Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Łukaszek    694
1 godzinę temu, MarekUA napisał:

No masakra jakaś najczarniejsze z czarnych scenariuszy się sprawdzają jak trąbili od lata nieurodzaj wszędzie susze, tak cena jak poszła w dół podnieść się nie może,  Już nawet pierwszy wódz byłego ZSRR i jego poważnie nikt nie bierze . Łukaszenka zniknął w Polsce trąbia 10 milionów ton zboża w magazynach a w porcie tiry stoją po dwa dni bardzo pięknie się składa. Jeszcze brakuje żeby jaki statek z pszenicą przypłanął... Stoperan w szafce mi się kończy a widzę spekulanci mają gdzieś kupno pszenicy i rzepaku. Dali by chociaż nadzieję , jakiś raport chociaż że w chinach będzie można zjeść dwie kromki chleba więcej i pół szklanki mleka dziennie to by się na pewno coś ruszyło. Płd wschód wiecie jak jest oglądaliście GR załoga .

Jak się Twoja dowie że podglądasz inne rolniczki to Cię w nocy nie wpuści☺️

mds212    2094
20 minut temu, Tigon napisał:

250 ale na skupach południowy wschód 150 euro powinno być

A to na skupach na wschdozie w ojro płacą? :D

dlugin    250
Napisano (edytowany)
4 minuty temu, jajonasz napisał:

Dlaczego prorok, trzeba tylko mieć oczy i widzieć co się dzieje, swoje widzimisię co do cen, możesz nazywać proroctwem, bo chyba łączenie faktów to dla Ciebie ciężka sprawa. Ale niech będzie na Twoje i niech drożeje 🥰 

Sprzedałeś już wszystko ? Pewnie tak w najwyzszej możliwej cenie a nawozy pewnie kupiłeś wczoraj tak jak większość tutaj fachowców 🤣🤣

Edytowano przez dlugin
  • Like 1

Wiadomość z agroFakt.pl

jajonasz    1254
Napisano (edytowany)

Nie, nie sprzedałem nawet kilograma pszenicy i nie mam jeszcze kilograma nawozu, a nie mam 30kg saletry z tamtego sezonu xD 

Edytowano przez jajonasz

pawelek98    1032
23 minuty temu, Tigon napisał:

250 ale na skupach południowy wschód 150 euro powinno być

jeszcze nie wiadomo do ilu spadnie, na świecie kasy naprodukowanej to wszystko, może jeszcze się zdarzyć

ostatni czytałem że obligacje amerykańskie dają słabe perspektywy zarobku, to maklerzy może na giełdę zbożową się przeniosą

a świnie 11 zł wbc

ws71    1493
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, MarekUA napisał:

No masakra jakaś najczarniejsze z czarnych scenariuszy się sprawdzają jak trąbili od lata nieurodzaj wszędzie susze, tak cena jak poszła w dół podnieść się nie może,  Już nawet pierwszy wódz byłego ZSRR i jego poważnie nikt nie bierze . Łukaszenka zniknął w Polsce trąbia 10 milionów ton zboża w magazynach a w porcie tiry stoją po dwa dni bardzo pięknie się składa. Jeszcze brakuje żeby jaki statek z pszenicą przypłanął... Stoperan w szafce mi się kończy a widzę spekulanci mają gdzieś kupno pszenicy i rzepaku. Dali by chociaż nadzieję , jakiś raport chociaż że w chinach będzie można zjeść dwie kromki chleba więcej i pół szklanki mleka dziennie to by się na pewno coś ruszyło. Płd wschód wiecie jak jest oglądaliście GR załoga .

No właśnie Władimira nikt poważnie nie bierze pod uwagę a on już  sierpniu mówił o rekordowych plonach w Rosji a My jak zwykle twierdziliśmy że to bzdura i propaganda  opowiadaliśmy bajki o suszach na Ukrainie, Zach Europie, Australii, co niektórzy siłą rozpędu dodawali jeszcze Argentynę , jaką to kasiorę pójdzie zarobić na tym u nas 1600zł t to smieszna cena  i co teraz?]

