5 miesiąca stoją w miejscu. Na początku marca kupowałem siarczan amonu -1800 netto, mocznik -2800 netto ,w połowie marca saletra  2460 netto.

Tanieją tylko trzeba być w temacie

Primula94    361
1 godzinę temu, rocknrollnik1 napisał:

Tosz saletra 2400br kolega mówił że nawet 2300 znalaz kilka ton. Mocznik litwa 2600br. Mieli 2 t za mało to polski po 2950br.

krzychu121    2703
Napisano (edytowany)

Tak sobie teraz myślę że oni mieli to zaplanowane. Specjalnie ceny nawozów mieliśmy zawyżone o tysiąc złotych jak nie więcej. Wyciągnęli z ludzi ile się tylko dało. Minie pół roku i ludzie zapomną o tym a na świeczniku będzie informacją przed samymi wyborami że w związku z wysokimi cenami nawozów ( które państwo specjalnie zawyżalo, ba nawet produkcje wstrzymują bo przy niskiej cenie gazu nie opłaca się produkować) dadzą nam dopłatę 250 i 500 zł. I tak się kupuje wyborców. Inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć. Skoro zawsze w Niemczech nawozy były kilka stówek droższe jak u nas a w tym roku to w Polsce nawozy są kilkaset złotych droższe. Więc skoro w Niemczech saletra kosztuje po około 1800 zł to w Polsce powinna kosztować nie więcej jak 1500 zł. A mamy tysiaczek drożej 

https://energia.rp.pl/gaz/art38332371-swiat-puchnie-od-nadmiaru-gaz-bedzie-jeszcze-taniec

A wyżej link potwierdzający to że nawozy powinny jechać cały czas w dół. No ale w Polsce dzieją się cuda tak jak z cenami paliw czy energii to i cenami nawozów też można ręcznie sterować. Firmy państwowe i ludzie z nimi powiązani dorobią się przez ostatni okres ogromnych majątków 

Edytowano przez krzychu121
  • Like 1

Alanio2011    94
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Tak sobie teraz myślę że oni mieli to zaplanowane. Specjalnie ceny nawozów mieliśmy zawyżone o tysiąc złotych jak nie więcej. Wyciągnęli z ludzi ile się tylko dało. Minie pół roku i ludzie zapomną o tym a na świeczniku będzie informacją przed samymi wyborami że w związku z wysokimi cenami nawozów ( które państwo specjalnie zawyżalo, ba nawet produkcje wstrzymują bo przy niskiej cenie gazu nie opłaca się produkować) dadzą nam dopłatę 250 i 500 zł. I tak się kupuje wyborców. Inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć. Skoro zawsze w Niemczech nawozy były kilka stówek droższe jak u nas a w tym roku to w Polsce nawozy są kilkaset złotych droższe. Więc skoro w Niemczech saletra kosztuje po około 1800 zł to w Polsce powinna kosztować nie więcej jak 1500 zł. A mamy tysiaczek drożej 

https://energia.rp.pl/gaz/art38332371-swiat-puchnie-od-nadmiaru-gaz-bedzie-jeszcze-taniec

A wyżej link potwierdzający to że nawozy powinny jechać cały czas w dół. No ale w Polsce dzieją się cuda tak jak z cenami paliw czy energii to i cenami nawozów też można ręcznie sterować. Firmy państwowe i ludzie z nimi powiązani dorobią się przez ostatni okres ogromnych majątków 

Dymaja nas na wszystkim te pisiorskie szumowiny szkoda tylko ze ludzie maja krotka pamiec

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2023 będzie dla nas lepszy czy gorszy?
      Czy styczniowe obniżki to tylko lekka korekta, czy wstęp do poważniejszego dołka?
      Link do kontynuacji tematu :

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj