Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, mds212 napisał:

A to wgl polski nawoz czy jakies gowno z importu od kacapów?

A niby czemu gówno? 
Poza tym gówno to chleb jak mawiał mój świętej pamięci dziadek bo mówił tam gdzie dany był obornik to plon będzie i będzie chleb. 
BTW znalazłeś jakieś stare cenniki? Ja znalazłem z AF i tak jak mówiłem azot z w RSM był tańczy niż w moczniku. Być może nie zawsze. Ale z tego powodu zawsze kupowałem u siebie auto RSMu. 

• Like 2
Opublikowano

Moge znalezc ale to raczej nie ma sensu bo u nas i chyba wiekszosci kraju mocznik zawsze wychdozil taniej jak rsm ale ludzie stosuja rsm bo mocznik sie srednio nadaje np na 1 dawke a rsm jest idealnym nawozem bo ma 3 rodzaje azotu.

nawet jak ten import to nie gowno to w d*pie mam ich nawóz od putinowców

Opublikowano

Bata na nas nakręcił rząd, cenami paliwa, nawozow, i masowym importem zbóż z ukrainy.  

Nie mam nic przeciwko ukrainie, sam uważam że powinniśmy ich wspierać ale nie kosztem interesów Polaków. 

• Like 8
  • Thanks 1
Opublikowano

Od kacapów mocznik lepszy jak nasz krajowy. Nie jeden badał i miał ponad 46N, 46-47N.

35 minut temu, mds212 napisał:

Moge znalezc ale to raczej nie ma sensu bo u nas i chyba wiekszosci kraju mocznik zawsze wychdozil taniej jak rsm ale ludzie stosuja rsm bo mocznik sie srednio nadaje np na 1 dawke a rsm jest idealnym nawozem bo ma 3 rodzaje azotu.

nawet jak ten import to nie gowno to w d*pie mam ich nawóz od putinowców

Lepiej putinowców banderowców ukraińskich 😅

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano

moze nie gowno ale jak ktos kupi to warto dac probke do spadania,  jak tam zrobie z siarczanem amonu z importu i zobaczymy. produkcja agrochemia sztum, bardziej dystrybucja niz produkcja,  jakas duza firma wiec jest nadzieja ze bedzie ok .....

co do tej saletry za 2000 , wszystko ok, ale co to za debilny zapis ze realizacja do lutego 2024?

Opublikowano
3 minuty temu, mds212 napisał:

widać stare próchno teksni za prlem i radzieckim biczem nad sobą xd

On jest 92 rocznik i nie zaznał radzieckiego dobrobytu. Jak otworzą sie granice to zapraszam na wycieczke do Kaliningradu zobaczyć jak tam się żyje.

• Like 2
Opublikowano

ja prl nie pamietam wiec moja opinia jest niewiarygodna......    ale jeszcze mialem szczescie ze urodzilem sie pod koniec lat 80 , gdzie bylo jeszce troche normalnego zycia. czasem na fb wstawiaja takie posty ze my urodzeni w latach 80,  90  pamietamy i jakies tam przyklady z zabaw i innych rzeczy 

moze bylo biedniej, nie bylo konsol do gier i zachodnich samochodow ale bylo pelno ludzi na wsiach, w roznym wieku.  ludzie zyli ze soba, spotykali sie , rozmawiali , pobili i popili . A teraz co masz?  stac cie zapewne na fajny samochod, na jedzenie w restauracji  ale co z tego jak wyjdziesz na wies i nie masz do kogo geby otworzyc bo nie ma nikogo a jezeli ktos jest to siedzi w internecie albo siedzi w domu i klnie na ciebie bo kupiles sobie lepszy ciagnik.  jest dostatniej ale smutniej . a teraz co ta unia odpierdala to brak slow,  do tego jak upa wejdzie do unii europejskiej albo utrzyma sie ten brak cel  czy tam  zniosa cla na inne produkty jezeli jeszce tego nie zrobili ,  to nasze rolnictwo hodowla bedzie w jeszcze wiekszej d*pie niz jest i cala ta pomoc dla braci z ukrainy wyjdzie bokiem

moje zdanie jest takie , ukraina zawsze byla pod batem rosyjskim i powinna zostac, a jezeli marzy im sie rewolucja to niech walcza sami a nie cala europa podsyca ten konflikt

• Like 4
  • Thanks 4
Opublikowano (edytowane)

Nie tylko komputer ale pogoń za kasiorą niektórym to mocno odjebała, skaczą po dwa etety by mieć jeszcze więcej tylko co z tego?. Upa już jest w unii..

Edytowane przez Tigon
  • Sad 1
Opublikowano
10 minut temu, masa24 napisał:

ja prl nie pamietam wiec moja opinia jest niewiarygodna......    ale jeszcze mialem szczescie ze urodzilem sie pod koniec lat 80 , gdzie bylo jeszce troche normalnego zycia. czasem na fb wstawiaja takie posty ze my urodzeni w latach 80,  90  pamietamy i jakies tam przyklady z zabaw i innych rzeczy 

moze bylo biedniej, nie bylo konsol do gier i zachodnich samochodow ale bylo pelno ludzi na wsiach, w roznym wieku.  ludzie zyli ze soba, spotykali sie , rozmawiali , pobili i popili . A teraz co masz?  stac cie zapewne na fajny samochod, na jedzenie w restauracji  ale co z tego jak wyjdziesz na wies i nie masz do kogo geby otworzyc bo nie ma nikogo a jezeli ktos jest to siedzi w internecie albo siedzi w domu i klnie na ciebie bo kupiles sobie lepszy ciagnik.  jest dostatniej ale smutniej . a teraz co ta unia odpierdala to brak slow,  do tego jak upa wejdzie do unii europejskiej albo utrzyma sie ten brak cel  czy tam  zniosa cla na inne produkty jezeli jeszce tego nie zrobili ,  to nasze rolnictwo hodowla bedzie w jeszcze wiekszej d*pie niz jest i cala ta pomoc dla braci z ukrainy wyjdzie bokiem

moje zdanie jest takie , ukraina zawsze byla pod batem rosyjskim i powinna zostac, a jezeli marzy im sie rewolucja to niech walcza sami a nie cala europa podsyca ten konflikt

Pierwsza część jest ok. Zgadzam się z Tobą. Dalej głupoty piszesz. Polska była od 45 roku w takiej sytacji jak Ukraina od czasu upadku ZSRR. Chciałbyś żyć w Radzieckiej kolonii? Nie sądze. Ciekawe jak byś się czuł kiedy PRL zdechło i do Polski przyjechały by radzieckie czołgi? Wtedy jakiś niemiec by napisał - Polska zawsze była pod butem rosyjskim i niech zostanie, jak marzy im się rewolucja to niech walczą sami.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

to sobie włącz ich muzykę i kup dużego Fiata. ktoś ci broni? pewnie jesteś 5x bogatszy teraz niż ludzie z tamtych lat a za pewne 1ox bardziej narzekasz że piniendzy nie ma xd

Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Pierwsza część jest ok. Zgadzam się z Tobą. Dalej głupoty piszesz. Polska była od 45 roku w takiej sytacji jak Ukraina od czasu upadku ZSRR. Chciałbyś żyć w Radzieckiej kolonii? Nie sądze. Ciekawe jak byś się czuł kiedy PRL zdechło i do Polski przyjechały by radzieckie czołgi? Wtedy jakiś niemiec by napisał - Polska zawsze była pod butem rosyjskim i niech zostanie, jak marzy im się rewolucja to niech walczą sami.

tylko ze my mamy inny język, wiarę , posiadalismy wlasne panstwo .  Wschód ukrainy rozmawia tylko po rosyjsku, bohater narodowy andrij szewczenko nie zna ani jednego slowa po ukrainsku wiec o czym my tu mowimy?    nie jestem specem od tej kultury i stosunkow panujacych w ukarinie, ale czytalem wywiad z mariuszem lewandowskim pilkarzem ktory zyl na ukrainie to mowil ze polwysep krymski czuje sie bardziej rosyjski niz ukrainski i do zadnego zachodu im sie nie spieszy.  dla mnie jest to dziwny kraj  i mysle ze czesc tej ludnosci na ukrainie  wcale do tego zachodu nie chce

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Niemiec i teraz tak myśli i powie ci ty polska świnio zapier... Czasy komuny na wsi to był raj. Dziś UE nam pokaże gdzie nasze miejsce w szeregu a i kończy się wolność tomku w swoim domku jak ci zagrają tak masz tańczyć.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v