Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, miwigos napisał:

Posiej teraz 230-250 roślin , będzie zdrowa i nie za gesta , rozkrzeić się zdąży, dziś siałem pszenice 92 kg-215 roślin

oczywiście masz rację tylko że Ty produkujesz jakość a ja idę na ilość więc te 92 kg to będzie bieda na wadze. Dla moich ziem to jest około 160- 180 kg , nie wiem ile roślin na m2 ale celuje w max 3 rozgałęzienia.

• Haha 1
Opublikowano

Nie chciał bys wiedzieć ile z takiej ilości można kosić , napewno wynik dwucyfrowy

Opublikowano
4 godziny temu, Michal014d napisał:

Potwierdzam też decyzje pocztą wysłali mi za pszenżyto. Ale na koncie nie mam jeszcze widocznego przelewu. A jak u ciebie? Masz juz na koncie czy tak jak ja tylko decyzja?

Tylko decyzja ,za pszenicę kasa 17.08 bez decyzji.

Opublikowano
9 godzin temu, miwigos napisał:

Nie chciał bys wiedzieć ile z takiej ilości można kosić , napewno wynik dwucyfrowy

U mnie jakość nigdy się nie udała, przeważnie przez brak opadów. Gluten jest zawsze, gęstość też ale białko 10-11.

Opublikowano
10 godzin temu, miwigos napisał:

No chciałbym to zobaczyć. Te 200 roślin na metr

Opublikowano

SUPERFOSFAT X3 3500, NP 3000, Potafoska 2900 , po skladach maly ruch ludzie nie kupują nawozów ponoć, chyba oplacalnosc spadla, nie ma zaco. Młp. , chyba oficjalny początek końca małorolnych

Opublikowano

Czyli 75% rolników w tym kraju. Gdybym chciał przejąć jakieś rolnictwo w obcym kraju to tak właśnie bym zrobił jak u nas. Koszty na maksa i czekać aż sami oddadzą za darmo. 

Opublikowano
18 godzin temu, miwigos napisał:

Posiej teraz 230-250 roślin , będzie zdrowa i nie za gesta , rozkrzeić się zdąży, dziś siałem pszenice 92 kg-215 roślin

Tu nie chodzi że się rozkrzewić zdąży , tylko o to że np u mnie , i tak wiosną na koniec zostaje 1-2 rozkrzewienie , a tam gdzie w żniwa są 3 rozkrzewienia,  to na ogół  ten 3 kłos już zdecydowanie odbiega od 1 czy drugiego , i u mnie 280 sztuk to jest takie minimum . Najlepiej wychodzi 300-350 sztuk ( zależnie od odmiany i od terminu siewu) i sieję ostatni tydzień września / 1 tydzień pazdziernika , 

Opublikowano
5 godzin temu, GABBER85 napisał:

SUPERFOSFAT X3 3500, NP 3000, Potafoska 2900 , po skladach maly ruch ludzie nie kupują nawozów ponoć, chyba oplacalnosc spadla, nie ma zaco. Młp. , chyba oficjalny początek końca małorolnych

U mnie małorolni odkąd pamiętam żadnego NPK pod zboże na jesieni nie dawali, to i po co mają teraz kupować? Zresztą jaki piszesz że Potafoska 2900 to się nie dziwię. Tego nawozu pasowało by minimum 500kg dać...

Ja chyba pierwszy raz nie dam NPK pod pszenice. 

Opublikowano
3 godziny temu, mysza103 napisał:

Tu nie chodzi że się rozkrzewić zdąży , tylko o to że np u mnie , i tak wiosną na koniec zostaje 1-2 rozkrzewienie , a tam gdzie w żniwa są 3 rozkrzewienia,  to na ogół  ten 3 kłos już zdecydowanie odbiega od 1 czy drugiego , i u mnie 280 sztuk to jest takie minimum . Najlepiej wychodzi 300-350 sztuk ( zależnie od odmiany i od terminu siewu) i sieję ostatni tydzień września / 1 tydzień pazdziernika , 

U mnie odwrotnie jak gęsto siane to dużo małych krótkich kłosów 

Opublikowano
Dnia 17.09.2023 o 20:31, miwigos napisał:

Jak by rządzil rudy tyle lat to by Polski nie było już , angela by nami rządziła

I ku.wa dobrze ! jestem ZA. Nawet "kwity" niemieckie już dawno mam 😆

Opublikowano
Dnia 20.09.2023 o 07:19, ravoj napisał:

No chciałbym to zobaczyć. Te 200 roślin na metr

Zapraszam za 10 dni będzie widać

Opublikowano
Dnia 20.09.2023 o 11:47, Boles napisał:

Zamawiacie N przed, czy po wyborach? : )

Jakie macie ceny Zaksan, Kizeryt ?

jakiś czas temu kupiłem 3/4 zaksanu na nowy sezon po 1700, z resztą poczekam, może stanieje xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v