Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

jak to od mazurka to Wujek  jesienia kupił w bagach granule, mokra w ch*j była nic nieszło siać 

No od niego

Zawsze brałem w workach, to nie było złe,

Korci mnie ta mielona

Tylko trzeba by po polach rozwieźdz i na polu wsypywać, bo zanim sie dojedzie to się zbije w lejku i nie bedzie zlatywać 

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Karol6130 napisał:

Lokalny skład saletra 3250

Saletrzak 2800

Mocznik polski 2900

Polifoska 6 4300

8 niedostępna, niema na placu 

Wszystko stare zapasy, sprzedają ze stratą 

Zainteresowanie zerowe 

Na saletrzaku już jestem ponad 500zł w plecy na tonie a to chyba nie koniec zjazdu cen nawozów.

Opublikowano

Nie możesz normalnego wapna kupić?

Badania wniosek i masz po 4 tony na ha za darmo.

Aby rozsiewacz do wapna i wio.

Opublikowano

Na szybkie działanie tak. Ale drożej i efekt krótki.

Eee ludziowie. Skoro mocznik w tej samej cenie co saletrzak...

Lepiej go dać po zbożach?

Znaczy mocznik dać 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Znaczy mocznik dać 

Ile masz lat? Mocznik N2 jak najbardziej żadna filozofia, n1 nie chyba że pld zach część kraju gdzie jest zdecydowanie cieplej

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie możesz normalnego wapna kupić?

Badania wniosek i masz po 4 tony na ha za darmo.

Aby rozsiewacz do wapna i wio.

Gdyby to płacili co roku to pewnie by coś i dało 

Tak dało tyle że małe gospodarstwa mają drogie wapno, a ci co stosowali wapno na dopłaty mają nadal kwas 

Opublikowano
19 minut temu, tracker napisał:

POlifoska 6 PO ile teraz w punktach sprzedaży?

3 razy drozej niz za PO

7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Znaczy mocznik dać 

mocznik do rozkladu potrzebuje ciepla i wody-  w ostatnim czasie  to w polsce sie rzadko spotyka razem..do tego czas.. ten z inhibitorem to zdarzy sie rozlozyc w lipcu przed samymi zniwami czyli sens jest tylko pod kukurydze.

bez inhibitora to przed oberwaniem chmury albo jakas ulewa bo tak to wiekszosc pojdzie w powietrze..

do tego mocznik bardzo zakwasza glebe i trzeba by policzyc czy razem z wapnowaniem dalej jest tanszy. 

ja daje do opryskow i pod kukurydze od lat..

• Haha 2
Opublikowano

Znaczy jak kupili by bez dopłaty to by mieli zasadę?

Przed chwilą, jacus napisał:

3 razy drozej niz za PO

mocznik do rozkladu potrzebuje ciepla i wody-  w ostatnim czasie  to w polsce sie rzadko spotyka razem..do tego czas.. ten z inhibitorem to zdarzy sie rozlozyc w lipcu przed samymi zniwami czyli sens jest tylko pod kukurydze.

bez inhibitora to przed oberwaniem chmury albo jakas ulewa bo tak to wiekszosc pojdzie w powietrze..

do tego mocznik bardzo zakwasza glebe i trzeba by policzyc czy razem z wapnowaniem dalej jest tanszy. 

ja daje do opryskow i pod kukurydze od lat..

O i o taką odpowiedź mi chodziło.

Dzieki

Opublikowano
13 minut temu, Andpol napisał:

Na saletrzaku już jestem ponad 500zł w plecy na tonie a to chyba nie koniec zjazdu cen nawozów.

Na saletrzaku 400 zł, tyle że kupiłem dwie tony 

Saletra jedna 150 zł x 2,4 tony, druga 550 zł x 0,5 tony 

Te 500 kilo saletry zostało z drugiego pokosu, była susza i nie rozsiałem 

Saletrosanu teraz nie mają 

UJ wie co robić, czy brać z 2 tony mocznika czy czekać aż będzie taniej 

6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Znaczy jak kupili by bez dopłaty to by mieli zasadę?

Znaczy że kto dbał i ma mało teraz ma drożej 

Z ph 6 to możesz uskrobać ziemi na dopłaty z lasu 

Najbardziej śmieszni są ci gospodarze co to niby mieli prawie zasadę, ale już 6,2 to na pewno, ale łapy to po te grosze wyciągają pierwsi 

Druga sprawa to te 4t/ha to przy jakim ph? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No ale jednak taki zastrzyk wapna to sporo dla pola.

A 4 tony... Wystarczyło że na łąki nie posiałem a na pole więcej 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tylko że chłop nie dyktuje ceny taj jak ten Pan i wsztrzymywał sprzedaż i jak drożało to ludziom zamówienia anulował. Dzwonisz jest wszystko, za 30 minut jesteś na składzie, plac zawalony i Ci mówią że nie sprzedają bo nie mają a następnego dnia dzwonią i zapraszają tylko drożej, ale taniej niż jutro, czkawką mu się odbiło walenie w uja z chłopami.xD

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Rrolniik napisał:

Jaka strata? niech powiedzą ile dostali covidowego milionów tak jak ten z podlasia marudził na tiktoku że straty będą ale zyskami poprzednimi i covidowym 2,5 bańki już się nie pochwalił.

https://www.tiktok.com/@robertwinnicki_/video/7195916929809255686

I po co powtarzasz te głupoty, gość bredzi, ale dwie i pół bańki to wziął transrol z leszna a nie on

to jest transrol z podlasia 

Bez tytułu.png

Edytowane przez jajonasz
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Andpol napisał:

To taki paradoks dla tych co kupili. Sytuacja lose lose. Bo kupiles drogo i obnizki cie denerwuja bo straciles ale z drugiej strony w dluzszej perspektywie to dobrze ze tanieja bo wiecej zyskasz

Opublikowano
55 minut temu, Rrolniik napisał:

Tylko że chłop nie dyktuje ceny taj jak ten Pan i wsztrzymywał sprzedaż i jak drożało to ludziom zamówienia anulował. Dzwonisz jest wszystko, za 30 minut jesteś na składzie, plac zawalony i Ci mówią że nie sprzedają bo nie mają a następnego dnia dzwonią i zapraszają tylko drożej, ale taniej niż jutro, czkawką mu się odbiło walenie w uja z chłopami.xD

U chłopa w stodole to samo 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rrolniik napisał:

To wszystko wina "dobrobytu", bo jakby potrzebował ktoś zarobić, to inaczej by to wyglądało. Teraz zadzwoń do jakiegokolwiek fachowca na usługę to tylko marudzenie "Panie za mało m2, a za dużo roboty", tak samo z handlowcami. Ludzie mają w ch**j kasy to zaczynają wydziwiać.

A propos cen nawozów to npk bez zmian, a mi zależy na tym właśnie.

Edytowane przez Młody1997
Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Agrochemik Pułtusk, saletra

Trzy tygodnie temu 4400

Tydzień temu 3800

Dziś 3150zł

Brutto

A nie chcesz kupić mocznika 🤔 po 5000 Ci opchne 

Bo za dużo kupiłem jesienią 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v