Edytowano przez ws71

Zigi94    244

to dobrze, niech swiniarze wreszcie zaznają trochę pieniędzy, chociaż chyba mało ich zostało. tak se ostatnio stanąłem w chlewni i się zastanawiałem, po ile by musiały być 🐷, żeby do tego wracać

• Like 1

Tigon    1249
Napisano (edytowany)
17 minut temu, pawelek98 napisał:

a jak zerknąć na stronę KOWRU i na teren zachodniopomorski to na działki od 20 do 50 chętnych, oczywiście działki 10ha +,

czyli źle nie jest jak ludzie myślą o rozwoju

bo kto chce zostać w rolnictwie musi mieć skale produkcji, przy zysku 1000 z ha musisz obrabiać mocne 100 ha żeby coś odłożyć 

Edytowano przez Tigon

MarekUA    868
14 minut temu, Łukaszek napisał:

Jak się Twoja dowie że podglądasz inne rolniczki to Cię w nocy nie wpuści☺️

Moja wie że z takimi kredytami jak moje  to tylko ona mogła by chcieć :D

• Haha 1

"pionierem najpierw ogłoszonym był , kułakiem potem, a Polakiem-zawsze" Kaziemierz Pawlak
"tylko żalmi naszych mlodych co za kiese po banana wyruszyli wmałpi gaj" Wodecki-raj
""Możesz robić to co chcesz, możesz byc kim chcesz ..." Mesajeh
Rolnictwo to nie wszystko..., ale wszystko bez rolnictwa to h<>J :)

driver24    689

Spadki na giełdzie to już licytacja trwa do ile zjedzie. W tych czasach nie odważę się prognozować ceny. Sam mam zdecydowaną większość zboża w magazynie i mam nadzieję, że trochę odbije, a jak będzie to nie wiem. Tak, czy inaczej cena u nas w skupach już jest nieadekwatna do giełdy matif. 

Tigon    1249
17 minut temu, dlugin napisał:

Sracie się z tą Ukraina jak z młodym ziemniakiem z Rumuni .Więcej paniki niż to wszystko warte 

może dla kogoś kto nie ma za miedzą Ukrainy łatwo jest tak pisać, jakbyś miał za oknem skup i wisiała dziś tam karta pszenica 940 zł a saletra 3500 to byś inaczej śpiewał

• Like 3

hardkor113    623
Tigon napisał:

17 minut temu, pawelek98 napisał:

a jak zerknąć na stronę KOWRU i na teren zachodniopomorski to na działki od 20 do 50 chętnych, oczywiście działki 10ha +,

czyli źle nie jest jak ludzie myślą o rozwoju

bo kto chce zostać w rolnictwie musi mieć skale produkcji, przy zysku 1000 z ha musisz obrabiać mocne 100 ha żeby coś odłożyć 

A to z hektara zostaję na czysto tylko 1 tys?

Tigon    1249
5 minut temu, Zigi94 napisał:

to dobrze, niech swiniarze wreszcie zaznają trochę pieniędzy, chociaż chyba mało ich zostało. tak se ostatnio stanąłem w chlewni i się zastanawiałem, po ile by musiały być 🐷, żeby do tego wracać

i oby im jak najdłużej cena płaciła za tyle lat wyzysku. 

Przed chwilą, hardkor113 napisał:

A to z hektara zostaję na czysto tylko 1 tys?

jak sobie ustalą dzierżawę na 3 koła to pewnie tak. 

Bolek96    8
2 godziny temu, driver24 napisał:

Kto tyle płaci za pszenżyto? 

Fermy Lipowczyk

• Like 1

dlugin    250
2 minuty temu, Tigon napisał:

może dla kogoś kto nie ma za miedzą Ukrainy łatwo jest tak pisać, jakbyś miał za oknem skup i wisiała dziś tam karta pszenica 940 zł a saletra 3500 to byś inaczej śpiewał

Oczywiście że masz rację ,ale moja wypowiedź była do budowy terminali w Europie i Afryce .Dobrze niech buduje je Komik będzie mniej tego syfu szło na wschód Polski.Oczywscie jak będzie je za co wybudować bo żydki napewno będą chcieli swoje za pomoc dotychczasową w wojnie 

• Like 1
  • Confused 1

GRZES1545    7743
Napisano (edytowany)
22 minuty temu, Zigi94 napisał:

Teraz chyba dobra cena, Kula ponad 10zł chwalił się na yutube. Ale jak przypomnieć cenę rok temu w święta to🤦‍♂️

I pytanie kiedy i tu cena zejdzie, bo spadnie napewno.

Edytowano przez GRZES1545

PAN88    1348
52 minuty temu, Andpol napisał:

To krowiarze się ucieszą jak im mleko jebnie z ceną bo za chwilę nawet zwykłe mleko może pojawić się w sklepach w polszy.

Podobno już 2zł za litr

krzysiek29    24

Czy ktoś handlował z taką firma? Dorwit Witold Felter -Skup i Sprzedaż Zboż?

31 minut temu, PAN88 napisał:

Podobno już 2zł za litr

U mnie ze wsi mówili ze 40 groszy w dół gdzie w Małopolsce zawsze najtaniej  

Tigon    1249

Za styczeń coś 2,25 netto mi wyszło czyli -60gr względem grudnia

MarekUA    868

Powiem wam że to wszystko to jakieś kpiny rzepak 2,5 tyś zł śruta rzepakowa 2tyś . Pszenica 1140zł a mąka w sklepie 4zł W telewizji trąbią że rolnicy w Polsce mają 10 milionów ton zbóż. To co tu jest dobrze? Nic! Po mojemu to my powinniśmy karty rozdawać a nie na odwrót, kręcą nami jak chcą, Wykorzystują sytuacje przeciw nam i nagonka trwa w najlepsze a łupem jest zakup tanio płodów a potem z zyskiem sprzedać. Pis miałbyć za chłopem grupa azoty , grupy spożywcze dopłaty do nawozów a tu walenie bez mydła , to co już dali odebrali w cenach nawozów.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 3

"pionierem najpierw ogłoszonym był , kułakiem potem, a Polakiem-zawsze" Kaziemierz Pawlak
"tylko żalmi naszych mlodych co za kiese po banana wyruszyli wmałpi gaj" Wodecki-raj
""Możesz robić to co chcesz, możesz byc kim chcesz ..." Mesajeh
Rolnictwo to nie wszystko..., ale wszystko bez rolnictwa to h<>J :)

SamaPrawda    378
przybyslawice5211 napisał:

31 minut temu, PAN88 napisał:

Podobno już 2zł za litr

U mnie ze wsi mówili ze 40 groszy w dół gdzie w Małopolsce zawsze najtaniej  

Każdy tak gada bo na FB przeczytał, Druga sprawa to zależy czy mleczarnia tylko przeżuca mleko czy tez coś z niego produkuje, przy około 7 tyś miesięcznie cena w grudniu 2.77 w styczniu 2.55 więc tragedi nie ma. znajomy co ma tyle na odbiór miał cenę w grudniu ponad 3 zł

marcin80wlkp    37
15 minut temu, MarekUA napisał:

Powiem wam że to wszystko to jakieś kpiny rzepak 2,5 tyś zł śruta rzepakowa 2tyś . Pszenica 1140zł a mąka w sklepie 4zł W telewizji trąbią że rolnicy w Polsce mają 10 milionów ton zbóż. To co tu jest dobrze? Nic! Po mojemu to my powinniśmy karty rozdawać a nie na odwrót, kręcą nami jak chcą, Wykorzystują sytuacje przeciw nam i nagonka trwa w najlepsze a łupem jest zakup tanio płodów a potem z zyskiem sprzedać. Pis miałbyć za chłopem grupa azoty , grupy spożywcze dopłaty do nawozów a tu walenie bez mydła , to co już dali odebrali w cenach nawozów.

Karty rozdawać powiadasz? To się nigdy nie wydarzy. A dlaczego? Bo jak sąsiada traktor trochę bardziej błyszczy, to spać nie daje. Sami z sobą skłóceni jesteśmy. Ten co drożej sprzedał a taniej kupił, to aby mu coś tam zdechło przez noc, albo nie urosło, albo zalało. Tacy jesteśmy. Niby jedna branża, ale wózek każdy pcha swój. 

• Like 4
  • Confused 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2023 będzie dla nas lepszy czy gorszy?
      Czy styczniowe obniżki to tylko lekka korekta, czy wstęp do poważniejszego dołka?
      Link do kontynuacji tematu :

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj