Fendias

Zetor Forterra 110 cl Ogromnie dużo pali nawet 27 litrow pomóżcie

Polecane posty

Fendias    3

Zetor Forterra 100 cl Ogromnie dużo  pali 25 do 27 w orce 3x 40 na godzinę  talerzowanie 20 do 18 litrów na godzinę 

• Haha 1

aprochota    294

to coś z pompą musi być nie tak albo wtryski leją. było już coś grzebane przy pompie?

Tomasz0611    2792

A ja zadam takie pytanie, jakie obroty silnika są utrzymywane podczas pracy ?

Wiadomość z agroFakt.pl

Alchemik    306

Jakieś inne objawy? 

Od zawsze tyle pali? Stało się to nagle? Czy z dnia na dzień palił więcej? 

Ile palił tam inny ciągnik? bo czasami 25l na hektar to może być normalnie

wojtal24    1306
Fendias napisał:

Zetor Forterra 100 cl Ogromnie dużo  pali 25 do 27 w orce 3x 40 na godzinę  talerzowanie 20 do 18 litrów na godzinę 

a coś sprawdzałeś pompę wtryski ?

ZETOR TEAM

Tomasz0611    2792

Panowie, przejrzałem profil autora tematu, i jest to krytyk zetora, wątpię, że autor posiada takiego zetora, jak w tytule tematu, a temat został stworzony wyłącznie po to, aby wywołać gównoburzę ...

• Like 4

wojtal24    1306

no nikt poważny nie zakłada tematu nie sprawdzając podstawowych parametrów maszyny

• Like 1

ZETOR TEAM

Alchemik    306
12 godzin temu, Fendias napisał:

To co już sprawdzono? Od dawna tak jest, czy z dnia na dzień? Jakieś inne obiawy? 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez damian123141
      witam mam problem w proximie power 85 licznik pokazuje tylko do 1200 obrotow później już nie. paski od alternatora napięte. Gdzie szukać przyczyny?
    • Przez zabawik
      Witam,
      Mam problem z wyskakujacym biegiem wstecznym w zetorze 8540. Skrzynia 3-biegowa plus dwa półbiegi na każdym biegu. Wyskakuje tylko wsteczny ale jak dzwignie się przytrzyma to zachowuje się normalnie lecz czuć opór wypychania właśnie dźwigni zmiany biegów i to tak przy głównie przy ruszaniu się dzieje.

Ktoś wie co może być przyczyną?
    • Przez kris14
      Witam.
      Przeglądając dzisiejszą dostawę fachowych czasopism rolniczych znalazłem informację że Zetor w "dalszej perspektywie" chce rozpocząć produkcję nowych, małych, prostych modeli które nazwie Zetor Major.
      Miały by być to ciągniki o mocach 50-70KM.

Co najciekawsze, producent chce zastosować w nich silniki Zetor, Perkins i John Deere.

Myślę że ten temat będzie dobrym miejscem do dyskusji i zbierania wszystkich informacji o tej serii.

Pozdrawiam.
    • Przez kolos87
      Witam, 
      ostatnio zauważyłem, że spod kolektora ssącego sączy się olej. 
      Moje podejrzenie padło na turbinę. Po odkręceniu złączy gumowych na ściankach rur jest dość dużo oleju. Turbina była regenerowana jakieś 4 lata temu. Co prawda działała, ale od początku jakoś mi się nie podobała. 
      Chcę kupić nową, ale ceny są też bardzo różne, a na turbinach nie znam się kompletnie. 
      U mnie zamontowana jest taka jak na zdjęciu. 
      Znalazłem kilka ogłoszeń, ale rozbieżności w cenach mnie zaskoczyły, np:
      https://allegro.pl/oferta/turbosprezarka-zetor-ursus-k27-3060-4-cyl-ilawa-11166876136?offerId=11166876136&inventoryUnitId=xuN1ax0wvNZqDpsWmfEURg&adGroupId=MTExZGQ4NDItNzViMC00MzBmLWE5MTgtOWJhOWZkZDVkZWFlAA&campaignId=NGUzNGUzMGItYWExOC00NTQzLWJlYjYtZWYwN2ZkNzA4N2YyAA&sig=1c8f77b5c1ed586810674b04881e7a7e&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=CjwKCAiAioifBhAXEiwApzCztsHwFOPn9XVgoCQVVc7p3bRNEFIv5OM6QRMleAHcOgy6hW6RHoMLAxoCSH8QAvD_BwE

https://allegro.pl/oferta/turbina-turbosprezarka-k3060-zetor-10540-13029024-11749276261

https://allegro.pl/oferta/turbina-turbosprezarka-oryg-zetor-9540-nr10022024-11711611257

Wiem, że w 7540 oryginalnie nie było turbiny, ale ja kupiłem już taki ciągnik. Pomoże ktoś w dobraniu odpowiedniej sprężarki? 
      Jeszcze jedno pytanko, zauważyłem, że dość duży, czarny nagar zebrał się na tłokach. Nie bardzo wiem jaka może być przyczyna. Zły kąt wtrysku? Zła grubość podkładek pod wtryskami? Wtryski sprawdzane i były igła. Zła dawka paliwa? 

Z góry dzięki za konstruktywne wypowiedzi. 

• Przez damian123141
      witam. gdzie się znajduje elektrozawór wlanczania blokady mechanizmu? blokada działa cały czas . Gdzie szukać przyczyny?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj