Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem 150 mk3, rewers bez sprzęgła, ale przy ruszaniu trzeba było sprzęgła użyć. Osobiście drugi raz bym nie kupił, w moim ciągle były jakieś problemy z instalacją, często wyskakiwały jakieś błędy i zazwyczaj nie chciał jechać. Zazwyczaj wystarczyło zgasić i odpalić ponownie, ale później i z tym był problem bo jak się silnik rozgrzał to nie chciał odpalać. Części drogie, ekonomią też nie grzeszył....

Opublikowano

W tym ze zdjęcia jest jeszcze rewers, który trzeba „zatwierdzić” sprzęgłem. Różnie to bywa. Niektórzy jeżdżą i by nie zamienili. DF Agrotron to żaden wynalazek, dużo jest tego w PL.

Opublikowano

Z tego co się dowiedziałem to rewers jest elektrohydrauliczny w tym akurat ale nw jak to działa  

A co myślicie o wysokim przebiegu bo traktor ma coś 9000 a jest z 2002r.wizualnie ładny ale 9000 godzin to raczej najlepsze ma za sobą 

Opublikowano

Mój też pokazuje około 9tys mtg, rzeczywiście drugie tyle ma. Rewers jest elektrohydrauliczny ze sprzęgłem. Tak jak ktoś wyżej wspominał instalacja elektryczna to chyba największy problem. Miałem już przez to problemy z podnośnikiem,rewersem, zdarza mu się skrzynię biegów rozłączyć i z odpalaniem też był problem ale wtedy rozrusznik padł. Silniki są niezłe, o skrzyniach słyszałem sporo negatywnych opinii. Mosty zf. Spory apetyt na ropę. Części nie najtańsze.

Opublikowano

Instalacje nie są takie złe w nich. Mówie to na podstawie doświadczenia w wielu markach. Z EHRami trafiają sie usterki centralek, ale naprawiamy je bez problemu, wiec to tez wielki problem nie jest. 

Opublikowano

Weż sobie mechanika z EDS który się podłączy do sterownika, będzie widać ile ma godzin. Skrzynie zf-a 7200 są bdb oprócz pękających koszy pólbiegow przy większych przebiegach i zużywających się płyt labiryntowych... W mojej przy przebiegu 18tys sprzegła nie trzeba było wymieniać.

Opublikowano

Mój na liczniku miał 11 tys. Podczas pobytu na gospodarstwie miał zregenerowane pompy wtryskowe, wymieniona pompę paliwa, cewkę gaszenia, potencjometr sprzęgła, czujnik luzu, dźwignie rewersu, łożysko w skrzyni, sprężynę talerzowa sprzęgła, kawałek wału od przedniego napędu, na koniec jeszcze pompę wody. Wyposażony w przedni tuz i wom, amortyzowana oś, pneumatyka. Poszedł po żniwach za 90tysi... Jedyne co mile wspominam to skrzynia 50km/h....

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v