Lubofoska pod zboża

Lubofoska pod zboża
1 763,18 zł

Polifoska 6

Polifoska 6
3 343,15 zł

Polifoska 8

Polifoska 8
3 491,33 zł

Pulan

Pulan
1 708,84 zł

Saletrosan 26

Saletrosan 26
1 471,98 zł

Saletrzak

1 475,65 zł

Salmag

Salmag
1 451,84 zł

ZAKsan

ZAKsan
1 676,40 zł

Polecane posty

jajonasz    1254

Równoważnik kwasowy, mówi to Wam coś chłopcy? Tym się różni saletra od saletrzaku 

Desperado    2610

Zaraz minie dwa tygodnie od czasu pierwszej dawki, wy se nie róbcie jaj, w poniedziałek trza siać drugą, inaczej nie będzie się czym chwalić w żniwa na AF oj nie będzie.   

krilan06    2232

No właśnie, starzy ludzie mówili że saletra 2 tygodnie działa także pora już na drugą dawkę tylko problem bo u mnie 10cm śniegu 😂

Wiadomość z agroFakt.pl

miwigos    2798

U mnie w rzepaku już dawno wszystko wysiane, teraz spadły 24 mm, to troszke się przemieścił azot

PolandOnion    79

Saletra litewka achema - 3260 zł brutto NPK import Megafert - 4640 zł. Ceny brutto sprzed tygodnia.

• Haha 1

v11    624
49 minut temu, jajonasz napisał:

Równoważnik kwasowy, mówi to Wam coś chłopcy? Tym się różni saletra od saletrzaku 

nawozy zakwaszają a równoważnik to ilość zasady(Ca) potrzebna do zobojętnienia zakwaszenia po zastosowaniu nawozu najbardziej zakwasza mocznik najmniej saletrzaki salmagi 

GRZES1545    7744
32 minuty temu, PolandOnion napisał:

Saletra litewka achema - 3260 zł brutto NPK import Megafert - 4640 zł. Ceny brutto sprzed tygodnia.

Lra saletra krajowa 3100 bb brutto

nunu85    425
PolandOnion napisał:

absurdalnie wysokie

Karol0134    27
GRZES1545 napisał:

32 minuty temu, PolandOnion napisał:

Lra saletra krajowa 3100 bb brutto

u kogo ??

jacus    2640
3 godziny temu, Popier96 napisał:

Ja dalej czekam, aż mi przełożysz różnicę między saletrą, a saletrzakiem 🤣. Doczekam się? Choć pokaż no te doświadczenia i badania pomiędzy tymi dwoma nawozami. Zaintrygowały mnie te znaczące różnice w składzie chemicznym.

2 godziny temu, PAN88 napisał:

Jeżeli miałeś mu wytłumaczyć to daj artykuł czy wyniki badań i da spokój podejrzewam. A tak to Ty kolego robisz się nie wiarygodny

przedtem tylko znajomi wiedzieli ze jestescie glupkami teraz cale af....to jest jedna z ciemnych stron internetu.

jesli tacy ludzie stanowia gros rolnikow, to jak ma byc dobrze-jak mamy konkurowac z innymi jesli kwiat rolnctwa nie zna podstaw nawozenia ??

1 godzinę temu, Waaak napisał:

teraz czekam na link udowadniajacy ze jest inaczej niz pisalem.

buk, humor ,seks ,rokendrol.

GRZES1545    7744
12 minut temu, Karol0134 napisał:

u kogo ??

Radzyń Mazurek. 

Mocznik import 2800

Przemo78    9
5 godzin temu, Delbeta napisał:

Jaki siarczan bierzesz żeby dobrze rozsiać pogłównie? Ja siałem ten importowany to duża część to mąka i sie zawieszał, a kryształ podobno na 18 m nie równo się sieje. 

Siarczan z Tarnowa ew.sulfan yara

• Thanks 1

Karol0134    27
GRZES1545 napisał:

u kogo ??

Radzyń Mazurek. 

Mocznik import 2800

a wiesz może czy rsm mają??

GRZES1545    7744
5 minut temu, Karol0134 napisał:

a wiesz może czy rsm mają??

Tylko 32 mają po 2750, 26 sprzedany i nie wiadomo kiedy będzie powiedział. Nawozy słabo schodzą i nie zamawiają.

candy1914    4
GRZES1545 napisał:

u kogo ??

Radzyń Mazurek. 

Mocznik import 2800

Ile najmniej trzeba zamówić mocznika? Cały TIR?

GRZES1545    7744
13 minut temu, candy1914 napisał:

Ile najmniej trzeba zamówić mocznika? Cały TIR?

Cena w detalu .

Neveragain    122

saletra 2600 netto. Polidap 3700 netto, Sól 3400 netto  Import

Brak sensu kupna NPK przy tej cenie Polidapu i soli. 

• Like 3

PAN88    1350
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, jacus napisał:

przedtem tylko znajomi wiedzieli ze jestescie glupkami teraz cale af....to jest jedna z ciemnych stron internetu.

jesli tacy ludzie stanowia gros rolnikow, to jak ma byc dobrze-jak mamy konkurowac z innymi jesli kwiat rolnctwa nie zna podstaw nawozenia ??

teraz czekam na link udowadniajacy ze jest inaczej niz pisalem.

Głupek to podobno Ciebie wołają. Pisz kulturalnie człowieku a jak nie to naucz się kultury. Bo wcześniej tylko rodzina wiedziała żeś gbur i prostak

45 minut temu, Neveragain napisał:

saletra 2600 netto. Polidap 3700 netto, Sól 3400 netto  Import

Brak sensu kupna NPK przy tej cenie Polidapu i soli. 

Sól potasowa u mnie 3500 brutto

Edytowano przez PAN88
  • Like 2

jacus    2640

jesli czegos sie nauczysz dzieki temu ze tak ci napisalem to dobrze czy zle ??

gdybym ci napisal ze jestes madry,znasz sie na nawozeniu to co dalej bys popelnial bledy w nawozeniu ?? 

dzieki temu poczytales cos o roznicach w nawozeniu poszczegolnymi formami azotu ??  doksztalciles sie o roznicy miedzy  nawozami ?? kiedy i jaki stosowac,ze nie zawsze najtanszy jest najlepszy ??

ja na forum jestem od samego poczatku i nigdy nie mialem problemu z nazwaniem glupka glupkiem i nigdy jakos sie nie okazal ze to on mial racje..

Popier96    90
4 minuty temu, jacus napisał:

jesli czegos sie nauczysz dzieki temu ze tak ci napisalem to dobrze czy zle ??

gdybym ci napisal ze jestes madry,znasz sie na nawozeniu to co dalej bys popelnial bledy w nawozeniu ?? 

dzieki temu poczytales cos o roznicach w nawozeniu poszczegolnymi formami azotu ??  doksztalciles sie o roznicy miedzy  nawozami ?? kiedy i jaki stosowac,ze nie zawsze najtanszy jest najlepszy ??

ja na forum jestem od samego poczatku i nigdy nie mialem problemu z nazwaniem glupka glupkiem i nigdy jakos sie nie okazal ze to on mial racje..

Jesteś burak i tyle, kolejny raz udowadniasz że czytać nie potrafisz. :D. I dalej mi nie odpowiedziałeś jaka to róźnica między saletrą, ą saletrzakiem stosowanym przez dziadów. "na pierwsza dawke saletra-chyba ze siejesz tak jak dziadowie w polowie wrzesnia i 300 kg na ha to wtedy saletrzak. jesli masz rsm to go lej na pola i odpusc sobie mocznik ". Jeszcze możesz mi przy okazji pomóc rozróżnić azot amidowy w moczniku, a rsm. Wszak kolega nie wie, że RSM to nic innego jak roztwór saletrzano-mocznikowy? Dalej czekam.

• Like 2

Bogdan_ja    2384

Olej placka on ma 4 ha ..on  nie ma pojęcia o rolnictwie i nigdy nie będzie miał ...🤭

• Thanks 2
  • Haha 1

boogie7    419
Napisano (edytowany)

Piep..ony lajkonik

Edytowano przez boogie7

jacus    2640

wlasnie tacy wami rzadza-wschodniopolskie pany 🤣 🤣 🤣 

kto jak nie wy glosowal na adriana ?? czy inna swolocz malopolska ??? 

1 godzinę temu, Popier96 napisał:

Jesteś burak i tyle, kolejny raz udowadniasz że czytać nie potrafisz. :D. I dalej mi nie odpowiedziałeś jaka to róźnica między saletrą, ą saletrzakiem stosowanym przez dziadów. "na pierwsza dawke saletra-chyba ze siejesz tak jak dziadowie w polowie wrzesnia i 300 kg na ha to wtedy saletrzak. jesli masz rsm to go lej na pola i odpusc sobie mocznik ". Jeszcze możesz mi przy okazji pomóc rozróżnić azot amidowy w moczniku, a rsm. Wszak kolega nie wie, że RSM to nic innego jak roztwór saletrzano-mocznikowy? Dalej czekam.

nawet taki pacan jak ty powinien udowodnic ze sie myle...udowodnij ze to taki sam nawoz albo przestan sie osmieszac.

dziadowie-cwoku ..nawet nie zrozumiales ze chodzi o przodkow-dziadkow doslownie. jak kiedys siano zboze ??-wielu jeszcze dzis tak sieje.

ogarek - jak tam w domu wszyscy zdrowi ?? 

info dla niekumatych -ogarek to obecnie bogdan, mial juz pare kryzysow psychicznych i zmienial konta na af.

• Like 1

Bogdan_ja    2384

psychiczny udaje że się zna na nawozach których nie sieje 🤣

dołożyli tyci wapnia i magnezu śladowe ilości i bidul myśli że to szlachetny nawóz ...🤭🤣🤣🤣🤣

sypie po granuli a potem się przechwala że ma 2 tony z ha owsika 🤭

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2023 będzie dla nas lepszy czy gorszy?
      Czy styczniowe obniżki to tylko lekka korekta, czy wstęp do poważniejszego dołka?
      Link do kontynuacji tematu :

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj