Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Mikua    110

Jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego

Wiesz jak poznać głupiego ? Zadaj mu pare pytań, na wszystkie odpowie 

• Haha 1

Damianek20    1637
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Bo w sumie mają rację najwięcej z UA do nas wjeżdżało dobrego zboża pod przykrywką zboża technicznego które potem trafiało na pasze czy mąkę. To było podstawą przekrętu. Pewnie trafiało się gdzieś zepsute czy jakieś inne. Ale to był margines. 

Druga sprawa to jest taka, że niemoty z pisu nie mają dzisiaj żadnego przełożenia na to co się dzieje w UE. Po latach kłótni i opluwania ich wszystkich pis dzisiaj w żaden sposób nie ma głosu by zabezpieczyć polskie rolnictwo. Dlatego kraje zachodnie będą bez problemu zgadzały się na znoszenie ceł i kontyngentów dla UA a skłócony z UE pis nic z tym nie będzie mógł zrobić Tak się kończy polityka stawania kantem.

Nie ma to jak polityka uległości PiS i PO i reszty kolabory . Jak byś widział co szło to byś nie gadał że margines no ale coś 🙆

tommy66692    1824

Tak wszyscy płaczecie na tym forum a wszyscy piszą że nie mają kredytów, więc w czym problem? Jedyne co w życiu potraficie to machanie widłami i przerzucanie gruzelek?

• Like 1
  • Confused 1

Wiadomość z agroFakt.pl

Lukas210    21

@jacus to nie żadna firma tylko ja sprzedajac zboże ryczałtowcowi wystawiałem paragony, bo podobno faktury mozna tylko wystawić na 20tys rocznie jeżeli sprzedaje ryczaltowcowi a powyżej musi być kasa fiskalna No i paragony wystawiam, dlatego mimo z zboże sprzedawałem to mi się dopłata nie należy bo nie mam faktury tylko paragony.

KarolaKarotka    512

skoro tak to składaj wniosek, masz dowody, znasz przepisy, w razie czego się odwołuj albo idź do sądu

hubertuss    3816
30 minut temu, Damianek20 napisał:

Nie ma to jak polityka uległości PiS i PO i reszty kolabory . Jak byś widział co szło to byś nie gadał że margines no ale coś 🙆

A ty widziałeś przejżałeś każdy wagon i naczepę. Państwo nie wie co jechało a ty wiesz. A są w tej bajce smoki?

Zdzinio    312
26 minut temu, Lukas210 napisał:

@jacus to nie żadna firma tylko ja sprzedajac zboże ryczałtowcowi wystawiałem paragony, bo podobno faktury mozna tylko wystawić na 20tys rocznie jeżeli sprzedaje ryczaltowcowi a powyżej musi być kasa fiskalna No i paragony wystawiam, dlatego mimo z zboże sprzedawałem to mi się dopłata nie należy bo nie mam faktury tylko paragony.

A nie od 200 tyś jest kasa fiskalna?

Paragon i kasa fiskalna potrzebna jest przy sprzedaży każdego produktu podmiotowi nie będącemu na vacie.

• Thanks 1

Kupie zboże, płatność w dniu załadunku 

Wycena tylko we wiadomości prywatnej po podaniu kodu pocztowego.

Sprzedam wapno z transportem KUJAWIT, RADKOWIT (standard, Premium) / granulowane POLCALC

Badwolf    249
47 minut temu, tommy66692 napisał:

Tak wszyscy płaczecie na tym forum a wszyscy piszą że nie mają kredytów, więc w czym problem? Jedyne co w życiu potraficie to machanie widłami i przerzucanie gruzelek?

Ja też płacze, a potrafię coś więcej niż przerzucanie gruzelek( ten tekst Ci wyszedł). Wiesz czemu? Bo ja się od dziecka wychowałem na gospodarce, że cała rodzina z tego żyła. Ojciec miał krowy, opasy, świnie... Tylko, że on mnie namawiał żebym się nauczył czegoś, poza " przerzucaniem gruzelek" ( to też potrafię). Człowiek nasiąkł tym i ja to lubię. Jakbym widział że mogę godnie żyć z opadów, krów czy świń to bym to robił. Niestety startowałem z za małą ilością ha, i jazda całe życie na kredytach to nie dla mnie. Rolnictwo jest u mnie z zamiłowania i dla odstresowanie po pracy. Tylko że mam tylko roślinna produkcję plus 15 kur

Zdzinio    312
17 minut temu, DamianRolnikSkup napisał:

Paragon i kasa fiskalna potrzebna jest przy sprzedaży każdego produktu podmiotowi nie będącemu na vacie.

Ja w lutym sprzedałem jałówki ryczałtowcowi za 70tys na fakturę tylko że podzieliłem na 5 faktur żeby 15tys na jednej nie przekroczył bo płacił gotówką, i nikt się na razie nie czepia

Madrale napisze ktoś po ile pszenica? Bo niezły tu burdel na forum widzę, dwie strony do tyłu pier. olicie UJ wie czym a o cenie nic. 

• Haha 1

ahten    168
Napisano (edytowany)
5 minut temu, Zdzinio napisał:

Ja w lutym sprzedałem jałówki ryczałtowcowi za 70tys na fakturę tylko że podzieliłem na 5 faktur żeby 15tys na jednej nie przekroczył bo płacił gotówką, i nikt się na razie nie czepia

5 lat maja na czepianie sie +odsetki

po przekroczeniu limitu w wysokosci 20 tys zl ( w ciagu roku) dla osoby prywatnej/rolnika ryczaltowego masz 60 albo 90 dni na zgloszenie do skarbowki i zakup kasy fiskanej

Dokladniej dopytaj ksiegowej

Edytowano przez ahten

hubertuss    3816
7 minut temu, NiezależnyRC napisał:

Madrale napisze ktoś po ile pszenica? Bo niezły tu burdel na forum widzę, dwie strony do tyłu pier. olicie UJ wie czym a o cenie nic. 

Zadzwoń na skup i się zapytaj. Co ci da jak ci napisze po ile u mnie jak w twojej okolicy mogą płacić inaczej. Albo wcale nie skupować. Bo wiele skupów skupuje minimalne ilości na bieżąco jak w mojej okolicy bo się boją. Nie znając cen.

• Like 4

marcin19071980    3396
7 minut temu, NiezależnyRC napisał:

Co jakiś czas młodzi gniewni się tu rejestrują i porządek chcą  zaprowadzać.A może tak Dzień dobry na początek a nie z ryjem od wejścia

• Like 3

Zdzinio    312
11 minut temu, ahten napisał:

5 lat maja na czepianie sie +odsetki

po przekroczeniu limitu w wysokosci 20 tys zl ( w ciagu roku) dla osoby prywatnej/rolnika ryczaltowego masz 60 albo 90 dni na zgloszenie do skarbowki i zakup kasy fiskanej

Dokladniej dopytaj ksiegowej

Ok dopytam się ale wydaje mi się że mylicie to z tym że 20 tysięcy możesz w gotówce zapłacić a powyżej tej kwoty tylko przelew, teraz już jest 15 tys , ale się nie sprzeczam bo dokładnie nie wiem , ale myślę że księgowa by mnie powiadomiła

ahten    168
Napisano (edytowany)

dla rr mozesz i za 100 tys sprzedac w gotowce

limit 15 tys jest jak pomiędzy firmami handlujesz

Od nowego roku ma byc 8 tys :)

A myslisz ze ona sprawdza czy ktos jest na rr czy na vat?

wystawiles fakture to wystawiles, ona tylko to rozlicza.

Zawsze putaj sie wczesniej co zmaierzasz zrobic, a nie kombinujesz

Po to jej placisz, zeby zadawac pytania, a ona ma odpowiadac, i najlpeije na piscie, nawet mailowo.

Edytowano przez ahten

Lukas210    21

Czyli bedac na vacie a mając kase fiskalna mogę wystawić fakturę do 20 tys czy 15tys rocznie ryczałtowcowi?

ahten    168

Jak masz kase fiskalna mozesz wystawiac paragony i za 1 mln zl, oby Ci tylko towaru starczylo

Lukas210    21

Wiem ale mam kase fiskalna a chce sprzedac zboże ryczałtowcowi  a muszę wystawić fakturę żeby dostać dopłatę bo za paragon nie dadzą raczej dlatego pytam na jaka kwotę mogę wystawić ryczaltowcowo fakturę?

albert1991    28

Mogę składać już wniosek na pszenice jeśli sprzedałem w dniach 25-27 kwiecień ?

marks50    2235

Dwa ciągniki i scena jak w żniwa ?? To u was dwóch gospodarzy jest we wiosce :) . Chyba nie wiecie co to kolejki :) .

• Haha 1

Lukas210    21

Jeżeli paragony się nie liczą to jestem pokrzywdzony bo sprzedaje legalnie zboże hodowcy trzody który nie jest na vacie, poniosłem koszty z zakupem kasy fiskalnej a teraz jeszcze nie należy mi się doplata bo nie mam faktury, a przecież to nie ja wymyśliłem takie prawo z zamiast faktury musi być paragon

jacek1296    1447
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

No to wdepnąłeś w kasę fiskalną. Nieznajomość prawa  nie zwalnia z konieczności jego stosowania.

Edytowano przez jacek1296
  • Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2023 będzie dla nas lepszy czy gorszy?
      Czy styczniowe obniżki to tylko lekka korekta, czy wstęp do poważniejszego dołka?
      Link do kontynuacji tematu :

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj