Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Pafnucy12    4637
6 minut temu, mds212 napisał:

a w czy w tamtym sezonie miałeś takie ceny po żniwach?

Pytam czy też sprzedałeś jak najdrożej było.... chłopku...

Lolek74    244
1 godzinę temu, mds212 napisał:

chciało się 2k sprzeda się po 800 rybek ładnie wyprostował chytrych chłopków.

Zobaczysz jak Ciebie "sprytnego chłopka" wyprostuje rynek w tym roku.

• Like 5

matek89121    2128

Słynna maxyma dziel i rządź świetnie się sprawdza czego efekt mamy na forum , jeden drugiego by w łyżce wody  utopił.

• Like 5
  • Haha 1

Wiadomość z agroFakt.pl

mikad    1035

I na hvj się kłócita i nabijacie jeden z drugiego, każdy ma swój rozum i robi jak uważa. Ja np mam w dvpie jakiekolwiek trzymanie zboża, kieruję się starą amerykańską zasadą, lepiej mieć pieniądze w kieszeni niż towar na magazynie, i w związku z tym wszystko opi3rdalam po skończonych żniwach.

"Robiąc cokolwiek stajesz się kimkolwiek, nie robiąc nic stajesz się nikim"

marek1977    1195

Dokładnie ,to tak samo jak na wiosnę sprzedałem rzepak za ponad 5000 to sąsiedzi krzywo patrzeli ,a jak teraz nie sprzedałem to ubaw po pachy. Taki niestety obraz mamy .

• Like 4

JanKrzysztof    1663

Wyzywasz innych, a sam wywozisz matole po niecały tysiąc... 

• Haha 1

Wicherek    3271
36 minut temu, mikad napisał:

I na hvj się kłócita i nabijacie jeden z drugiego, każdy ma swój rozum i robi jak uważa. Ja np mam w dvpie jakiekolwiek trzymanie zboża, kieruję się starą amerykańską zasadą, lepiej mieć pieniądze w kieszeni niż towar na magazynie, i w związku z tym wszystko opi3rdalam po skończonych żniwach.

Za ile sprzedasz  w tym roku   ?   500  ? 

mikad    1035

Za tyle jaka będzie cena.

"Robiąc cokolwiek stajesz się kimkolwiek, nie robiąc nic stajesz się nikim"

lukejro    229
1 godzinę temu, matek89121 napisał:

Słynna maxyma dziel i rządź świetnie się sprawdza czego efekt mamy na forum , jeden drugiego by w łyżce wody  utopił.

Co się dziwisz, taka niektórzy (np.  @mds212 ) mają naturę i przed snem modlą się jak Dniu Świra

• Like 1

mds212    2094

niektórzy są tak nieporadni życiowo że jak im cena na giełdzie spadła to jedyne co potrafią to wsiąść w fundacji i iść płakać na ulice że pszenica w żniwa była 1600 a teraz tysiąc i najlepiej dejta dopłaty bo jestem taka sierota że sobie nie poradzę przez swoje złe decyzje.

• Like 4

galan99    6711

Bardzo wielu se nie poradzi bo maja tak nabrane w bankach .

Wielu na brało na krechę na ten rok nawozów , spłata do końca sierpnia , jak  ceny nie będzie to dopiero będzie płacz i zgrzytanie i blokady na drogach zobaczymy . Ile będzie na drogach darło ryja .

• Like 1

tommy66692    1824

Ty się nie martw o kogoś tylko o siebie, żebys miał na te gumofilce co ci z nich słoma wystaje 

• Like 11
  • Haha 3

Lolek74    244
13 minut temu, mds212 napisał:

niektórzy są tak nieporadni życiowo że jak im cena na giełdzie spadła to jedyne co potrafią to wsiąść w fundacji i iść płakać na ulice że pszenica w żniwa była 1600 a teraz tysiąc i najlepiej dejta dopłaty bo jestem taka sierota że sobie nie poradzę przez swoje złe decyzje.

Może byś porównał ceny z giełdy z naszymi to wtedy byś zrozumiał o co chodzi.

• Like 2

mds212    2094
galan99 napisał:

Bardzo wielu se nie poradzi bo maja tak nabrane w bankach .

Wielu na brało na krechę na ten rok nawozów , spłata do końca sierpnia , jak  ceny nie będzie to dopiero będzie płacz i zgrzytanie i blokady na drogach zobaczymy . Ile będzie na drogach darło ryja .

ojokok trzeba będzie fenda sprzedać ale tego nie zrobią bo nie będzie czym po ulicach parafować. na mocznik po 5k było stać i stać sprzedać pszenicę po 800

Lolek74 napisał:

13 minut temu, mds212 napisał:

Może byś porównał ceny z giełdy z naszymi to wtedy byś zrozumiał o co chodzi.

a kto ci broni zawieść bezpośrednio do Paryża? z Ukraińcy się opłaca wywieźć pszenicę tysiące km i w Polsce sprzeda. po 600 to i tobiw do Francji się będzie opłacało.

Lolek74    244
1 minutę temu, mds212 napisał:

ojokok trzeba będzie fenda sprzedać ale tego nie zrobią bo nie będzie czym po ulicach parafować. na mocznik po 5k było stać i stać sprzedać pszenicę po 800

a kto ci broni zawieść bezpośrednio do Paryża? z Ukraińcy się opłaca wywieźć pszenicę tysiące km i w Polsce sprzeda. po 600 to i tobiw do Francji się będzie opłacało.

Pojęcie o funkcjonowaniu rynku masz za***iste.

marek1977    1195
3 godziny temu, mds212 napisał:

Przy takich koszta produkcji ,to 2000 za pszenicę ,nie było by niczym wielkim.

mds212    2094

no tak kosztów 5k 8t po 2k 11k zysku bez roboty. żyć nie umierać i można nowego fynda do roku przyprowadzać

miwigos    2795
Napisano (edytowany)
4 godziny temu, mysza103 napisał:

Ty nie suszyłeś dlatego że masz suszarnie , tylko dla tego że sobie przeliczyłeś że na suchej więcej momony zbijesz , i taka jest prawda , niestety takie są prawa rynku że wszystko spadło na łeb , na szyję i sucha jest w tej samej cenie , albo niższej co mokra . U nas najwyższa cena była 860zł , ale jeśli ktoś miał po 1000zł mokrą  i nie sprzedawał , to szczerze mówiąc nie wiem na co czekał 

Jeśli już chcą dopłacać , to wydawało by się logiczne żeby dopłacili do ceny Matif , a nie że tu wychodzi sporo powyżej ceny światowej , bo aż dziwne że UE na takie coś dała zgodę , ale jest tak że jedni dali zdodę na jedno , a Polska musiała dać zgodę na przywrócenie tranzytu z Ukrainy

Pszenica też była droga i nie sprzedała większość bo miało być drożej

3 godziny temu, tadi77 napisał:

Nie przejmuj się nie zamartwiaj na kukurydzę z dobrym Donem są już oferty 1100 netto

gdzie

mds212 rozumu to ci braknie , zawsze ci się w życiu udaje sprzedać na górce , niemożliwe

Edytowano przez miwigos
  • Like 2

przemek28_28    1874

Miałem pszenice na przyczepach i senior kazał sprzedać, cytuje: na ch*j będziemy się 2x kurzyć, była po 1450, teraz poszła po 1000…..

• Like 2

Lolek74    244
16 minut temu, mds212 napisał:

no tak kosztów 5k 8t po 2k 11k zysku bez roboty. żyć nie umierać i można nowego fynda do roku przyprowadzać

Zobacz jaka jest średnia wydajność z hektara w Polsce a potem wyliczaj komuś zyski. A co do tych "fyndów" to chyba zatrzymałeś się w latach 80-tych ubiegłego wieku, że tak tym co je mają zazdrościsz. Bierz się za robotę to też sobie kupisz.

• Like 4

robercikj100    1002
27 minut temu, mds212 napisał:

A co ci bo to przeszkadzało ze pare lat można by było zarobić? lubisz robić za grosze ? to sie ciesz bo idą właśnie takie czasy jak się nic nie zmieni 

• Like 2

AndrzejRo vel Anetka1 vel AleksanderX vel AndrzejLewoc to forumowy transwestyta!

tommy66692    1824
40 minut temu, mds212 napisał:

Brak słów dla takiego burako/prostaka 

• Like 9

przemek28_28    1874

Ostatnie lata były dobre, mowię o sobie i takich lat sobię życzylbym na następne 20

• Like 3

mysza103    1826
58 minut temu, miwigos napisał:

Pszenica też była droga i nie sprzedała większość bo miało być drożej

No i większość trzymała , bo liczyła że zarobi więcej , w tym również i ja , ale jak ktoś mówi że nie sprzedał kuku na mokro  tylko dla tego że ma suszarnie to można by porównać że ktoś nie sprzedał pszenicy w żniwa bo ma silosy , i przecież nie wypadałoby żeby stały puste , a cena to już sprawa drugorzędna

lukejro    229

Kto ja jestem?
Polak mały! Mały, zawistny i podły!
Jaki znak mój? Krwawe gały!
Oto wznoszę swoje modły
do Boga, Maryi i Syna!
Zniszczcie tego #!$%@?*na!
Mojego rodaka, sąsiada,
tego wroga, tego gada!
Żeby mu okradli garaż,
żeby go zdradzała stara,
żeby mu spalili sklep,
żeby dostał cegłą w łeb,

🤣🤣🤣🤣

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 4
  • Confused 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Kasjo
      Jak tam i was z cenami za wyslotki mokre? Kupywac czy czekac? Bedzie taniej?
    • Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj